LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

To programvareutviklere (senioringeniører) til forskningsprosjekter i informatikk

Søknadsfrist: 07.04.2021

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Fakultet for naturvitenskap og teknologi / Institutt for informatikk

Om stillingene

Institutt for informatikk ved UiT Norges arktiske universitet søker etter to vitenskapelige programmerere for å støtte tverrfaglige forskningsprosjekter i samarbeid med helsevitenskapene. Målet er utvikling av nye sikre løsninger som ivaretar personvern i datainnsamling, databehandling, og i tilbakemelding og tilgang til data. Kandidatene vil også bidra i våre forskningsprosjekter i innsamling av personlige helsedata med bruk av mobilteknologi, samt å utvikle og evaluere teknologi for store befolkningsstudier.

Institutt for informatikk tilbyr et aktivt internasjonalt forskningsmiljø med 21 faste vitenskapelige ansatte, 6 bistillinger, 5 postdoktorer og forskere, 7 teknisk-administrative ansatte og 30 doktorgradsstudenter. Målet for instituttet er å fremme informatikk som fag og å bidra til samfunnet gjennom våre utdanningstilbud, forskning og formidling. Instituttets forskning fokuserer på grunnleggende datamaskinsystemer og utvikling av nye tjenester og prototyper av applikasjoner. Fokus er særlig på distribuerte systemer, cybersikkerhet, mobil databehandling, helseteknologi, høyytelsesberegninger, energieffektivitet og datahåndtering. De fleste forskningsprosjektene er tverrfaglige, blant annet til helsefag, idrett, juss og biologi.

Stillingene har arbeidsplass ved UiT i Tromsø.

Arbeidsoppgaver

Den ene stillingen er tilknyttet prosjektet Befolkningsundersøkelser i Nord (BIN); et stort strategisk prosjekt ved UiT som har som mål å forbedre helsa til fremtidige generasjoner. Innsatsområder som inngår er: Teknologi, Livsstil og helse, Sosial ulikhet i helse, Barne- og ungdomshelse, Miljøgifter og Datakilder i Nord. Institutt for informatikk er ansvarlig for Teknologi, med forskning innen personvern og datasikkerhet; selvrapporterte data og motivasjon; nudging for livsstilsendringer; og integrert dataanalyse og bioinformatikk.

Den andre stillingen er knyttet til prosjektet “Watching the risk factors: Artificial intelligence and the prevention of chronic conditions” (WARIFA). WARIFA er et stort EU-prosjekt der UiT er leder for en arbeidspakke med fokus på "Datainnsamling og forberedelse". Dette innebærer arbeid med design av en mobil applikasjon for datainnsamling, samt å samle og behandle data fra andre kilder. Arbeidet i dette prosjektet vil innebære samarbeid med internasjonale og norske prosjektpartnere. Gode kommunikasjonsevner vil derfor være en fordel.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

Kvalifikasjoner

Vi søker kandidater med mastergrad i informatikk med kompetanse innen moderne DevOps-metoder, programmeringsspråk, rammeverk og verktøy. Dette inkluderer typesikre språk som Rust, GO eller TypeScript; og UX-rammeverk som React, Angular og Ionic/Cordova. Erfaring med Git-basert arbeidsflyt ved bruk av CI/DI-pipelines på Azure i kombinasjon med Kubernetes/Docker, OpenID og relasjonsdatabaser er en fordel.

Erfaring med å utvikle på mobilplattform er spesielt relevant for WARIFA-prosjektet, og erfaring innen sky- og maskinlæringsplattformer vil også bli ansett som gunstig.

Dokumentert tidligere interesse og kunnskap om helsedomenet er en fordel, men ikke et krav. Kandidater i sluttfasen av mastergradsstudiet kan også søke.

I vurderingen vil det bli lagt vekt på kandidatens potensiale for å utvikle løsningene som støtter vår forskning, kandidatens motivasjon, samarbeidsevne og personlig egnethet for stillingen.

Du må beherske engelsk flytende. Kunnskaper i norsk eller annet skandinavisk språk er en fordel. Hvis du ikke kan norsk, må du lære språket innen tre år.

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Stilling som senioringeniør lønnes etter statens regulativ kode 1181. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og skal inneholde:

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter for alle grader
  • Attester
  • 2-3 referanser med kontaktinformasjon

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Inkluderende arbeidsliv og mangfold

UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Vi mener at inkludering og mangfold er ein styrke og ønskeross medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.

Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk. Les mer i Arbeidsgiverportalen.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utenfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en).

UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson for stillingen.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS