Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Økonomikonsulent (fast stilling) - Det juridiske fakultet

Søknadsfrist: 31.01.2023

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det juridiske fakultet har Norges største forsknings- og utdanningsmiljøet for rettsvitenskap, kriminologi og rettssosiologi. Fakultetsadministrasjonen bistår instituttene i den daglige drift og har samtidig et overordnet koordineringsansvar for fakultetet som helhet. Økonomiseksjonen har ansvaret for regnskapsføring, budsjettering, økonomistyring og innkjøp.

Om stillingen

Ved Det juridiske fakultet har vi ledig fast stilling som økonomikonsulent for en kunnskapsrik, motivert og arbeidsvillig førstekonsulent/seniorkonsulent. Stillingen er plassert i Økonomiseksjonen som for tiden har seks ansatte, og som har ansvaret for regnskap, innkjøp, korttids arbeidskontrakter, budsjett og økonomi- og virksomhetsstyring ved fakultetet.

Økonomiseksjonen har et overordnet ansvar for drift, forvaltningen og rådgivning for hele fakultetet innenfor regnskaps- og økonomiområdet. Som økonomikonsulent vil du være primærkontakt for ett eller flere institutter, og få selvstendig ansvar for saksbehandling på disse enhetene.

Vi ser etter deg som er serviceinnstilt i møte med ansatte og ledere og har god rolleforståelse. Du må kunne samarbeide og kommunisere godt med faglige og administrative ledere på ulike nivåer.

Arbeidsoppgaver

Stillingen inneholder et bredt spekter av arbeidsoppgaver med fokus på gjennomgående prosesser innen økonomifeltet, blant annet:

 • Bestilling – varemottak – inngående faktura – betaling.
 • Utgående faktura – innbetaling.
 • Reiseregninger og utleggsrefusjoner.
 • Korttids arbeidskontrakter.

Ved ansettelse som seniorkonsulent forventes det at kandidaten håndterer gjennomgående arbeidsprosesser på egen hånd, og initierer prosessforbedringer der det er naturlig.

Stillingen kan også tillegges andre oppgaver innen fagområdene seksjonen har ansvar for.

Kvalifikasjonskrav

Vi ser etter en person som har:

 • Meget god regnskaps- og tallforståelse, herunder noe Excel kunnskap.
 • Gjerne økonomiutdanning på bachelornivå. Relevant realkompetanse kan kompensere for manglende utdanning.
 • For ansettelse som førstekonsulent er det ønskelig med relevant arbeidserfaring, gjerne fra universitets- eller høyskolesektoren. For ansettelse som seniorkonsulent kreves det relevant arbeidserfaring.
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.
 • Noe kommunikasjon foregår på engelsk.

Personlige egenskaper

Vår nye medarbeider har gode samarbeidsevner, er ansvarsbevisst, initiativrik og løsningsorientert. Du må være nøyaktig og levere innenfor avtalte tidsfrister.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

Den rette kandidaten tilbys:

 • Fast stilling som økonomikonsulent ved Norges ledende juridiske fakultet.
 • Lønn som førstekonsulent (stillingskode 1408) 517.600 – 573.900 kroner pr. år avhengig av ansiennitet og kompetanse. Lønn som seniorkonsulent (stillingskode 1363) 526.100 – 604.400 kroner pr. år avhengig av ansiennitet og kompetanse.
 • Arbeidsplass sentralt i Oslo sentrum ved Tullinløkka.
 • Godt arbeidsmiljø med faglige utfordringer.
 • Gode pensjons- og velferdsordninger.
 • Mulighet for trening i arbeidstiden.

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju, og vil bli bedt om å oppgi 2-3 referanser (navnm tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnummer).

I henhold til offentleglova § 25 annet ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er mål i fakultetets strategi. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS