Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Daglig leder for NORA - Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium

Søknadsfrist 03.02.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet består av ni institutter og seks forskningssentre. Forskningen spenner over et vidt spekter av fagområder innen alle de tradisjonelle naturvitenskapene og teknologi. Fakultet har mange gode forskningsmiljøer og dyktige enkeltforskere, hvorav flere er i forskningsfronten innen sine fag internasjonalt. Fakultetet er vertskap for fire sentre for fremragende forskning, ett senter for fremragende innovasjon og ett senter for fremragende utdanning.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

NORA - Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium er et nasjonalt konsortium etablert av Universitetet i Agder, UiT Norges arktiske universitet, OsloMet, Universitetet i Bergen, Norges miljø og biovitenskapelige Universitet, Simula Research Laboratory AS og Universitetet i Oslo. NORA vil bli utvidet med flere partnere.

Formålet med NORA er å styrke norsk forskning og utdanning innen kunstig intelligens, maskinlæring og robotikk, samt andre tilstøtende fagområder relevant for utvikling av anvendelser som sorterer under begrepet kunstig intelligens.

NORA skal synliggjøre partneres forskning på området gjennom nettsider, arrangementer., etc.

NORA skal bidra i utvikling av forskningsprosjekter hos og på tvers av konsortiets partnere. NORA skal bidra til å styrke samarbeidet mellom akademia og næringsliv. NORA skal bidra til å posisjonere Norge på den internasjonale arena og ha et særlig ansvar for rettet mot EUs satsingsområder.

NORA skal bidra til økt forståelse for og utnytte de mulighetene kunstig intelligens gir. NORA skal bidra til økt forståelse for begrensninger og konsekvenser av bruk av kunstig intelligens – etisk og samfunnsmessig.Universitetet i Oslo ved Det matematisk-naturvitenskapelig fakultet er vertskap for NORA. Vi søker daglig leder for NORA, samtidig utlyses det stilling som informasjonskonsulent (lenke). Daglig leder skal stå for ytterligere bemanning av NORA. NORA vil bli lokalisert Ole-Johan Dahls hus ved Institutt for informatikk, nær Forskningsparken og aktuelle fagmiljøer i Gaustadbekkdalen.

Vi lyser nå ut to stillinger for NORA i etableringen av nytt sekretariat. Les mer om stilling som kommunikasjonsrådgiver her:

https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/161796/kommunikasjonsraadgiver-for-nora-norwegian-artificial-intelligence-research-consortium

Arbeidsoppgaver

Stillingen som daglig leder er en faglig rådgiverstilling. Daglig leder vil bli ansatt ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo, men skal rapportere til styret for NORA. Stillingen vil dekke en stor bredde av oppgaver:

  • Lede NORAs sekretariat, herunder dekke sekretariatsfunksjonen for NORAs styre
  • Utvikle og koordinere felles initiativ mellom NORA-partnere
  • Utvikle og koordinere initiativer mellom NORA-partnere og eksterne aktører, både nasjonalt og internasjonalt
  • I samarbeid med NORA-partnere og styret utvikle strategier og handlingsplaner
  • Samarbeide med norske myndigheter og virkemiddelapparatet i utviklingen av fagfeltet i Norge
  • Sikre aktiv kommunikasjonskanaler mellom partnere og mot omverden, ved å profilere forskningsaktivitet som foregår innen NORA og lage nyhetssaker som omhandler forskningsresultatene
  • Skape åpne møteplasser blant NORA-partnere, herunder gjennomføre seminarer, konferanser, møter mm.
  • Være en aktiv deltager hos aktører som er opptatt av NORAs kompetanse
  • Ansvar for at informasjon gjøres tilgjengelig for ansatte i senteret og for senterets partnere

Arbeidsoppgavene vil være varierte og det stilles krav til gode samarbeidsevner, selvstendighet, gjennomføringsevne og stor arbeidskapasitet. Daglig leder rapporterer til styret. Stillingen kan pålegges andre oppgaver. Reisevirksomhet må påregnes.

Kvalifikasjonskrav

  • Mastergrad eller tilsvarende kompetanse innen relevante fagområder innen kunstig intelligens, maskinlæring, robotikk eller andre tilstøtende fagområder. Det er en fordel med doktorgrad
  • Dokumentert og relevant realkompetanse kan kompensere for utdanningskravet
  • Gode kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig på norsk og engelsk
  • Relevant erfaring fra universitets- og høyskolesektoren og/eller næringsliv
  • Personlig egnethet vil bli vektlagt

Personlige egenskaper

Vi ser etter en person som er selvstendig, initiativrik og løsningsorientert, trives med høyt tempo, kan håndtere et spenn av arbeidsoppgaver er målrettet og liker å jobbe med mennesker. Lederegenskaper vil bli vektlagt da NORAs bemanning skal øke raskt.

Vi tilbyr

  • Lønn som seniorrådgiver, stillingskode 1364, fastsettes innenfor et spenn mellom kr 646 700 og kr 802 600. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
  • En dynamisk og spennende arbeidsplass med et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • God pensjonsordning og gunstige lån i Statens Pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet, gode velferdsordninger, mulighet for trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål
  • Attester
  • Navn og kontaktinfo på 2 referanser (navn, tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg (fortrinnsvis i PDF-format) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, vennligst klikk på «Søk stillingen».

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Styreleder for NORA, professor Pinar Heggernes, epost: Pinar.Heggernes@uib.no, tlf +47 55 58 71 75 eller
  • Dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiO, Morten Dæhlen, epost: morten.dahlen@mn.uio.no , tlf. +47 22 85 28 26

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt personalkonsulent Therese Ringvold, e-post: therese.ringvold@mn.uio.no, telefon 22 85 16 06.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS