Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Seniorkonsulent - Det norske universitetssenteret i Paris

Søknadsfrist: 09.05.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det norske Universitetssenteret i Paris (DNUP) / Centre universitaire de Norvège à Paris (CUNP) har som formål å være en brobygger mellom franske og norske forskere og PhD-stipendiater og skal bidra til å realisere eierinstitusjonenes internasjonaliseringsstrategier. Senteret er organisatorisk knyttet til Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo og finansieres av de fire eierinstitusjonene: Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske Universitet. Senteret er samlokalisert med forskningsstiftelsen Fondation Maison des Sciences de l’Homme (FMSH) i Paris.

For nærmere informasjon om senteret, se her.

En stilling som seniorkonsulent SKO 1363 er ledig ved Det norske Universitetssenteret i Paris (DNUP)/ Centre universitaire de Norvège à Paris (CUNP).

Arbeidsoppgaver

Stillingsinnehaver har ansvar for senterets administrative oppgaver som å føre senterets regnskap, følge opp kontakten med vertsinstitusjonens (FMSH) administrasjon, samt oppgaver knyttet til den praktiske realiseringen av kurs, seminarer, konferanser, mottakelser og annet som inngår i senterets virksomhet for å fremme samarbeid mellom franske og norske forskningsmiljøer innenfor humaniora og samfunnsvitenskapene. Det kan bli lagt også andre oppgaver til stillingen. Den som tiltrer stillingen må være forberedt på et bredt praktisk ansvar.

Stillingen rapporterer til senterets leder, som også har personalansvar for stillingen.

Stillingen krever fast opphold ved senteret i Paris. Stillingsinnehaver får utbetalt månedlig utenlandstillegg.

Kvalifikasjonskrav

  • utdanning minimum tilsvarende bachelornivå. Relevant realkompetanse kan kompensere for utdanningskravetgode kommunikasjonsevner
  • god muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk, fransk og engelsk
  • erfaring med oppgaver som ligger til stillingen, med vekt på gode IT-kunnskaper og regnskap
  • gode formidlings- og kommunikasjonsferdigheter
  • vi ser etter søkere som har gode kunnskaper i kulturforskjeller mellom Frankrike og Norge, gjerne med erfaring fra norsk og/eller fransk universitetssektor eller annen relevant erfaring fra fransk-norske forbindelser

Personlige egenskaper

Stillingen krever en person som er selvstendig, initiativrik og løsningsorientert da stillingsinnehaver er alene om å ha ansvar for de administrative oppgavene ved senteret. Samtidig søker vi en person som liker å jobbe som lagspiller i en kunnskapsorganisasjon med mange interessenter og kontakter.

Du må like å forholde deg til mange ulike mennesker, i Paris og i Norge, og vi vektlegger derfor også personlige egenskaper som samarbeidsevne, serviceinnstilling og fleksibilitet.

I vurderingen av søkere vil vi legge spesiell vekt på personlige egenskaper som gjør søkere skikket til stillingen.

Vi tilbyr

  • lønn fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 490 600 og kr 566 700, avhengig av kompetanse og ansiennitet
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV

Søknad må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk 'Søk stillingen'.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS