Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Seksjonssjef ved Studieseksjonen - Det odontologiske fakultet

Søknadsfrist: 08.11.2020

Det odontologiske fakultet søker Seksjonssjef ved Studieseksjonen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Det odontologiske fakultet (OD) er et av Europas ledende odontologiske fagmiljøer. Fakultetets forskere bidrar med topp forskning innen flere odontologiske felt og i samarbeid med nasjonale og internasjonale anerkjente forskningsgrupper.


Utdanningen er forankret i medisinen og biologien og med omfattende klinisk ferdighetstrening. Vi utdanner fremtidens tannleger og tannpleiere som tar et helhetlig behandlingsansvar for pasienten. Fakultetet tilbyr også ph.d.-utdanning og profesjonsrettet spesialistutdanning. Vår forskning spenner vidt fra ren basalforskning, via forskning i skjæringspunktet mellom basalfag og klinisk forskning og til anvendt samfunnsmedisinsk forskning. Vi utdanner tannleger, tannpleiere og spesialister. Vi har 530 studenter og 430 ansatte og driver Norges største tannklinikk med rundt 50.000 pasientbesøk i året.


Fakultetet består av to institutter - Institutt for klinisk odontologi og Institutt for oral biologi – og fakultetsadministrasjonen.

Om stillingen

Fakultetet har høye ambisjoner for kvaliteten i våre utdanninger. Som seksjonssjef for studieseksjonen vil du spille en sentral rolle i å nå disse målsettingene. Det odontologisker fakultet (OD) er i stadig utvikling og arbeidsoppgavene vil være utfordrende og varierte.

Studieseksjonen har studieadministrativt ansvar for profesjonsstudiene masterprogram i odontologi og bachelorprogram i tannpleie og for spesialistutdanningen, og seksjonenes medarbeidere har mye kontakt med studentene – både muntlig og skriftlig.

OD arbeider for tiden med å revidere programplaner og justerer timeplanen for grunnutdanningene. Du vil ha en sentral rolle i å støtte faglig ledelse i arbeidet og iverksette de nye planene administrativt.

Du vil være OD sin representant i UiOs studieledernettverk og delta i UiOs utvikling på det studieadministrative feltet.

OD sine masterstudenter har fellesundervisning med medisinerstudentene første studieår. Du vil være ansvarlig for den administrative dialogen med Det medisinske fakultet knyttet til dette. Tilsvarende vil du ha ansvaret for å følge opp undervisningssamarbeidet med Lovisenberg diakonale sykehus. Administrasjon av praksisstudier for bachelor- og masterstudenter er også underlagt studieseksjonen.

OD har høyt fokus på internasjonalisering, og vi har etablert avtaler for studentutveksling med en rekke universiteter over hele verden. Studieseksjonen er ansvarlig for gjennomføring av utvekslingsprogrammene og dialogen med inn- og utreisende studenter.

Du blir del av et team med gode kollegaer med høy kompetanse. Studieseksjonen består av fem medarbeidere i tillegg til leder. Stillingen rapporterer til fakultetsdirektør.

Arbeidsoppgaver

  • Lede og utvikle egen enhet
  • Lede og utvikle det studieadministrative arbeidet i tråd med fakultetets strategi
  • Bistå faglig ledelse i revidering av time- og programplan for studier
  • Bistå faglig ledelse med å svare ut høringer innenfor området
  • Utrede strategiske og politiske saker innen studiefeltet for ledelsen
  • Saksbehandling innen seksjonens ansvarsområde
  • Ansvarlig for forvaltning av fakultetets studiebudsjett
  • Ansvarlig for sekretariatsfunksjonen for fakultetets Programutvalg for studie og studieprogram (PSS) og andre aktuelle utvalg
  • Delta i fakultetets beredskapsledelse

Kvalifikasjonskrav

  • Det kreves relevant utdanning fra universitet eller høgskole, minimum tilsvarende bachelornivå. Relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
  • Det kreves relevant og bred arbeidserfaring innen studieområdet
  • Det kreves noe ledererfaring
  • Det kreves høy digital kompetanse
  • Økonomiforståelse er en fordel

Personlige egenskaper

Vi søker en utviklings- og løsningsorientert leder med beslutningskraft, gjennomføringsevne og evne til å håndtere komplekse prosesser. Du har en lyttende og involverende lederstil, samtidig som du er tydelig. Du trives med å yte god service. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetning.

Vi tilbyr

  • God mulighet for faglig og personlig utvikling
  • Lønnes som seksjonssjef i SKO 1211 i lønnsspennet mellom kr. 704.900 – 813.400 (ltr. 75-80) pr. år avhengig av kompetanse/erfaring
  • God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne:(http://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/personal/ia/)

Søknadsfrist: 8. november 2020

Referanse: 2020/10958

Arbeidssted: Det odontologiske fakultet, Geitmyrsveien 69

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS