Stilling:

Leder for Antibiotikasenteret for primærmedisin

Søknadsfrist 16.09.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Om stillingen

Det er ledig stilling som førsteamanuensis/professor i allmennmedisin, hvor 70% av stillingen vil være som leder for Antibiotikasenteret for primærmedisin(ASP).

Som leder for ASP vil den tilsatte ha ansvaret for den daglige ledelsen av senteret og dets 8 ansatte, med administrativ leder og forskningsleder i sin stab. I tillegg vil den tilsatte ha ansvaret for oppfølging av oppgaver i Regjeringens handlingsplan, herunder RAK- og RASK-intervensjonene, utstrakt kontakt mot fagmiljø og myndigheter, fagutvikling og undervisning, utarbeidelse av strategier og internasjonalt samarbeid. ASP har på oppdrag fra Helsedirektoratet hovedansvaret for revisjon og oppdatering av Nasjonale faglige retningslinjer for antibiotikabruk i primærhelsetjenesten. Den tilsatte vil ha ansvaret for dette arbeide. Senteret er eksternt finansiert gjennom tildeling fra Helsedirektoratet. Det er en forutsetning for stillingen at nivået av eksternfinansiering opprettholdes.

Avdeling for allmennmedisin speiler allmennmedisinsk virkelighet: utforskning av møtet mellom lege og pasient, diagnostikk, behandling, forebygging, oppfølging, samhandling, kvalitetsforbedring mv. Avdelingen har uformelle forskningsklynger innen flere områder: eldremedisin, legemiddelbruk og forskrivningspraksis, kroniske sykdommer, muskelskjelettlidelser og minoritetshelse for å nevne noen. I forskningen anvendes både kvantitative og kvalitative metoder. En økende andel av avdelingens forskning utgjøres av randomiserte, kontrollerte studier i primærmedisinsk setting, bl.a. om antibiotikabruk og infeksjoner.

Den som tilsettes skal som førsteamanuensis/professor kunne lede og initiere forskning, veilede doktorgradsstudenter, hvis undervisningsplikt delta i undervisnings- og eksamensarbeid på alle nivå, og påta seg administrative oppgaver etter gjeldende bestemmelser.

Se også stillingsbeskrivelse.

Kvalifikasjonskrav

  • Doktorgrad eller tilsvarende kvalifikasjoner innen allmennmedisin
  • Faglig forankring i, eller erfaring fra, primærhelsetjenesten
  • Dokumentert pedagogisk basiskompetanse
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk) er en forutsetning
  • Kjennskap til fagområdet antibiotikabruk/antibiotikaresistens vil vektlegges
  • Gode lederegenskaper og ledelseserfaring vil vektlegges
  • Evner til populærvitenskapelig formidling er en fordel
  • Erfaring fra organisasjons- eller redaksjonsarbeid er en fordel

Personlige egenskaper

Samarbeidsegenskaper og miljøskapende evner vil bli vektlagt. Det forventes aktiv deltakelse i fagmiljøet og interesse for tverrfaglig samarbeid. I tillegg forventes deltakelse i og evne til å utvikle internasjonale og nasjonale nettverk av betydning for fag og forskning.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr. 611 700,- til kr. 722 400,- avhengig av kompetanse, i stilling som førsteamanuensis (stillingskode 1011)
  • Lønn fra kr. 704 800,- til kr. 910 900,- avhengig av kompetanse, i stilling som professor (stillingskode 1013)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger
  • Førsteamanuensis vil ha mulighet til å søke opprykk til professor på et senere tidspunkt

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen og beskrivelse av egen forskningsprofil relatert til eksisterende forskning ved enheten)
  • CV (utdanning, arbeidserfaring, undervisningserfaring, administrativ erfaring, ledererfaring og andre relevante kvalifikasjoner)
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • Referanser (liste med 2-3 personer med navn, tittel, e-post og telefonnummer)

Se også nettside for veiledning for søkere til vitenskapelig stilling ved Det medisinske fakultet.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

En sorteringskomité vil invitere de mest aktuelle kandidatene til å sende inn inntil 10 vitenskapelige arbeider for sakkyndig bedømmelse. Vitenskapelige arbeider skal av den grunn ikke lastes opp sammen med søknaden.

I rangeringen av kompetente søkere vurderes vil vi trekke inn hele bredden av kvalifikasjoner.

Det skal benyttes intervju og kan benyttes prøveforelesning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

Arbeidstakere som ikke har dokumentert pedagogisk basiskompetanse forplikter seg til å delta på et universitetspedagogisk kurs i løpet av en toårsperiode eller skaffe seg denne kompetansen på annen måte.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen, ASP og Avdeling for allmennmedisin:

  • Professor Morten Lindbæk, tlf: 92454850, e-post: morten.lindbak@medisin.uio.no
  • Avdelingsleder professor Jørund Straand, tlf: 92852523, e-post: jorund.straand@medisin.uio.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

Personalrådgiver Marie Cecilie Bakken, tlf 22 85 05 08, e-post: m.c.bakken@medisin.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS