Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Kontorsjef ved Kunnskapssenter for utdanning

Søknadsfrist: 08.09.2019

Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora søker Kontorsjef ved Kunnskapssenter for utdanning

Om stillingen

Universitetet i Stavanger søker etter kontorsjef ved Fakultetsadministrasjonen dedikert til Kunnskapssenteret for utdanning.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora er regionens viktigste institusjon for utdanning av lærere til barnehage, grunnskole, videregående skole, høyskole og universitet. Fakultetet tilbyr også grunnutdanning innenfor idrett, språk, religion, historie, samt åtte masterprogrammer og to doktorgradsutdanninger. Fakultetet har tre nasjonale sentre: Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning (Lesesenteret), Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) og Kunnskapssenter for utdanning (KSU), samt Filiorum – Senter for barnehageforskning. Fakultetet samarbeider med Utdanningsdirektoratet, kommuner og fylke om etter- og videreutdanning. Totalt har fakultetet om lag 3.000 studenter og 320 ansatte fordelt på Institutt for barnehagelærerutdanning, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk, Institutt for kultur- og språkvitenskap, Lesesenteret, Læringsmiljøsenteret og Kunnskapssenter for utdanning.

Kunnskapsdepartementet har vedtatt at Kunnskapssenter for utdanning (KSU) blir flyttet fra Forskningsrådet til Universitetet i Stavanger fra 1. september 2019. I den anledning søker vi nå etter kontorsjef.

Hovedformålet med KSU er å sammenstille og formidle nasjonal og internasjonal forskning på utdanningsområdet, arbeide systematisk med å videreutvikle sjangeren kunnskapsoversikter, og bidra til økt kompetanse på sammenstilling og oppsummering av forskningsresultater i samarbeid med norske forskere og internasjonale aktører på feltet.

I tillegg skal senteret identifisere områder med behov for mer kunnskap og spille dette inn til myndigheter og forskningsmiljøer, og skape møteplasser om utdanningsforskning for forskere, praktikere og myndigheter. Formidlingen tilpasses senterets ulike målgrupper innenfor politikkutvikling, forvaltning, forskning, opplæring og undervisning.

KSU skal være en enhet med faglig autoritet og uavhengighet. Senteret står fritt til å formidle kunnskap og uttale seg på faglig grunnlag innenfor sitt ansvarsområde.

Kunnskapssenteret er organisert ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora. Fakultetet består av tre institutt (Institutt for barnehagelærerutdanning, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk og Institutt for kultur- og språkvitenskap), to nasjonale sentre (Nasjonalt senter for lesing og leseopplæring og Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning), og et senter for barnehageforskning – Filiorum.

Kontorsjefen vil inngå som en lagspiller i utviklingen av virksomheten og bistå i arbeidet med å utvikle et sterkt faglig miljø for kunnskapsoppsummeringer og formidling av systematiske kunnskapsoversikter.

Den som ansettes rapporterer til fakultetsdirektør og inngår i kontorsjefsgruppen ved fakultetet. Kontorsjefen vil lede det administrative arbeidet ved KSU i tett dialog med senterleder. Kontorsjefen skal sørge for at administrative prosesser og rutiner er av høy kvalitet og støtter opp om senterets nasjonale og internasjonale mål.

Hovedoppgaver

  • bidra til god ressursutnyttelse og resultatoppnåelse for senteret, gjennom å sørge for god og effektiv støtte til studenter, ledere og ansatte med tilknytning til senteret
  • koordinere den administrative støtten fra fellestjenestene og fakultetsadministrasjonen
  • yte administrativ støtte til senteret i henhold til den til enhver tid gjeldende arbeidsfordeling mellom universitetets fellestjenester og fakultetsadministrasjonen, inkl. organisere og følge opp seminar- og kursvirksomhet, ivareta funksjon som redaksjonssekretær for et tidsskrift under utvikling, og administrere hospitering og studentassistenter som involveres i arbeidet
  • koordinere og følge opp strategiutvikling ved senteret i samsvar med overordnet strategi, og sammen med senterleder implementere vedtatte strategier og planer
  • bidra til at vedtak og beslutninger blir fulgt opp ved senteret og at driften ved senteret er i tråd med overordnede strategier, føringer og regelverk
  • bidra til økonomisk styring av senterets samlede aktivitet
  • bidra aktivt i ledergruppen ved senteret, og ivareta sekretærfunksjon for denne
  • administrere og støtte datainnsamling, og sikring og oppbevaring av data
  • bidra i forberedelse, behandling og kvalitetssikring av data
  • delta i rapporteringsarbeid
  • legge til rette for samarbeid med senterets interessenter og aktuelle samarbeidspartnere internt og eksternt
  • bidra til erfaringsutveksling i fakultetsadministrasjonen og på tvers av institutt/sentre
  • bidra til utvikling av et godt faglig og sosialt arbeidsmiljø i fakultetsadministrasjonen og ved senteret

Kvalifikasjoner

Vi søker en administrativ leder som har sterk interesse for vitenskapelig arbeid og som har egenskaper og kapasitet til å videreutvikle et senter med stor nasjonal betydning i samarbeid med andre.

Den aktuelle kandidaten:

  • har høyere utdanning, minimum på masternivå
  • kan dokumentere solid erfaring med administrativt arbeid
  • har erfaring med utvikling av administrative prosesser og rutiner
  • tar initiativ, er selvstendig og arbeider godt i team
  • har svært gode kommunikasjonsferdigheter muntlig og skriftlig på norsk eller et annet skandinavisk språk, og gode ferdigheter på engelsk
  • har erfaring med saksbehandling og saksforberedelse
  • er nøyaktig og strukturert og kan ta ansvar for utvikling av databaser mm.
  • har erfaring med oppfølging av arbeidsprosesser og er resultatorientert

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 90.100, kode 1054, kr 586.000-658.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Fakultetsdirektør Karoline Holmboe Høibo, tlf: 51 83 32 78, e-post: karoline.hoibo@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Camelia Danaei, tlf: 51 83 31 49, e-post: camelia.danaei@uis.no

Søknad

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Relevante vitnemål, attester og eventuelt annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til lastes opp som vedlegg til søknaden. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp.

Kontaktinformasjon til tre referansepersoner oppgis i søknaden eller på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS