Ledig stilling ved Norsk Romsenter (NRS)

Kommunikasjonsrådgiver

Søknadsfrist: 18.05.2020

Norsk Romsenter

Norsk Romsenter er en etat under Nærings- og fiskeridepartementet. Romsenteret følger opp den norske, offentlige romsatsningen. Målet er at rommet skal være nyttig for samfunnet og bidra til næringsutvikling. Kort sagt skal Romsenteret sørge for at Norge får mest mulig ut av all romaktivitet det offentlige Norge involverer seg i.

Norsk Romsenters kommunikasjonsavdeling arbeider i mange kanaler, rettet mot folk flest, politikere og eksperter, mot mennesker som vil vite mer, mennesker som ikke visste de ville vite mer og mennesker som bør vite mer. Vi ønsker at langt flere skal ha kunnskap om hva Norge gjør i verdensrommet og om hvorfor det er så viktig.

Vi leter nå etter en person som vil jobbe i en fast stilling i kommunikasjonsavdelingen vår.

Hvem er du?

Du er en person som har sosiale medier i fingrene. Det er din mest naturlige kommunikasjonskanal og du tar med glede ansvar her. Med litt innføring takler du også ukjente nettpubliseringsløsninger på strak arm.

At du er strukturert og har god orden er et krav fra oss, men det er ikke et problem for deg, du elsker å organisere. Du må kunne ta deg av arrangementer fra begynnelse til slutt. Her vil det dukke opp mange oppgaver som du vil få ansvaret for, enten ved å organisere dem selv eller sørge for at andre gjør det.

Du må også være en person som er glad i å snakke foran forsamlinger. Du trenger ikke å være utlært, men det er bra om du etter hvert føler deg komfortabel med å snakke om romfart og romvirksomhet til skoleklasser og andre som ikke er eksperter.

Du må skrive godt og være stø i norsk. Du må finne glede i å skape en tekst som fungerer for både formålet og leserne. Ikke nok med det, du må også kunne snakke og skrive engelsk på et høyt nivå.

Norsk Romsenter er en liten etat med en liten kommunikasjonsavdeling. Derfor må du også være omgjengelig og lett å jobbe sammen med. Du må kunne stå på egne bein og ta ansvar for at jobben gjøres ordentlig til riktig tid.

Er du den rette personen, er det nettopp slike oppgaver som gjør at du gleder deg til å gå på jobb.

Men det er mer:

Har du interesse for teknologi, er det en fordel, men ikke noe krav. Det viktigste er at du er genuint nysgjerrig med et ønske om å lære fra deg det du selv lærer. Teknofober vil derimot slite litt.

Vi synes også at det er bra om du liker å drive med videopptak og videoredigering, og har litt erfaring med dette

Formalia

Du må ha gjennomført minst tre år med høyere utdanning. Vi er nok spesielt på utkikk etter deg som har faglig bakgrunn innen kommunikasjon, men erfaring fra området vil kunne veie opp for mangel på utdannelse.

Finnes du? I så fall vil vi gjerne høre fra deg.

Hva får du tilbake?

Lønn for strevet. Du vil lønnes som rådgiver i Statens lønnsregulativ og kan tjene mellom 450.000 og 550.000 pr år, avhengig av bakgrunn og erfaring. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger med. Vi vil gjerne ha deg her i en fast stilling.

Du vil komme til å jobbe med en blandet gjeng. På Romsenteret finnes ingeniører, fysikere, økonomer, statsvitere, engasjerte astrofysikere og noen som kan alt. Felles for oss alle er at vi brenner for rommet og romvirksomhet i alle sine fasonger.

PS: En time i uken får du lov å trene i arbeidstiden!

Vi ber om at du legger ved kopi av vitnemål og attester til søknaden din. Vi vil også gjerne at du legger ved kopi av noe du har skrevet tidligere, både på norsk og engelsk.

Norsk Romsenter ønsker å være en virksomhet med størst mulig mangfold blant de ansatte. Vi har dobbelt så mange menn som kvinner i staben, og ser gjerne at balansen blir bedre. Personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CVen oppfordres også til å søke.

Vi bruker elektronisk søknadsbehandling. Du bes derfor å sende søknaden ved å benytte linken.

Webcruiter-ID: 4230136300

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Marianne Moen (Avdelingsdirektør), 480 63 743
  • Elin Stange Heikvam (Personalansvarlig), 911 24 082
Powered by Labrador CMS