LEDIG STILLING VED STATISTISK SENTRALBYRÅ

Prosjektleder / prosjektmedarbeider - Seksjon for personundersøkelser

Søknadsfrist: 12.03.2021

Statistisk sentralbyrå

Statistisk sentralbyrå - tall som forteller


Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for utvikling, utarbeiding og formidling av offisiell statistikk i Norge. Statistikk, forskning og analyse fra SSB bidrar til innsikt om samfunnsutviklingen, danner grunnlag for det offentlige ordskiftet og gir mulighet for informerte beslutninger.


SSB er en kunnskapsorganisasjon med faglig utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter. Vi har et stort kontaktnett, også internasjonalt. Vi har 830 medarbeidere lokalisert i Oslo og Kongsvinger, i tillegg til intervjuere over hele landet. Kompetente og motiverte medarbeidere er avgjørende for at vi skal kunne nå målet om å være den fremste leverandøren av fakta om norske samfunnsforhold.

Har du erfaring med internasjonale spørreundersøkelser? Statistisk sentralbyrå søker etter både prosjektleder og -medarbeider til en stor internasjonal kartlegging av voksnes ferdigheter.

Seksjon for personundersøkelser har ansvar for å gjennomføre personundersøkelser ved hjelp av ulike innsamlingsmetoder, herunder intervju. I tillegg til ringesentrene i Oslo/Kongsvinger har vi et landsdekkende intervjukorps som fjernadministreres fra Oslo. Seksjonen er operatør for the International Assessment of Adult Competencies (PIAAC) og søker nå etter prosjektleder og prosjektmedarbeider med varighet ut 2023. PIAAC er den største undersøkelsen om voksnes ferdigheter noensinne, og gjennomføres i mer enn 30 land i samarbeid med organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, OECD. I Norge er undersøkelsen finansiert av Kunnskapsdepartementet og Arbeids- og sosialdepartementet.

Undersøkelsen handler om ferdighetene voksne trenger for å kunne delta i samfunnet, sammenlignet med mange andre land i verden. Funn fra PIAAC hjelper myndighetene til å forstå hvordan utdanning og opplæring kan forbedre grunnleggende ferdigheter blant voksne. Dette er viktig kunnskap for å forstå samfunnet vårt og for å kunne planlegge for fremtiden.

Operatør har ansvar for både tilrettelegging av undersøkelseselementene for datainnsamling, opplæring og oppfølging av intervjuere, gjennomføring av datainnsamlingen, samt kvalitetssikring og levering av data til både nasjonalt og internasjonalt.

Arbeidsoppgaver

Prosjektleder vil lede det operative arbeidet i prosjektet herunder ansvar for planlegging, organisering, bemanning, styring og kontroll av prosjektet, samt dokumentasjon. Prosjektleder har ansvar for å koordinere og prioritere arbeid i prosjektteamet bestående av ulike roller knyttet til PIAAC. Prosjektleder rapporterer direkte til prosjekteier ved Seksjon for personundersøkelser. Til rollen ligger det også tett samarbeid med og rapportering til nasjonal prosjektleder som har ansvaret for kommunikasjon og leveranser til OECD på vegne av oppdragsgiver. SSB har også rollen som nasjonal prosjektleder.

Prosjektmedarbeideren vil inngå i prosjektteamet og ha oppgaver knyttet til tilrettelegging av undersøkelsesmateriell, opplæring og oppfølging av intervjuere før og under datainnsamlingen. Det kan også bli tillagt mer selvstendig delansvar for leveranser og arbeidsledelse til rollen.

Begge stillingene er knyttet til Seksjon for personundersøkelser, og det kan tillegges andre oppgaver utover de som er direkte knyttet til PIAAC i prosjektperioden.

Kvalifikasjoner

  • Utdanning på hovedfags-/masternivå
  • Relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet
  • For prosjektlederstillingen kreves dokumentert prosjektledererfaring fra tilsvarende prosjekt/survey
  • For prosjektmedarbeiderstillingen kreves intervjuererfaring fra en tilsvarende survey og helst erfaring med andre roller og oppgaveløsning knyttet til en større intervjueradministrert undersøkelse, som opplæring av intervjuere.

Personlige egenskaper

  • Gode samarbeidsevner, utadvendt, omgjengelig og bidra til et godt arbeidsmiljø
  • Initiativrik, systematisk og kunne levere til oppsatte mål
  • God språklig fremstillingsevne, både muntlig og skriftlig, på norsk og engelsk
  • Tåler høyt arbeidspress
  • Personlig egnethet tillegges vekt

Vi tilbyr

  • Lønn som prosjektleder (kode 1113) kr 535 200 - 670 100 etter kvalifikasjoner.
  • Prosjektmedarbeider lønnes som førstekonsulent (kode 1408) kr 458 900 -535 200 etter kvalifikasjoner. Høyere lønn og/eller stillingskode kan vurderes for særlig godt kvalifiserte søkere
  • Stilllingene har antatt varighet ut 2023
  • Varierte oppgaver med gode muligheter for egenutvikling, i en virksomhet med et viktig samfunnsansvar
  • Fleksibel arbeidstid, treningstilbud og god pensjonsordning
  • Lyse og trivelige lokalerGenerelt
  • Attester/vitnemål skal registreres/legges ved i søknadsportalen innen søknadsfristen. Vi utfører bakgrunnssjekk og kontroll av dokumenter.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Hvis ønsket reservasjon ikke vil bli tatt til følge vil søkeren bli varslet om dette før offentlig søkerliste utformes.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Eksempler på det kan være tekniske hjelpemidler, fysisk tilrettelegging eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil minst én søker i hver av disse gruppene bli innkalt til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.

Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Webcruiter-ID: 4343452596

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Bengt Lagerstrøm (Seksjonssjef), 21 09 44 64 - 922 66 781
Powered by Labrador CMS