LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Avdelingsleder - Avdeling for samfunnsøkonomi og finans

Søknadsfrist: 06.01.2022

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 2.000 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Vår felles retning skal drives frem av omtanke for bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.

I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet. Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum.


Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig åremålsstilling som avdelingsleder ved Handelshøgskolen ved UiS, Avdeling for samfunnsøkonomi og finans. Avdelingsleder er leder for den samlede virksomheten ved avdelingen, rapporterer til dekan og inngår i ledergruppen ved fakultetet.

Avdeling for samfunnsøkonomi og finans er en forskningsaktiv avdeling og de ansatte er engasjert i flere prosjekter med internasjonale og nasjonale samarbeidspartnere. Avdelingsleder skal styrke dette faglige engasjementet ved å legge til rette for og stimulere til gode forskningsmiljøer og høy kvalitet i utdanningene, samt inspirere og motivere studenter og ansatte til faglig utvikling.

Avdelingsleder skal sørge for at de samlede ressursene ved avdelingen brukes på en god og hensiktsmessig måte i samsvar med universitetets målsettinger, videreutvikle avdelingens strategi og initiere endringer som er nødvendig for gjennomføring av strategien.

Til stillingen ligger faglig og administrativt resultatansvar for avdelingens totale virksomhet samt personalansvar for ansatteved avdelingen. Avdelingsleder har også medansvar for fakultetets totale virksomhet, og for at fakultetets samlede ressurser brukes på en effektiv og hensiktsmessig måte i samsvar med universitetets målsettinger. Avdelingsleder skal også legge til rette for utvikling av eksternt finansiert virksomhet.

Det forventes at avdelingsleder deltar i avdelingens undervisnings- og forskningsaktivitet.

Nærmere informasjon om ansvarsområde og arbeidsoppgaver fremgår av generell stillingsbeskrivelse for avdelingsledere ved UiS.

Arbeidsspråk er norsk og engelsk.

Avdelingsleder ansettes på åremål for fire år med mulighet for ansettelse i totalt tre perioder. Stillingen er ledig for snarest mulig tiltredelse.

Om fakultetet og avdelingen

Handelshøgskolen ved UiS tilbyr bachelorutdanninger i økonomi og administrasjon, regnskap og revisjon samt rettsvitenskap. I tillegg tilbys master i økonomi og administrasjon (siviløkonomutdanning), regnskap og revisjon, erfarings-basert masterprogram rettet mot næringslivet (EMBA) samt forskerutdanning (Ph.D.). Fakultetet legger til rette for utdanning, forskning og formidling innenfor en stor spennvidde av fag, som finans, markedsføring, organisasjon og ledelse, regnskap og revisjon, rettsvitenskap, strategi og økonomi. Universitetets Senter for innovasjonsforskning og Senter for entreprenørskap er organisatorisk plassert ved fakultetet. Per i dag er omlag 80 ansatte og 1.200 studenter tilknyttet fakultetet. Handelshøgskolen ved UiS er organisert i tre avdelinger: Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring, Avdeling for regnskap og rettsvitenskap og Avdeling for samfunnsøkonomi og finans.

Avdeling for samfunnsøkonomi og finans har som mål å sikre ettertraktede studier i et attraktivt læringsmiljø, og avdelingen vil levere undervisning til bachelor- og masterprogrammet i økonomi og administrasjon, og masterprogrammet i regnskap og revisjon. Avdelingen skal videreutvikle og styrke en kultur for innovasjons- og entreprenørskapsaktiviteter. Videre skal avdelingen styrke fakultetets omfattende forskningsproduksjon, og bidra til at fakultetet blir en internasjonalt anerkjent forskingsinstitusjon innenfor sitt fagområde. Det skal legges til rette for økt publisering i internasjonalt anerkjente kanaler, men forskningen skal også være arbeidslivsrettet og samfunnsrelevant. Det er derfor viktig å skape relasjoner til arbeidslivsaktører i en forskningskontekst, men like viktig er det at våre studenter får jobbe med relevante problemstillinger i samarbeid med arbeidslivet og de bransjene vi utdanner til. I tillegg vektlegges det at fakultetet skal være internasjonalt orientert i videreutviklingen av våre faglige aktiviteter. Det er også viktig for fakultetet å bli internasjonalt akkreditert, slik at avdelingen må innrette sin totale virksomhet inn mot de krav som internasjonale akkrediteringsbyråer stiller, i første rekke European Foundation for Management Development (EFMD)

Les mer om fakultetet og avdelingen på våre nettsider.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter en utviklingsorientert avdelingsleder som har:

  • en motiverende og inkluderende lederstil preget av integritet, samarbeid, nyskaping
  • relevant erfaring, ledererfaring fra kunnskapsorganisasjon er en fordel
  • prioriterings- beslutnings- og gjennomføringsevne
  • evne til å inspirere til faglig utvikling
  • ambisjoner om aktivt å bidra med undervisning og forskning
  • vitenskapelig kompetanse på minimum doktorgradsnivå innenfor et relevant fagområde
  • vist evne til å publisere på høyt vitenskapelig nivå
  • erfaring fra undervisning, forskning og formidling på universitets-/høgskolenivå
  • evne til å bygge nettverk og allianser, lokalt, nasjonalt og internasjonalt

Vi tilbyr

  • en sentral lederposisjon ved fakultetet og et godt samarbeidsklima i lederkollegiet
  • dyktige og engasjerte medarbeidere i aktive fagmiljø
  • interessante og utviklende lederoppgaver
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • en god mulighet til å være med å forme framtida gjennom utvikling av undervisning, forskning og formidling
  • lønn etter Statens lønnsregulativ, l.pl.17.500, kode 1003, kr 940.000 - 1.050.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • mulighet for retrettstilling og seks måneders oppdateringstid etter endt åremålsperiode som avdelingsleder
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universiell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nesatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.

Universitetet vil rekruttere flere kvinner i ledende stillinger og oppfordrer derfor kvinner til å søke. Det praktiseres kjønnskvotering i samsvar med Hovedavtalen i staten.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Spørsmål om ansettelsesprosessen kan rettes til HR-rådgiver Kaja Lillelien, e-post: kaja.lillelien@uis.no, tlf:+47 51 83 13 10 / 48 88 19 55.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning ogarbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.

Relevante vitnemål, attester og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til lastes opp som vedlegg til søknaden. Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.

Søknaden blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS