Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Senterleder - TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur (TIK-senteret)

Søknadsfrist: 01.10.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur (TIK) er et tverrfaglig senter med rundt 40 ansatte som driver forskning, undervisning og formidling innenfor fagfeltene innovasjon og vitenskaps- og teknologistudier (STS). Senteret er underlagt Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. En stor del av senterets aktivitet er knyttet til forskningsprosjekter finansiert av eksterne finansiører. Utdanningstilbudet består av forskerutdanning (ph.d.-program) og to masterprogrammer.

Senterleder

Ved TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur (TIK-senteret), skal det ansettes senterleder (SKO 1475) for fire år, med adgang til fornyelse én gang. Stillingen er ledig fra midten av oktober 2022. Senteret utforsker samspillet mellom vitenskap og teknologi, nyskaping og innovasjon - gjennom tverrfaglige koblinger mellom samfunnsvitenskapene og andre fagområder. Senteret er organisatorisk tilknyttet Det samfunnsvitenskapelige fakultet og ledes av et styre oppnevnt av fakultetet.

Senteret søker en leder med dokumentert lederfaring og relevant forskningskompetanse. Den som ansettes, må ha gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper, evne til å ivareta et godt arbeidsmiljø, og evne til å legge til rette for faglig utvikling for den enkelte og for fagmiljøet som helhet. Det vil bli lagt vekt på personlig egnethet for stillingen.

Mer om stillingen

Senterlederen har et overordnet ansvar for hele virksomheten ved TIK-senteret - herunder senterets vitenskapelige virksomhet, personal, økonomi, samt administrative og tekniske støttefunksjoner. Senterlederen trekker i samråd med senterets styre opp langsiktige mål, visjoner og strategiske prioriteringer, og har et overordnet ansvar for ivaretakelse av senterets tverrfaglige mandat. Senterlederen har også det overordnede ansvaret for innhenting av eksterne prosjektmidler. Senterlederen skal profilere senteret og utvikle kontakt og samarbeid med fakulteter og institutter ved universitetet, Norges forskningsråd og andre eksterne finansiører, næringsliv og forskningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt.

Senterlederen inngår i dekanens ledergruppe. Dette innebærer at senterlederen også vil få muligheter til å påvirke fakultetets fremtidige strategi og satsingsområder. Innenfor sin normale arbeidsplikt og sin faglige kompetanse kan den som blir tilsatt, også bli bedt om å påta seg oppgaver utenfor senteret.

Kvalifikasjonskrav

  • Minimum førstestillingskompetanse
  • Erfaring fra forskningsvirksomhet innenfor minst et av senterets kjerneområder, vitenskaps- og teknologistudier (STS) og innovasjonsstudier
  • Evne til å samarbeide på tvers av faggrenser og med forskjellige personalgrupper
  • Internasjonale nettverk og evne til å profilere senteret utad
  • Erfaring med akademisk ledelse, personalledelse og økonomistyring
  • Erfaring med innhenting av forskningsmidler fra ulike kilder
  • Gode lederegenskaper og personlig egnethet: organisasjonsforståelse, evne til initiativ, kreativitet, fleksibilitet, strategisk tenkning, resultatorientering, kommunikasjon og samarbeid
  • Det vil være en fordel med erfaring fra utdanningsledelse

Det legges til grunn at senterleder skal kunne delta i senterets forskningsvirksomhet.

Den som ansettes, må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, og av hensyn til senterets internasjonale profilering kreves det også at søker behersker engelsk som arbeidsspråk både skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr

  • Lønn som senterleder SKO1475 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom ltr. 83-90, kr. 896 500 - kr 1 076 500, avhengig av kompetanse og ansiennitet
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden
  • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (med informasjon om utdanning, tidligere stillinger, vitenskapelig, faglig og pedagogisk virksomhet, samt erfaring med administrasjon og forskningsledelse)
  • Publikasjonsliste
  • Dokumentasjon knyttet til øvrige kvalifikasjoner, herunder ledererfaring

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Universitetet i Oslo ønsker flere kvinner i faglige lederstillinger, og kvinner oppfordres spesielt til å søke.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS