Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Instituttleder for Institutt for optometri, radiografi og lysdesign

Søknadsfrist: 31.08.2020

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Målet vårt som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler: utdanning og forsking.


USN er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet og fokuserer på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitetet arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.


Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap er det ledig 100 % åremålsstilling som Instituttleder for Institutt for optometri, radiografi og lysdesign

Om stillingen

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap er det fra 01.01.2021 en ledig 100 % åremålsstilling som instituttleder for Institutt for optometri, radiografi og lysdesign for en periode på fire år.

Du kan lese mer om fakultetet og instituttet her – Fakultet for helse- og sosialvitenskap.

Vi søker en instituttleder som har relevant høyere faglig utdanning og kompetanse på fakultetet og instituttets fagområder, fortrinnsvis på førstestillingsnivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene, kan kompensere for kravet om formell førstestillingskompetanse. Lederfaring vil bli vektlagt.

Fakultetet søker en samlende instituttleder, som evner å kombinere det fagstrategiske med daglig drift. Fakultetet er i sterk utvikling og vi ser etter en leder som evner å skape et sterkt fellesskap rundt videreutvikling og realiseringen av våre strategier innenfor studieporteføljearbeid, utdanningskvalitet, forskning, innovasjon og tett samarbeid med offentlig, privat og frivillig sektor.

Som leder av instituttet vil du ha det faglige og administrative ansvaret for utdanning, forskning, utviklingsarbeid og formidling ved enheten. Instituttleder har personalansvar for ansatte ved instituttet og økonomi- og resultatansvar for instituttets virksomhet. Instituttleder skal i tillegg være en pådriver i samarbeid med eksterne aktører og en aktiv deltaker i universitetets internasjonaliseringsarbeid.

Instituttleder inngår i fakultetets ledergruppe som samarbeider tett med og rapporterer til dekan. Det er for tiden fire faggruppeledere ved instituttet med ansvar delegert fra instituttleder.

Ansvar og oppgaver er beskrevet i egen stillingsbeskrivelse for instituttlederstillinger ved universitetet - se lenke.

Instituttleder skal ha hovedarbeidssted ved et av studiestedene instituttet har virksomhet: Kongsberg og Drammen. Instituttleder ansettes på åremål for en periode på fire år fra 1.januar 2021.USN er i kontinuerlig utvikling og endringer i stillingens ansvarsområde og arbeidsoppgaver kan forekomme.

Viktige arbeidsoppgaver

• Lede og utvikle instituttet i tråd med universitetets verdier med fokus på forskning, utdanning og formidling.

• Ta aktivt del i fakultetets, og ansvar for instituttets strategiske arbeid, utvikle og forankre strategier og handlingsplaner.

• Ansvar for å videreutvikle en inkluderende og positiv kultur og et godt arbeids- og læringsmiljø for både ansatte og studenter.

• Videreutvikle samarbeid og nettverk med offentlig, privat og frivillig sektor.

• Representere arbeidsgiver, og sikre at medbestemmelse og medvirkning blir ivaretatt ved instituttet.

Kvalifikasjoner

• Fortrinnsvis førstestillingskompetanse innen relevant fagområde.

• Lederutdanning og/eller ledererfaring, gjerne fra en annen kunnskapsorganisasjon og kunne vise til resultater.

• Erfaring fra undervisning, forskning og utviklingsarbeid knyttet til instituttets fagområder.

• Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.

• Evne til å motivere, bygge gode relasjoner og være en samlende leder.

• Evne til selvstendig og resultatorientert arbeid.

• Evne til å tenke strategisk, langsiktig og fremtidsrettet og til å se muligheter for endring.

• Stor gjennomføringskraft.

• Kunnskap om aktuelle lover og regler, og statlig avtale- og regelverk knyttet til partssamarbeid og demokratiske beslutningsprosesser.

• Gode kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig på et skandinavisk språk og engelsk. For søkere som ikke har et av de skandinaviske språkene som morsmål, må både muntlige og skriftlige språkferdigheter dokumenteres.

Det vil bli lagt vekt på

• Personlig egnethet.

• Motivasjon og interesse for stillingen.

• Komplementær kompetanse til det øvrige lederteamet.

Vi tilbyr

• Interessante og utfordrende lederoppgaver ved en arbeidsplass i kontinuerlig utvikling.

• Deltakelse i universitetets lederutviklingsprogram.

• Inspirerende og sterke fagmiljøer.

• Mulighet til å sette preg på fremtidens utdanninger.

• God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse.

Lønn og vilkår

Stilling som instituttleder lønnes etter statens regulativ, lønnsplan 17.500, stillingskode 1475 instituttleder. Lønnsplassering i henhold til prinsippene i universitetets lønnspolitikk fra NOK 813 400 til 992 200 (LT 80 – 87) pr år. For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes.

Lønn og øvrige vilkår etter avtale. Fra lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd i Statens pensjonskasse, som innebærer pensjonssparing og risikoforsikring, les mer på www.spk.no

Andre opplysninger

Stillingen er en åremålsstilling med ansettelsestid for en periode på fire år, og med mulighet til å søke samme stilling, etter offentlig utlysning, i ytterligere to perioder i til sammen 12 år.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju og ansettelsesorgan er styret ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge ønsker å ansette personale som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider for å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen for de som har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke arbeid hos oss.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Dekan Pia Cecilie Bing-Jonsson, epost/tlf: pia.bing-jonsson@usn.no / 979 77 920

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalkonsulent Anne Britt Bergan, epost/tlf: anne.britt.bergan@usn.no /31008968

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken «Søk stillingen».

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS