Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Seniorkonsulent - Avdeling for studieadministrasjon (Seksjon for opptak)

Søknadsfrist: 27.09.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Avdeling for studieadministrasjon har et overordnet ansvar for drift, forvaltning og standardisering av administrative støttefunksjoner innen utdanning. Avdelingen skal bistå UiOs ledelse strategisk og operativt, samt sikre institusjonell oppfølging og koordinering, bistå enhetene med administrativ drift og yte tjenester direkte til studenter og søkere. Avdelingen skal lede UiOs studieadministrative nettverk.

Om stillingen

I Avdeling for studieadministrasjon, Seksjon for opptak, er det ledig en fast stilling (100 %) som seniorkonsulent (SKO 1363). Stillingen er tilknyttet avdelingens ansvar for opptak av studenter.

Seksjon for opptak har rundt 30 ansatte, og i tillegg ekstrahjelper i sommersesongen. Seksjonen forvalter lover og forskrifter på opptaksfeltet, og bistår fakultetene med behandling av norske og internasjonale søknader til UiOs studieportefølje. UiOs sentrale informasjonstjeneste for søkere og studenter ligger også til seksjonen.

Arbeidsoppgaver

 • saksbehandling av søknader om opptak
 • begrunnelses- og klagebehandling
 • informasjonsarbeid

Avdelingen behandler søknader fra personer med både norsk og utenlandsk utdanningsbakgrunn, og kommuniserer med søkere på norsk og engelsk. Andre språkkunnskaper vil kunne være en fordel. Det vil være muligheter for at stillingen også tillegges andre oppgaver.

Vi ser etter en person som er fleksibel, ønsker varierte utfordringer og som tar initiativ til å løse oppgaver der det trengs.

Kvalifikasjonskrav

 • Det kreves relevant utdanning fra universitet eller høyskole, tilsvarende bachelornivå. Dokumentert realkompetanse kan erstatte kravet om høyere utdanning.
 • Erfaring med opptaksarbeid eller annet relevant studieadministrativt arbeid
 • Gode digitale ferdigheter og evne til å sette seg inn i nye systemer
 • Det kreves god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Det er ønskelig at du har erfaring med bruk av Felles studentsystem (FS), og en fordel om du har kjennskap til Universitets- og høgskolesektoren.

Personlige egenskaper

Vi søker etter en effektiv og nøyaktig saksbehandler. Du må kunne håndtere flere arbeidsoppgaver samtidig, og ha evne til å jobbe systematisk. Vi ønsker deg som kan vise til god gjennomføringsevne. Vi vektlegger personlige egenskaper som samarbeidsevne, serviceinnstilling, fleksibilitet og profesjonalitet. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

 • et hyggelig arbeidsmiljø og arbeidsoppgaver med mulighet for faglig og personlig utvikling
 • lønn som stillingstittel (SKO 1363) seniorkonsulent fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 501 200 og kr 584 700, avhengig av ansiennitet og kompetanse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • trening i arbeidstiden
 • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS