LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Tjenestedesigner / forretningsutvikler

Søknadsfrist: 13.02.2022

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 12 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Er du en tjenestedesigner/ forretningsutvikler som vil være med på å utvikle Forskningsrådet for framtida?

Vi er i gang med en større digital omstilling og nå jakter vi på de beste hodene som kan være med å virkeliggjøre våre ambisjoner!

Vi skal styrke utviklingskapasiteten vår og er ute etter nye kollegaer innenfor lav-kode utvikling, data science/dataanalyse, dataingeniørarbeid og tjenestedesign.

Forskningsrådet har store ambisjoner for utvikling og digitalisering av virksomheten vår. Vi vil få til det beste for både brukerne, oppdragsgiverne og medarbeiderne våre. Det blir stadig mer viktig at vi dokumenterer og viser fram hvilke resultater, virkninger og effekter som kommer ut av investeringer i forskning og innovasjon. Vi skal bruke og berike data fra våre egne systemer og fra eksterne kilder på nye måter for å få bedre og mer presis kunnskap bak beslutningene og rådene våre.

Vi har valgt å bygge nye løsninger på såkalt lavkode-teknologi og vi skal nå ta steget ut i offentlig sky. Vi har allerede tatt i bruk RPA og Ai i våre arbeidsprosesser. Vi skal utvikle dette arbeidet videre og ta vårt statistikk- og analysearbeid til neste nivå. Nye teknologier gir mulighet for å jobbe på nye måter, og vi ønsker å etablere tverrfaglig produktteam som kan jobbe smidig og brukernært– og det er her vi trenger nettopp deg på laget!

Ta gjerne kontakt for en prat på Teams eller telefon hvis du synes dette høres interessant ut – så kan vi fortelle deg enda mer om satsingen vår.

Hva innebærer stillingen som tjenestedesigner/forretningsutvikler hos oss?Vi søker nå en ny tjenestedesigner/forretningsutvikler som skal være vår spydspiss og pådriver i arbeidet med å sette brukerbehov i sentrum når vi skal lage helt nye tjenester eller forbedre eksisterende tjenester og prosesser.

Du skal hjelpe oss å tenke nytt rundt hvordan vi skal møte brukerne våre i de ulike kanalene våre. Du vil få være med på å utforme virkemidler og tjenester som treffer brukerens behov der de er. Du vil få anledning til å sette deg inn i vår rolle og oppgaver, og se utover Forskningsrådets virksomhetsgrenser når vi skal lage de beste, sammenhengende tjenestene for brukerne våre. Du skal jobbe i tverrfaglige team, der medlemmene har spisskompetanse på både teknologi og fag.

Hva blir hovedarbeidsoppgavene dine?

  • bidra til å skape gode prosesser og tjenester/virkemidler som gir god verdi for brukerne våre
  • fasilitere og lede tjenestedesignprosesser i ulike deler av organisasjonen
  • kartlegge og hente inn brukerinnsikt, gjennomføre intervjuer, brukertesting og implementering
  • visualisere nye og forbedrede tjenester, brukeropplevelse og interne prosesser, fra enkle brukerreiser til større tjenestekart ("service-blueprints")
  • lage endringsforslag basert på tester av brukerne for å optimalisere brukerreisene våre
  • bidra til utvikling av brukerorientering og av designområdet på tvers i organisasjonen

Hvem ser vi etter?

Du er trygg i din rolle, lyttende og nysgjerrig på ulike behov og perspektiver. Du er kreativ, engasjert og tør å utfordre etablerte sannheter, eksisterende arbeidsprosesser og organisering for å finne de beste løsningene for brukerne. Du er løsningsorientert, samtidig som du har et godt overblikk og evner å jobbe strategisk og målbevisst.

I tillegg har du følgende kompetanse:

  • høyere utdanning på minimum bachelorgradsnivå, gjerne innenfor design eller teknologifag. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning
  • minimum tre års erfaring som tjenestedesigner eller forretningsutvikler og erfaring med design av digitale produkter og tjenester
  • evne til å lede prosesser på en stødig måte og kan beherske rollen som fasilitator
  • meget gode visualiseringsevner og evne til å formidle komplekse problemstillinger på en god måte til ulike målgrupper
  • god forståelse og gjerne erfaring med å kombinere metode for innovasjon, slik som for eksempel "design-think", med digital tjenesteutvikling
  • gode skriftlig og muntlige formidlingsevner på norsk og engelsk

Det er også en fordel om du har

  • erfaring med smidig utvikling og tverrfaglige team og med utvikling av offentlige tjenester og systemer
  • kjennskap til, og kan bruke, andre verktøy for prosess- og tjenesteutvikling, slik som lean, BPM, osv.

Hva tilbyr vi deg?

Foruten alt det faglige du får drive med hos oss, har vi også noen flere goder.

  • Du får gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse.
  • Forskningsrådet har også gode forsikringsordninger, som du vil nyte godt av.
  • Lønn etter avtale som rådgiver/seniorrådgiver.
  • Vi har idrettslag der du kan delta på Holmenkollstafetten, ski- og aktivitetsdager, fotballtreninger og andre treningsaktiviteter i bygget vårt på Lysaker.
  • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Stillingen er for tiden plassert i Avdeling for kvalitet og prosesstyring, og består av 13 medarbeidere. Avdelingen har i dag tre forskjellige team: investeringsprosessteamet, juridisk team og kontrollteamet, og du vil særlig arbeide tett med investeringsprosesstemaet.

I avdelingen vår blir du en del av et hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø med mange svært spennende utviklingsoppgaver foran oss.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrkeForskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne og nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søkerHvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Har du spørsmål til stillingen eller har lyst til å høre mer om vår satsning, kontakter du:

  • Avdelingsdirektør Nina Hedlund på mobil 909 62 595, eller
  • Spesialrådgiver Kristine Sollie Hansen på mobil 911 99 092

Søk på stillingen

Kontakt:

  • Kristine Sollie Hansen (Spesialrådgiver), +47 911 99 092
  • Nina Hedlund (Avdelingsdirektør), +47 957 50 414
Powered by Labrador CMS