Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Dekan ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap

Søknadsfrist: 08.03.2020

Har ledig åremålsstilling som Dekan ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap

Om stillingen

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1900 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus.


Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap har en bred studieportefølje med virksomhet på syv av de åtte campusene. Fakultetet tilbyr både studier innen store profesjonsutdanninger som grunnskolelærer og barnehagelærer og studier innen disiplinære fagtradisjoner som blant annet kunst, kultur, folkemusikk og idrett. Fakultetet tilbyr doktorgradsutdanninger innenfor pedagogiske ressurser og lærerprosesser i barnehage og skole og innen kulturstudier. Det er ca. 620 ansatte ved fakultetet.

USN er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet. Der de klassiske universitetene fokuserer på grunnforskning og disiplinbaserte utdanninger, fokuserer USN på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitetet arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.

Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no.

Vi søker en dekan som har relevant høyere faglig utdanning og kompetanse på fakultetets fagområder på førstestillingsnivå, fortrinnsvis doktorgrad. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene, kan kompensere for kravet om formell førstestillingskompetanse. Det vil da bli lagt vekt på dokumenterte resultater fra lederstilling på tilsvarende nivå og ansvarsområde.

USN søker en erfaren, faglig sterk og strategisk orientert dekan. Den rette kandidaten har høye ambisjoner og et sterkt engasjement på universitetets vegne. USN er i sterk utvikling og vi ser etter en leder som evner å skape et sterkt fellesskap rundt videreutvikling og realiseringen av våre strategier.

Dekanen er daglig leder for fakultetets faglige og administrative virksomhet i samsvar med de rammer og pålegg som styret og rektor fastsetter. Dekanen har ansvar for å ivareta overordnet strategisk ledelse av fakultetets utdannings-, forsknings- og formidlingsvirksomhet og bidra i utvikling og realisering av USNs overordnede strategier og mål. Dekanen er ansvarlig for å planlegge, gjennomføre, kvalitetssikre og revidere fakultetets studietilbud og organisere fakultetets forskningsvirksomhet i forskergrupper som støtter opp under studietilbudene. Dekanen har personal-, økonomi- og resultatansvar for fakultetet og ansvar for at fakultetets samlede ressurser benyttes effektivt og i samsvar med de rammer og mål som er gitt av universitetsstyret og universitetets ledelse.

Rektor er daglig leder for universitetets faglige og administrative virksomhet. Myndighet tillagt stillingen som dekan er delegert fra rektor. Dekanen rapporterer til rektor og inngår i universitetets ledergruppe.

Dekan ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap skal ha hovedarbeidssted ved et av studiestedene fakultetet har virksomhet.

Dekan ansettes på åremål for en periode på fire år fra 1.august 2020.

Vi søker etter en dekan som

  • leder og utvikler fakultetets fagmiljø innen utdanning, forskning og formidling slik at universitetets strategier og faglige mål blir realisert,
  • styrker fakultetets strategiske rolle,
  • sørger for enhetlige og forutsigbare rammevilkår for utdanning og forskning ved instituttene,
  • stimulerer og kvalitetssikrer utviklingen av utdanningsprogrammene og FoU-aktiviteten ved fakultetet,
  • følger opp sentrale vedtak og kvalitetssikrer gjennomføringen av disse på fakultets- og instituttnivå,
  • har gode lederegenskaper og ledererfaring fra kunnskapsorganisasjoner og med en inkluderende lederstil preget av samarbeid, medvirkning og evne til å skape tillit og nettverk, internt og eksternt,
  • har erfaring fra forskningsledelse, utdanningsledelse og regionalt samarbeid og utviklingsarbeid,
  • har erfaring med strategi-, endrings- og omstillingsprosesser på aktuelt nivå,
  • har gode kommunikasjons- og relasjonsferdigheter og evne til å bidra til god intern og ekstern strategisk samhandling, samt legge til rette for faglig samarbeid mellom fag- og profesjonsområder og på tvers av studiesteder,
  • kan representere USN på nasjonale og internasjonale politiske og faglige arenaer innenfor stillingens ansvarsområde, og har et nasjonalt og internasjonal nettverk innenfor høyere utdanning,
  • har kunnskap om statlig avtale- og regelverk knyttet til partssamarbeid, herunder demokratiske beslutningsprosesser og samarbeidsrelasjoner mellom ledelse og tillitsvalgte,
  • behersker norsk som daglig arbeidsspråk og har solide språklige ferdigheter i engelsk.

Lønn og vilkår

Stillingen som dekan (stillingskode 1474) lønnes i lønnstrinn 88-95, som utgjør kr. 1 014 900 - 1 175 600 i året. Fra lønnen trekkes 2% lovbestemt innskudd i Statens pensjonskasse, som innebærer pensjonssparing og risikoforsikring, les mer på www.spk.no.

Stillingen har en åremålsperiode på fire år, med mulighet til å søke forlengelse etter offentlig utlysning.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er styret for Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Vi oppfordrer derfor alle kandidater som er kvalifiserte til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsnedsettelse, nasjonal- eller etnisk bakgrunn. Kvinner oppfordres til å søke.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Vi gjør oppmerksom på at det gis åpning for å ta imot søkere også etter at søknadsfristen er utløpt.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen kan rektor Petter Aasen, tlf. +47 99 52 90 24 / +47 31 00 89 82 eller Amrop Delphi v/ Partner Liv S Bøe, tlf. +47 23 33 27 70 kontaktes.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS