Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Overingeniør / Senioringeniør tilknyttet forskningsgruppen Marin Bioprospektering

Søknadsfrist: 05.01.2020

Om stillingen

Ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE), Norges fiskerihøgskole (NFH), UiT Norges arktiske universitet er det ledig en stilling som overingeniør/senioringeniør. Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen Marin Bioprospektering.

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider

Norges fiskerihøgskole (NFH) har for tiden cirka 130 ansatte fordelt på vitenskapelige og teknisk/administrative stillinger. Forskningsaktiviteten er samlet rundt to hovedtema: Marin ressursforvaltning og marin bioteknologi. Dette inkluderer grunnforskning og tematisk rettet næringsforskning innen: marin ressursforvaltning, ressursøkonomi, fiskerihistorie, marin bedriftsledelse og organisasjon, fiskehelse, marine næringsmidler og marin bioprospektering.

Forskning ved Norges fiskerihøgskole skjer i tette samarbeid med fakultetets og universitetets forskningsmiljø, samt med samarbeidspartnere lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Forskningsgruppen Marin Bioprospektering fokuserer på å isolere og karakterisere nye antimikrobielle forbindelser fra marine organismer og studere deres virknings-mekanismer. Hovedmålet er å øke basal kunnskap om marine bioaktive molekyler, samt utvikle disse til forbindelser med et kommersielt potensial.

Arbeidsområdet

Ingeniørstillingen er tillagt ansvar for forskningsgruppens vitenskapelige analyseutstyr (Arctic Bioanalytical Platform), med hovedfokus på aktiviteter innenfor ekstraksjon, opprensing og strukturoppklaring av marine naturstoffer og synteseprodukter ved hjelp av kromatografi/massespektrometri (Prep-HPLC-DAD, LC-QTOF-MS, LC-MS/MS).

Den som ansettes vil ha metode- og instrumentansvar for gruppens utstyr som nevnt ovenfor, samt være en ressurs i laboratoriet i tilknytning til undervisning og praktisk veiledning av studenter og andre brukere av disse instrumentene. Det forventes at den som ansettes bidrar med metodeutvikling, dokumentasjon, tolkning av data, kvalitetssikring og vedlikehold av eksisterende apparatur og analysemetoder, herunder problemsøking/løsning på instrumenter. Det forventes også fordypning innenfor utvalgte analyseområder og bidrag på vitenskapelige publikasjoner.

Administrasjon og vedlikehold av rådata og prosjektdata på fasiliteter for datalagring vil også være en arbeidsoppgave. Oppfølging og utvikling av gode laboratorierutiner, inkludert HMS, er tillagt stillingens ansvarsområde. Arbeidsoppgavene knyttet til stillingen vil kunne bli endret ved behov.

Kvalifikasjonskrav

Stillingen krever utdanning på minimum mastergradsnivå eller tilsvarende, fortrinnsvis en doktorgrad. Søkere må ha utdanning og/eller erfaring fra laboratoriearbeid innen analytisk/organisk kjemi, bioteknologi, farmakognosi eller tilsvarende. Søkeren må kunne dokumentere teoretisk og praktisk kunnskap om analytiske teknikker anvendt på organiske forbindelser. Det vil bli lagt mest vekt på grundig kunnskap og erfaring med masse-spektrometriske (MS) og kromatografiske teknikker. Særlig viktig er erfaring med kombinasjonen av væskekromatografi – massespektrometri (HPLC-MS) med bruk av elektrospray (ESI) ionekilde. Det vil også bli lagt vekt på erfaring med bruk av høy-oppløselig MS (HR-MS) og MS/MS teknikker. Det vil også være gunstig om søkeren har erfaring med analyse av legemidler og/eller naturstoffer isolert fra biologisk materiale, spesielt antimikrobielle bioaktivitetsanalyser. Kjennskap til Agilent HPLC/MS systemer er en fordel.

For søkere som kan vise til omfattende relevant praksis og spesialkompetanse på høyt nivå tilknyttet stillingens fagområde vil bli vurdert innplassert som senioringeniør, kode 1181.

I tillegg til de formelle kvalifikasjonene, vil instituttet vektlegge personlig egnethet for stillingen, herunder arbeidskapasitet, strukturerte arbeidsrutiner, samarbeidsevner og evne til å bidra positivt til et kollegialt miljø.

Språk

Søkeren må beherske engelsk og være villig til å lære seg norsk innen rimelig tid. Les hvordan du dekker språkkravet.

Vi kan tilby

  • fleksibel arbeidstid
  • gode pensjons- og velferdsordninger

Stillingen som overingeniør lønnes etter stillingskode 1087. Stilling som senioringeniør lønnes etter stillingskode 1181. Lønn fastsettes etter kvalifikasjoner og nærmere avtale. Av bruttolønn trekkes 2 %pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som du finner på denne siden.

Søknaden skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og karakterutskrift
  • Attester og referanser med kontaktinformasjon
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper

Bedømmelse forutsetter at overnevnte søknadsdokumenter er vedlagt i Jobbnorge innen søknadsfristen.

Søkere som blir invitert til intervju må ta med originale vitnemål og attester.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen ved:

Generelt

UiT Norges arktiske universitet legger vekt på mangfold, og oppfordrer allekvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; Personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven §25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Les mer på våre nettsider.

Velkommen som søker.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS