Ledig stilling ved NMBU

Driftsleder Inneslutningsakvariet

Søknadsfrist: 03.08.2019

Om stillingen

Ved NMBU Veterinærhøgskolen, Institutt for produksjonsdyrmedisiner det ledig fast 100 % stilling som driftsleder Inneslutningsakvariet.

Den aktuelle stillingen er lagt til Seksjon for eksperimentell biomedisin på Adamstuen. Seksjonen utfører tjenester innenfor forskning med produksjonsdyr, gnagere og fisk og drives som en serviceavdeling for interne og eksterne forskere, men har også en betydelig egenforskning og et bredt nasjonalt og internasjonalt nettverk.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås.


Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.


Fakultetet består av instituttene Basalfag og akvamedisin, Mattrygghet og infeksjonsbiologi, Produksjonsdyrmedisin og Sports- og familiedyrmedisin. Vi driver også Universitetsdyresykehuset, som er nært knyttet til vår forskning og utdanning, og tar i mot pasienter fra hele landet.


Institutt for produksjonsdyrmedisin
har 4 seksjoner og i underkant av 100 ansatte. De 3 seksjonene ved Adamstuen, Oslo omfatter medisinsk og kirurgisk klinikk for produksjonsdyr, ambulatorisk klinikk for produksjonsdyr og hest, reproduksjon hos produksjonsdyr, hest og familiedyr, forebyggende helsearbeid, dyrevelferd, rettsmedisin, samt eksperimentell biomedisin.
Den fjerde seksjonen på Høyland, Sandnes har virksomhet konsentrert rundt småfe og gris.


Hovedoppgaver for instituttet er undervisning av veterinær- og dyrepleierstudenter, forskning samt informasjon og tjenesteyting til veterinærer, dyreeiere og organisasjoner. Instituttet tar også del i etter- og videreutdanning av veterinærer.


NMBU Veterinærhøgskolen er i dag lokalisert på Campus Adamstuen i Oslo. August 2020 flytter vi inn i nye flotte lokaler på Campus Ås.

Til akvarieavdelingen hører inneslutningsakvariet og modellfiskakvariet. I inneslutningsakvariet vil det foregå smitteforsøk i ferskvann, primært med laksefisk. Det er vanlig gjennomstrømningssystem med filtrert ferskvann som reguleres individuelt til de ulike smitterommene, samt et rom med mulighet for å kjøre resirkuleringssystem (RAS).

Arbeidsoppgaver

Stillingen som driftsleder er en driftsstilling, men vedkommende vil også bidra med praktisk assistanse knyttet til gjennomføringen av ulike typer eksperimentelle studier.

Driftslederen vil ha hovedansvar for det tekniske og praktiske ved gjennomføring av eksperimentelle forsøk med fisk i inneslutningsakvariet, inkludert innkjøring og drift av det nye anlegget, administrasjon av forsøksaktivitet, logistikken rundt forsøksaktiviteter, bestilling av fisk, samt hold og røkt av fisk.

Driftsleder vil også være kontaktperson for interne og eksterne oppdragsgivere som utfører smitteforsøk eller andre forsøk ved avdelingen.

Kvalifikasjonskrav

Faglige kvalifikasjoner:

  • Veterinær, fiskehelsekandidat eller biolog
  • Mastergrad eller høyere utdanning ved tilsetting. Relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet. For tilsetting i kode 1181 Senioringeniør kreves det omfattende relevant faglig erfaring og spesialkompetanse på høyt nivå tilpasset stillingens funksjoner.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Erfaring fra gjennomføring av forsøk med fisk eller fra ordinært hold av fisk under produksjonsforhold (gjennomstrømning og/eller RAS-anlegg)
  • Godkjent kurs i forsøksdyrlære (FELASA C) er ønskelig, men for de som ikke har en slik sertifisering må den som ansettes oppnå dette i løpet av de første 6 månedene etter ansettelse
  • Gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig

Personlige egenskaper

  • Interesse for vitenskapelig arbeid
  • Evne til å jobbe selvstendig og i team
  • Fleksibel og serviceinnstilt

Personlig egnethet vil bli vektlagt

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1087 overingeniør ltr. 53-75 (472 000 – 704 900) eller 1181 senioringeniør ltr. 58-83 (513 600 – 883 100) avhengig av kvalifikasjoner.

Nærmere opplysninger ved:

Informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. CV skal fylles ut elektronisk i Jobb Norge. Legg ved vitnemål og eventuelle attester

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søknadsfrist: 03.08.2019

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS