Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Kommunikasjonsrådgiver - Senter for digitalt liv Norge

Søknadsfrist: 01.08.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN) driver framtidsrettet utdanning, forskning og innovasjon innen realfag og teknologi og er internasjonalt ledende på flere områder. Vi har en lang og stolt tradisjon innen forskning og utdanning i de klassiske realfagene, og dekker også et bredt spekter av tverrfaglig forskning. Virksomheten har 800 doktorgradskandidater, 1100 vitenskapelig ansatte, 450 teknisk-/administrativt ansatte og 6000 studenter. Fakultetsadministrasjonen bistår enhetene ved fakultetet i den daglige drift og har samtidig et overordnet koordineringsansvar for fakultetet som helhet. Administrasjonen har rundt 100 ansatte fordelt på fem seksjoner.

Om stillingen

Senter for digitalt liv Norge har ledig fast eksternfinansiert stilling som kommunikasjonsrådgiver på området kommunikasjon og samfunnskontakt. Ønsket oppstart er så fort som mulig.

Senter for digitalt liv Norge (DLN) er et nasjonalt senter for bioteknologisk forskning, utdanning og innovasjon drevet av UiO, UiB, NTNU, NMBU, UiT, SINTEF og OUS med bevilgning fra Forskningsrådet. Senteret har tilknyttede forskningsprosjekter fra forskningsinstitusjoner over hele landet.

Les mer om senteret og forskningsprosjektene på www.digitallifenorway.org.

DLN bryter den tradisjonelle organiseringen av forskning og utvikling og har som hovedmål å utvikle ny kunnskap og nye metoder som bidrar til å løse grunnleggende samfunnsutfordringer for nåværende og fremtidig bioteknologi. DLN forventes å ta en betydelig og synlig posisjon innen forskning og innovasjon innenfor bioteknologi, bioinformatikk, systembiologi og data-drevet livsvitenskap, både nasjonalt og internasjonalt.

Senterets arbeid er organisert i fem kompetanseområder: data og modeller; ansvarlig forskning og innovasjon (responsible research and innovation/RRI); innovasjon og industrisamarbeid; utdanning og karriereutvikling; og kommunikasjon og internasjonalisering.

Kommunikasjonsrådgiveren har ansvar for formidling og kommunikasjon av senterets virksomhet, også innad mellom senterets forskere. Kommunikasjons­rådgiveren skal i samarbeid med ledelsen av senteret og senterets seniorrådgivere ansatt ved UiO, UiB og NTNU bidra til å drifte og utvikle DLN. Stillingen vil således være utfordrende og by på reelle muligheter for strategisk arbeid.

Arbeidsoppgaver

  • Synliggjøre senteret og senterets prosjektportefølje eksternt og internt
  • Kommunikasjon og formidling av senterets virksomhet, herunder ansvar for senterets nettsted, nyhetsbrev, kontoer i sosiale medier og årsrapport.
  • Ansvar for planlegging og gjennomføring av den årlige konferansen Digital Life og kommunikasjonsstøtte til andre arrangementer
  • Støtte til senterledelsen og samarbeid med senterets Operational Management Team, Expert Task Force og Junior Resource Group
  • Øvrige oppgaver etter behov og kompetanse

Arbeidsoppgavene er felles for begge stillingskategorier, men seniorrådgiveren vil få et selvstendig ansvar for saksfeltet og være en ressursperson for ledelsen.

Kvalifikasjonskrav

  • Erfaring fra kommunikasjonsarbeid og forskningsformidling
  • Kjennskap til bioteknologi og livsvitenskapssektoren nasjonalt og internasjonalt
  • Relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelornivå (rådgiver). Realkompetanse med relevans for de konkrete oppgavene tillagt stillingen kan erstatte utdanningskravet
  • Det kreves utdanning fra universitet eller høgskole minimum tilsvarende masternivå (seniorrådgiver). Realkompetanse med relevans for de konkrete oppgavene tillagt stillingen kan erstatte utdanningskravet
  • God kjennskap til digitale samarbeids- og kommunikasjonsverktøy
  • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Erfaring fra administrativt arbeid vil være en fordel

Personlige egenskaper

Gruppen som drifter DLN er liten og sitter spredt i Oslo, Trondheim og Bergen. Personlig egnethet for oppgavene og inn i gruppesamarbeidet er derfor et svært viktig krav.

Vi søker etter en kollega som er motivert for formidlingsarbeid, språklig sikker og nøyaktig, har god gjennomføringsevne, og er fleksibel og løsningsorientert. Evne til å arbeide selvstendig men også i team samt evne til å drive mange prosesser parallelt, vil bli tillagt vekt.

Vi tilbyr

  • Lønn som rådgiver kode 1434 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 543 500 og kr 626 100, avhengig av evt. ansiennitet og kompetanse
  • Lønn som seniorrådgiver kode 1364 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 604 700 og kr 702 100, avhengig av evt. ansiennitet og kompetanse
  • God pensjonsordning og gunstige lån i Statens pensjonskasse
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål,
  • Attester
  • Navn og kontaktinformasjon på 2 referanser (Navn, tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge. vennligst klikk på «Send søknad»

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Ingse Noremsaune, telefon: 22855329, eller e-post: ingse.noremsaune@mn.uio.no
  • Kjetill S. Jakobsen, telefon: 22854602, eller e-post: k.s.jakobsen@ibv.uio.no

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt HR rådgiver Therese Ringvold, e-post: therese.ringvold@mn.uio.no.

Send søknad

Powered by Labrador CMS