Ledig stilling ved SINTEF

Operativ kommunikasjonssjef med godt strategisk blikk

Søknadsfrist: 01.10.2019

Norge står midt i en viktig omstilling. Digitalisering, klimautfordringer, elektrifisering, automatisering, demografi og urbanisering endrer vårt samfunn.Bærekraftsmålene setter retningen. SINTEF har en viktig rolle i å levere kunnskap og teknologi til et mer bærekraftig samfunn. I samarbeid med bedrifter og offentlige aktører bringer vi forskningsfronten framover og utvikler nye løsninger som gir konkurransefortrinn til næringslivet og som sparer offentlig sektor for store kostnader. I vår ferske konsernstrategi setter vi oss mål om å bli et verdensledende institutt. Dit kommer vi ikke uten et kommunikasjonsarbeid i verdensklasse. Nå ser vi etter en operativ kommunikasjonssjef i konsernstaben, som kan være med på å realisere en slik ambisjon.

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn

SINTEF er et av Europas største forsknings- og innovasjonsinstitutter. Våre 2000 medarbeidere kommer fra 75 forskjellige land. Vi omsatte for 3,3 milliarder kroner i 2018. Vi har aktivitet over hele Norge, kunder over hele verden og et stort internasjonalt nettverk.

Dine oppgaver som ny kommunikasjonssjef vil være å ivareta og styrke SINTEFs profil og merkevare. Du vil utøve operativ ledelse av medarbeidere og kommunikasjonsarbeidet i SINTEF-konsernets kommunikasjonsstab. Her inngår populærvitenskapelig forskningsformidling i egne og eksterne kanaler (web, sosiale medier, presse, print, video og podkast). Du vil ha ansvar for vårt operative mediearbeid, for hvordan vi posisjonerer oss gjennom presentasjoner og yte kommunikasjonsfaglig rådgivning til ledere og forskere. I stillingen ligger også ansvar for internkommunikasjon og krise- og beredskapskommunikasjon. Du vil ikke minst støtte og samarbeide tett med engasjerte kolleger som leder kommunikasjonsarbeidet på SINTEFs forskningsinstitutter.

Din personlige profil er viktig. Dersom du vil være med på vårt lag må du være uredd, initiativrik og stadig se etter nye muligheter. Du evner raskt å danne deg et helhetsbilde. Du har høy gjennomføringsevne og liker å lage innhold. Du samarbeider godt med andre, og er strukturert og ryddig.

SINTEF er en virksomhet med høy kompetanse på alle fagområder. Det gjelder også kommunikasjon. Vi vil derfor ha en person med høyere utdanning innenfor eller relatert til kommunikasjon. Du bør ha spennende erfaring fra annen kunnskapsintensiv virksomhet og operativ erfaring fra innholdsproduksjon.

Kommunikasjonssjefen er en del av SINTEFs stabsledelse og rapporterer til Direktør for strategi og kommunikasjon. Hos SINTEF vil du få fleksible arbeidstidsordninger og gode pensjonsordninger. Lønn etter avtale. Arbeidsstedet er Trondheim, men du må like å være på farten fordi vi har viktige deler av vår virksomhet i Oslo og andre byer i Norge.

Dersom du synes dette virker spennende, og har lyst til å påvirke hvilket samfunn vi får fremover, send oss en søknad så raskt du kan og senest innen 1. oktober.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

  • Vincent Fleischer (Strategi- og kommunikasjonsdirektør), 415 66 414, V[email protected]

Hjemmeside: www.sintef.com