Stilling:

Assisterende forskningssjef (Lillehammer)

Søknadsfrist 15 . februar 2019

Vi søker etter assisterende forskningssjef til vår forskningsavdeling på Lillehammer.

Klima- og miljøproblemer er blant vår tids store samfunnsutfordringer. Økt kunnskap om natur og samfunn er nødvendig for å løse dem. Vil du være med på laget og bidra til å videreutvikle et av Norges viktigste miljøinstitutt? Da bør du søke denne spennende stillingen ved NINAs avdeling på Lillehammer.

Vi søker en kandidat som kan fylle rollen som assisterende forskningssjef og seniorforsker/prosjektleder ved NINAs avdeling på Lillehammer. Avdelingen har 22 ansatte og har kontorer på Fakkelgården på campus Storhove sammen med Høgskolen i Innlandet. NINAs Lillehammeravdeling er en bredt sammensatt gruppe av samfunnsvitere og økologer. Vi arbeider med miljøforskning og utredning knyttet til mennesker, miljø og naturforvaltning og har en tverrfaglig tilnærming til utfordringer ved forvaltning og bruk av naturressurser. Vår styrke ligger i bred fagkompetanse og tradisjoner for samarbeid med lokalsamfunn, forvaltning og næring. NINAs medarbeidere samarbeider med andre forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt.

Arbeidsoppgaver og ansvar:

Assisterende forskningssjef vil sammen med forskningssjef utgjøre avdelingens lederteam, og vil være fungerende forskningssjef i forskningssjefens fravær. Assisterende forskningssjef skal bistå forskningssjef i den daglige driften av avdelingen. Assisterende forskningssjef skal også jobbe med oppfølging av økonomi og personal, samt kommunikasjon og fag- og markedsansvar. Assisterende forskningssjef vil ha et spesielt faglig ansvar for den samfunnsvitenskapelige forskningen ved avdelingen, og dette vil også inkludere samarbeid med andre avdelinger i NINA og med eksterne samarbeidspartnere nasjonalt og internasjonalt. Assisterende forskningssjef vil også inngå i NINAs utvida lederteam.

Konkret leter vi etter en person som skal:

• ha det faglige ansvaret for den samfunnsvitenskapelige forskningen ved avdelingen og eventuelt etter nærmere avtale koordinering av samfunnsforskningen i NINA for øvrig

• bidra til å utvikle godt arbeidsmiljø i NINA

• bistå i arbeidet med å utarbeide faglige strategier, arbeidsmål og budsjetter for avdelingen, samt følge opp vedtatte mål og årsplaner

• bidra til å utvikle nye prosjekter og videreutvikle kontakt med oppdragsgivere

• stimulere til forskningsformidling og høy forskningskvalitet

• opprettholde og videreutvikle god kontakt med forvaltning og beslutningstakere

I tillegg til ansvar i egen avdeling vil nestleder kunne tillegges sentrale NINA-oppgaver som er avdelingsovergripende.

Det forutsettes at assisterende forskningssjef i tillegg til lederoppgaver deltar aktivt i forskningsaktiviteten ved avdelingen. Dette vil inkludere deltakelse i anbudsprosesser, prosjektledelse, utredningsoppgaver, faglig koordinering og vitenskapelig publisering. Ansvars- og arbeidsdeling mellom forskningssjef og assisterende forskningssjef vil avklares nærmere med bakgrunn i søkers kvalifikasjoner. Det kan være aktuelt å ansette en erfaren samfunnsforsker som seniorforsker/prosjektleder uten lederansvar i avdelingen. Søkere bes opplyse om de søker stilling som assisterende forskningssjef, forsker/prosjektleder eller begge.

Vi søker etter en person som:

• har ledererfaring eller gode lederegenskaper, utstrakte samarbeidsevner og gode egenskaper som inspirator

• har doktorgrad eller tilsvarende vitenskapelig kompetanse innen en relevant samfunnsvitenskapelig disiplin

• har god kjennskap til og interesse for samfunnsvitenskapelig miljøforskning

• har gode evner til å sette miljøforskning inn i et samfunnsmessig perspektiv

• er ambisiøs med klar mål- og resultatorientering

• behersker norsk/nordisk og engelsk og med god muntlig og skriftlig framstillingsevne

Vi tilbyr:

• en arbeidsplass i et av Europas fremste miljøinstitutter

• lønn etter kompetanse og kvalifikasjoner

• fleksitidsordning

• medlemskap i god pensjons- og forsikringsordning

• et trivelig, kreativt og spennende arbeidsmiljø

NINA arbeider aktivt for å rekruttere kvinner, og kvinner oppfordres derfor til å søke.

Spørsmål knyttet til stillingen rettes til forskningssjef Jon Museth (jon.museth@nina.no, tlf. 413 13 496).

For generelle spørsmål, kontakt adm. direktør Norunn S. Myklebust (norunn.myklebust@nina.no, tlf. 930 24 633)

Søknad vedlagt CV sendes på e-post til personalkontoret v/Siri Svendsen, siri.svendsen@nina.no. Vitnemål og attester vil bli etterspurt senere i tilsettingsprosessen.

Søknadsfrist 15 . februar 2019

Powered by Labrador CMS