Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Instituttleder ved Naturfagsenteret

Søknadsfrist: 01.11.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet består av ni institutter og seks forskningssentre. Forskningen spenner over et vidt spekter av fagområder innen alle de tradisjonelle naturvitenskapene og teknologi. Fakultet har mange gode forskningsmiljøer og dyktige enkeltforskere, hvorav flere er i forskningsfronten innen sine fag internasjonalt. Fakultetet er vertskap for fire sentre for fremragende forskning, ett senter for fremragende innovasjon og ett senter for fremragende utdanning.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Naturfagsenteret lyser ut lederstillingen for senteret, med tiltredelse 1.januar 2020.

Senterlederstillingen er en åremålsstilling for 4 år med adgang til forlengelse for én periode etter ny utlysning.

Naturfagsenteret (Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen) har som hovedformål å bidra til økt kvalitet og motivasjon for naturfagene i barnehagen og grunnopplæringen. Den faglige virksomheten er kunnskaps- og forskningsbasert, og senteret driver forskning og målrettet formidling om resultater fra forskning og forsøks- og utviklingsarbeid innen sitt ansvarsområde.

Naturfagsenteret (Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen) har som hovedformål å bidra til økt kvalitet og motivasjon for naturfagene i barnehagen og grunnopplæringen. Den faglige virksomheten er kunnskaps- og forskningsbasert, og senteret driver forskning og målrettet formidling om resultater fra forskning og forsøks- og utviklingsarbeid innen sitt ansvarsområde. En sentral målgruppe for virksomheten er lærere, skoleledere, barnehage- og skoleeiere og pedagogisk personale i barnehagene. Senteret bistår UH- sektoren, med lærerutdanningsinstitusjonene, og kommunesektoren i arbeidet med satsinger på kompetanseutvikling. Naturfagsenteret er en del av Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo, og har sine lokaler på Blindern i Oslo.

Mer om stillingen

Naturfagsenteret (Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen) skal gjennom sin virksomhet som nasjonalt ressurssenter bidra til økt kvalitet i naturfagopplæringen og økt motivasjon og interesse for naturfagene i barnehagen og grunnopplæringen. Naturfagsenteret leder og koordinerer arbeid for å styrke og forbedre undervisningen i alle naturfagene i norsk grunnutdanning: naturfag, biologi, fysikk, kjemi, geofag, teknologi og forskningslære og noen valgfag for ungdomstrinnet.

Naturfagsenteret driver flere nettsteder og tidsskrifter. Senteret har også flere praksisnære forsknings- og utviklingsprosjekter i samarbeid med kommuner, UH-sektoren og andre relevante aktører, og er i økende grad involvert i utdanningsutvikling ved Universitetet i Oslo.

Mandatet til Naturfagsenteret er fastsatt av Kunnskapsdepartementet og er gjengitt på nettstedet

www.naturfagsenteret.no.

Universitetet i Oslo ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultetet har det faglige ansvaret for Naturfagsenteret. Føringer for senterets oppgaver blir gitt i tildelingsbrevet fra Kunnskapsdepartementet til Universitetet i Oslo. I tillegg får senteret spesialoppdrag via Utdanningsdirektoratet. En stor andel av senterets virksomhet er eksternfinansiert. Senteret har i dag 24 heltidsansatte og 10 deltidsansatte på ulike prosjekter.

Arbeidsoppgaver

Senterlederen har både faglig og administrativt ansvar for driften av senteret. Det innebærer faglig, økonomisk og personalmessig ansvar, inkludert innhenting av ekstern finansiering. Sentrale oppgaver er oppfølging av ulike prosjekter og vedlikehold og utvikling av nettverk med aktører fra skole, UH-sektoren og organisasjoner og institusjoner som arbeider i forhold til skolen. Senterlederen rapporterer til dekanen ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker en faglig sterk og erfaren leder som kan være en frontfigur for Naturfagsenteret og som har troverdighet i kontakt med politiske myndigheter, skole og UH-sektoren, samarbeidende organisasjoner og institusjoner og allmennheten.

  • Den som ansettes må ha doktorgrad og omfattende forskningskompetanse i et av naturfagene eller naturfagdidaktikk, som er listet opp under avsnittet "Om stillingen".
  • Det stilles krav til solid utdanningsadministrativ erfaring med inngående kjennskap til norsk utdanningssystem og læreplaner i naturfagene
  • Den som ansettes må ha solid ledererfaring fra relevant område
  • Det stilles krav til dokumentert erfaring med innhenting av eksterne midler
  • Stillingen forutsetter god evne til faglig formidling
  • Stillingen krever gode evner til kommunikasjon og samarbeid
  • Personlig egnethet for stillingen vil vektlegges
  • Den som tilsettes må beherske norsk eller et skandinavisk språk samt ha gode engelskkunnskaper (skriftlig og muntlig).

Vi tilbyr

  • lønn som instituttleder, stillingskode 1475, fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 813 400 og kr 992 200, avhengig av kompetanse
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV med publikasjonsliste
  • Vitnemål
  • Attester
  • Referanser

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Prodekan forskning Solveig Kristensen, epost: solveig.kristensen@mn.uio.no

For spørsmål knyttet til rekrutteringssystemet, kontakt HR rådgiver Torunn Standal Guttormsen, tlf:22854272, epost: t.s.guttormsen@mn.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS