Stilling:

Tegnspråktolk

Frist 28.02.2019

Statped søker tegnspråktolk i 100% svangerskapsvikariat fra 01.05.19 - 01.03.20. Alle tolker på arbeidsplass (TPA) i Statped er organisert under administrasjonsavdelingen i region vest, men tegnspråktolken det nå søkes etter vil få kontorplass i region midt, Heimdal.

Vi er interessert i deg som er engasjert og selvstendig, som gjennom å være en del av vårt team vil være med å utvikle tolketilbudet i Statped. Du vil inngå i eit team med to andre TPA-tolker i Statped midt.

TPA tolkene har primært ansvar for tegnspråktolking for alle ansatte tegnspråkbrukere ved lokasjonen på Heimdal, men vil samarbeide og delta sammen med resten av tolkene i Statped på store arrangement. Det må påberegnes reisevirksomhet. I region midt har 16 personer rett til tolk på arbeidsplass.

TPA-tolkene sin primære oppgave er å tolke for TPA-brukerne i kommunikasjonssituasjoner på arbeidsplassen, mellom norsk tegnspråk og norsk muntlig/norsk skriftlig. Mindre oversettelsesarbeid kan også være aktuelt. Ordinær arbeidstid er 08:00-15:30 med mulighet til å benytte fleksibel arbeidstidsordning.

Når det gjelder bruk av tolkeressurser har Statped et nært samarbeid med NAV Hjelpemiddelsentral - tolketjenesten, og ledig tid i stillingen kan benyttes av NAV. Det er ikke anledning å ta freelance-oppdrag som ansett tolk i Statped, men det er anledning til å ta oppdrag for NAV på kveld og helg som overtid.

Arbeidsoppgaver

· Tolking for hørselshemmede, døve og døvblinde i kommunikasjonssituasjoner på arbeidsplassen, primært ved Statped midt, arbeidsspråk er norsk muntlig og skriftlig, samt tegnspråk.

· Andre oppgaver som bedrer kommunikasjons- og informasjonsflyt mellom hørende og hørselshemmede ansette

· Informasjonsarbeid

· Tverrfaglig samarbeid

· Administrative oppgaver knyttet til tolkearbeidet

· Utvikling av fagområdet

· Arbeidet vil i hovedsak foregå på arbeidsplassen, men noe reisevirksomhet må påberegnes.

Kvalifikasjonar

· Fullført bachelorstudium i tegnspråk og tolking

· Offentlig godkjent tolk for døve, døvblinde og døvblitte.

· Relevant erfaring blir vektlagt.

· God skriftlig og muntlig formuleringsevne.

· Grunnleggende IKT-kunnskaper

· Ønske om kvalifikasjoner i tolking til og fra nordiske språk og engelsk.

· Den som tilsettes må rette seg etter de til enhver gjeldende lover og avtaler for statens tjenestemenn.

· Personlig egnethet vil bli vektlagt

Personlige egenskaper

Det er viktig med ekstra gode egenskaper i kommunikasjon mellom tegnspråkbrukere, hørende ansette og kollegaer i team og avdeling. Det er viktig at tegnspråktolken har gode samarbeidsevner og er god i samspillet mellom tolkebrukar og kollegaer i det daglige arbeidet. Det vil stilles store krav til fleksibilitet og evne til å takle raske omstillinger i forbindelse med arbeidsoppdrag og fordeling av arbeidsoppgaver innad i teamet.

· God til å samarbeide

· Fleksibel

· Selvstendig

· Resultatorientert

· Utviklingsorientert

· Kvalitetsbevisst

· Initiativrik

· God relasjonsbygger

Vi tilbyr

· Stillingen lønnes i st. kode 1408 førstekonsulent ltr. 42 - 49, 391 800 - 435 500, For særlig kvalifiserte søkere st. kode 1434 rådgiver ltr. 45 - 52, 409 100 - 456 900.

· Et stimulerende og godt arbeidsmiljø med høy faglig kompetanse

· Gode faglig utviklingsmuligheter

· Medlemskap i Statens pensjonskasse med blant annet tjenestepensjonsordning og tilbud om boliglån

· Fleksibel arbeidstidsordning

· IA-bedrift

Andre opplysningar

I forbindelse med et eventuelt intervju kan søker bli utfordret på en praktisk tolkeprøve

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn og personer med nedsatt funksjonsevne.

Om du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette opplyses om og begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles om reservasjon ikke tas til følge, jf. Lov om rett til innsyn i dokumenter i offentleg verksemd (offentleglova), § 25. Den som tilsettes må rette seg etter de til enhver tid gjeldende lover og avtaler for statens tjenestemenn.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS