LEDIG STILLING VED NMBU

Pro-dekan / Instituttleder ved fakultet for Biovitenskap

Søknadsfrist: 03.05.2021

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1800 ansatte, hvorav om lag 250 stipendiater, 6000 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. I 2021 er vi samlokalisert i Ås.For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold.


Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Fakultet for biovitenskap

Fakultet for biovitenskap (BIOVIT) har som mål å bidra til å forme fremtidens matproduksjon gjennom både grunnleggende og anvendt forskning innen produksjon og bruk av planter, husdyr og fisk. Vi er ca. 160 vitenskapelig/tekniske ansatte og 18 administrative ansatte i fakultetsadministrasjonen.


Fakultetet består av de to instituttene Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, IHA og Institutt for plantevitenskap, IPV.


Institutt for plantevitenskap (IPV) har et nasjonalt ansvar for utdanning og forskning innen bærekraftig produksjon og bruk av planter til mat, fôr, pryd og rekreasjon, og bidrar på denne måten til NMBUs visjon «Kunnskap for livet».

Er du interessert i stilling som pro-dekan ved NMBU?

Om stillingen

Ved fakultet for Biovitenskap (BIOVIT) er det ledig stilling som pro-dekan for utdanning / Instituttleder for husdyr- og akvakulturvitenskap, med forventet oppstart 1. august 2021. Fakultetet har ca 220 ansatte som driver med undervisning og forskning innen Husdyr, Akvakultur og plantevitenskap. 120 av disse sorterer under Institutt for husdyr og akvakulturvitenskap.

Instituttet er organisert i fem faggrupper: genombiologi, avl og kvantitativ genetikk, drøvtyggerernæring, etologi og husdyrmiljø, ernæring og fysiologi.

Fakultetet har ansvar for bachelor- og masterprogrammer i akvakultur, biologi, husdyrvitenskap og plantevitenskap, samt engelskspråklige masterprogrammer i Agroecology, Plant Sciences, Feed Manufacturing Technology og Genome Sciences. Fakultetet har for tiden 550 bachelor- og masterstudenter.

Arbeidsoppgaver

Vi søker en Pro-dekan / instituttleder som i tillegg til å inneha faglig tyngde og integritet også er genuint interessert i ledelse og måloppnåelse, som sammen med ledergruppen videreutvikler et institutt og et fakultet:

  • der ansatte på alle nivåer trives, får utvikle seg og dermed yter sitt beste for å sikre fremragende under- visning og forskning
  • der studenter trives, får god og relevant undervisning og veiledning og dermed gjennomfører sine studier

Stillingen som prodekan/instituttleder er på åremål for en periode på 4 år, med mulighet for å søke ytterligere en periode.

Instituttleder har det faglige ansvaret for virksomheten ved instituttet. Instituttleder vil rapportere til dekanen og vil sammen med den andre instituttlederen ved fakultetet, samt administrasjonssjefen, inngå i dekanens ledergruppe.

Pro-dekan/instituttleder vil bli gitt mulighet for egen faglig aktivitet og utvikling.

Pro-dekanen/Instituttleder skal:

  • sammen med dekanatet ha ansvar for BIOVIT sitt strategiske arbeid innen forskning og utdanning, og sørge for at mål og resultatkrav følges opp på fakultets- og instituttnivå
  • lede og utvikle undervisningsvirksomheten ved fakultetet faglig og administrativt, kvalitetssikre og utvikle fakultetets program- og emneportefølje, og skape en positiv organisasjonskultur og stimulere til et produktivt og godt arbeidsmiljø knyttet til dette.
  • markedsføre og posisjonere fakultetets utdanningstilbud nasjonalt og internasjonalt, og fremme internt og eksternt samarbeid
  • være leder for Studieutvalget ved fakultet, og være fakultets medlem i det sentrale studieutvalget ved NMBU.
  • i rollen som Instituttleder ha strategisk lederansvar ved instituttet med vekt på framtidsrettet utvikling og kvalitet i utdanning og forskning

Kompetanse

Kvalifikasjonskrav:

  • vitenskapelig kompetanse, minimum doktorgrad, innenfor et av fakultetets fagområder
  • ledererfaring fra universitets- og høyskolesektoren, eller tilsvarende undervisnings-institusjoner, og god kjennskap til trender og utviklingstrekk av betydning for UH-sektoren
  • kjennskap til demokratiske beslutningsprosesser og innsikt i samarbeidsrelasjoner mellom ledelse og tillitsvalgte
  • NMBU arbeider målbevisst for økt likestilling og vektlegger kjønnsbalanse i ledergruppene. Kunnskap om og resultater fra aktivt likestillingsarbeid vil bli tillagt vekt ved rekruttering av Pro Dekan/Institutleder
  • kjennskap til statlig avtale- og regelverk er ønskelig
  • meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper:

  • et utviklings- og samarbeidsorientert lederskap med vektlegging av medvirkning og dialog
  • gode kommunikasjons- og relasjonsferdigheter med evne til å inspirere og motivere
  • evne til å skape tillit og nettverk, internt og eksternt
  • evne til å skape en positiv organisasjonskultur og stimulere til et produktivt og godt arbeidsmiljø
  • beslutningsdyktighet og gode strategiske evner

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1475 Instituttleder, lønnstrinn 80 - 90, lønnsspenn NOK 817 000 – 1 065 400.

Nærmere opplysninger ved:

Informasjon til deg som søker stipendiatstilling og generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester. Søkere som innkalles til intervju, må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søknadsfrist: 03.05.2021.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjøres det oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS