Stilling:

Instituttleder ved Institutt for ernæring og folkehelse

Søknadsfrist 6. mars 2019

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Ved Universitetet i Agder er det ledig 100 % åremålsstilling som instituttleder ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for ernæring og folkehelse for en periode på fire år fra 01.08.19. Arbeidssted er Kristiansand.

Instituttleder vil være administrativ og faglig leder for studieprogrammene ved Institutt for ernæring og folkehelse; masterstudiet i Folkehelsevitenskap, bachelorstudier i Ernæring og i Folkehelsearbeid, årsstudium i Ernæring, mat og kultur. Instituttet er i involvert i lærerutdanningen og i etter- og videreutdanning. Instituttet har et aktivt forskningsmiljø, med forskningsgruppene Bærekraftig livsstil og FEED Mat og ernæring fra tidlig utvikling.

Fakultetet for helse- og idrettsvitenskap har et felles phd-program med stipendiater fra alle instituttene, og har tre aktive forskningssentre.

Instituttet har ca. 17 faste stillinger, i tillegg til medarbeidere i tidsbegrensede tilsettingsforhold (stipendiater, postdoktor., bistillinger, timelærere etc.).

Instituttleder vil rapportere både til dekan og fakultetsdirektør. Instituttleder vil arbeide i nær tilknytning til fakultetsadministrasjonen, som samlet har ca. 21 tilsatte, og mot universitetets studieadministrasjon for øvrig. Det vil for flere av studieprogrammene være egne studiekoordinatorer, som vil være instituttleders nære medarbeidere.

Instituttleder vil inngå i fakultetets ledergruppe, sammen med dekan, fakultetsdirektør og de øvrige instituttlederne ved fakultetet. Ledergruppen har et samlet ansvar for at universitetets og fakultetets faglige og strategiske mål blir fulgt opp.

Den som ansettes må påregne endringer i ansvars- og arbeidsområder i løpet av tilsettingsperioden. Universitetsstyret har vedtatt instruks for instituttlederstillingen, og den omfatter generell faglig ledelse, utdannings- og forskningsledelse. Den som ansettes vil få mulighet til å ha inntil 40% vitenskapelig arbeid som en del av stillingen.

Den som ansettes må ha:

  • gode lederegenskaper
  • evne til strategisk tenking
  • kompetanse innenfor relevant fagområdet, fortrinnsvis på førstenivå
  • erfaring fra faglige og/eller faglig-administrative lederstillinger
  • god kjennskap til universitets- og høgskolesektoren generelt, og instituttets fagområder spesielt.

Personlige egenskaper knyttet til samarbeid og evne til å initiere og gjennomføre omstillings- og fornyingsarbeid vil være vesentlig.

Arbeidsspråket er norsk. Den som ansettes må også beherske engelsk muntlig og skriftlig.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål for Universitetet i Agder å oppnå en balansert sammensetning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte personer til å søke uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn, alder eller funksjonsevne.

Den som tilsettes har rettigheter og plikter etter de bestemmelser som til enhver tid gjelder for stillingen, og må påregne endringer i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalg for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.

Stillingen plasseres i Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.500, kode 1475 Instituttleder, kr. 713.600 – 826.000. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad med CV, publikasjonsliste og bekreftede kopier av attester og vitnemål, sendes elektronisk, benytt linken ”Søk stillingen”.

Søknadsfrist 6. mars 2019.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til:

  • Fakultetsdirektør Veslemøy Rabe, tlf. 918 73 590, e-post: veslemoy.rabe@uia.no, eller
  • Dekan Anders Johan W Andersen, tlf. 481 26 006, e-post: anders.j.w.andersen@uia.no

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Instruks for instituttlederstillingen fås ved henvendelse til seniorrådgiver Turid Ervik, tlf. 37 23 37 71, e-post turid.a.ervik@uia.no.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS