Ledig stilling i SINTEF

Forskningsleder "Biomedisinsk Teknologi"

Søknadsfrist: 29.03.2019

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innen digitale teknologier og teknologiorienterte samfunnsfag. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Som forskningsleder på Biomedisinsk Teknologi vil du lede en forskningsgruppe på 9 personer og samtidig utøve egen forskning.

Avdeling Smarte sensorsystemer er en av 8 avdelinger i SINTEF Digital. Den er organisert i 4 forskningsgrupper som ledes av forskningsledere som sammen med forskningssjef utgjør avdelingens lederteam.

Forskningsgruppen for Biomedisinsk teknologi består av 7 forskere og 2 forskningsingeniører. Vi opplever for tiden vekst i oppdragsmengden, og søker en forskningsleder som kan utvikle gruppen videre.

Forskningsgruppen jobber med næringsliv, andre forskningsmiljøer og offentlige aktører. Et sentralt tema for oss er å utvikle nyskapende, brukernære (wearable) sensorer, og drive forskning på hvordan disse kan tas i bruk, tolkes og gis nytte for forskjellige brukere. Vi tar utgangspunkt i brukernes behov i våre prosjekter, og jobber mot blant annet toppidrettsutøvere, oljearbeidere, pasienter med kroniske sykdommer og personer med dyp utviklingshemming. Sensorkunnskap, og kunnskap om hvordan informasjon samles, formidles og analyseres, er også svært viktig for å kunne gjøre det mulig å innføre digitalt støttede helsetjenester utenfor sykehus. SINTEF har en satsing på e-helse og gruppen bidrar til forskning og innovasjon for å utvikle metoder og løsninger for medisinsk avstandsoppfølging, behandling ved hjemmesykehus og bedre, mer effektive levering av helsetjenester spesielt rettet mot eldre og kronikere.

Vår forskning bidrar også til etablering av nye bedrifter innen medisinsk teknologi, ny kunnskap og nye metoder for fysiologisk monitorering. Vi ser en trend hvor tolkning av data fra mange ulike sensorer i sanntid vil kreve mer fokus på sammenstilling og tolkning av data fra ulike kilder.

Som forskningsleder er det viktig at du trives med flere ansvarsområder:

Ledelse:

§ bidra til utvikling av lederteam

§ videreutvikle et godt og inkluderende arbeidsmiljø

§ ta en ledende rolle i forhold til strategi og handlingsplaner

§ bidra til god informasjonsflyt og kommunikasjon

Ressursdisponering og prosjektgjennomføring:

§ oversikt over prosjekter og aktiviteter

§ ressursdisponering og bemanning

Personalledelse:

§ utvikle faggruppen i tråd med strategier og handlingsplaner

§ utarbeide kompetanse- og utviklingsplaner

§ personalansvar og daglig oppfølging av medarbeidere

§ lagbygging

Markedsføring og salg:

§ profilering og markedsføring av forskningsgruppen

§ utvikling av prosjektporteføljen

§ markedsføring og salg av prosjekter i samarbeid med medarbeidere og øvrige ledelse

Fag:

Vi forventer høy vitenskapelig produksjon og et stort engasjement for vårt fagområde. Som forskningsleder må du kunne jobbe tverrfaglig, identifisere og utnytte kompetanse fra andre forskningsgrupper innen SINTEF.

Kvalifikasjoner:

Har du formell kompetanse på Master eller PhD-nivå innenfor vårt fagområde samt relevant arbeidserfaring kan du være rette kandidat for oss.

Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk).

Hos oss får du:

§ Jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning

§ Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk

§ Inngå i et nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere

§ Dynamisk og fleksibel arbeidsdag

§ Store mulighet for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent høykompetansemiljø.

§ Et sosialt og kreativt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum

§ Meget gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Web: www.sintef.no

Kontakt: Mats Stefan Carlin (Research Director)

Telefon: +47 934 07 944

E-post: Mats.Carlin@sintef.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS