Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Konservator på arkeologisk materiale

Søknadsfrist: 22.10.2019

Om stillingen og fagmiljøet

Universitetet i Stavanger søker etter en konservator på arkeologisk materiale ved Arkeologisk museum, Avdeling konservering. Dette er en fast stilling ledig fra 01.01.2020. Stillingen er eksternt finansiert.

I tillegg til avdelingsleder består avdelingen av 17 ansatte fordelt på følgende fagområder:

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Arkeologisk museum er en tverrfaglig institusjon med oppgaver innenfor forskning, formidling, fornminnevern, konservering samt dokumentasjon og samling.


Museet har et vitenskapelig personale med forskere innenfor arkeologi, konservering, ulike naturfag og nyere tids kulturhistorie. Det museumsfaglige personalet dekker flere felter innenfor konservering, naturvitenskapelige laboratorier, fototjenester, arkiv og vitenskapelige samlinger, forvaltningsoppgaver i henhold til Lov om kulturminner, utstillingsproduksjon, grafisk formgivning, skoletjeneste, publikumstilbud og utleievirksomhet. Museet driver et forlag med to serier som er poenggivende i CRIStin.


Museet har i dag 75 fast ansatte fordelt på fire fagavdelinger og en administrasjon.

  • arkeologisk konservering og naturvitenskapelige tjenester
  • steinkonservering og bygningsrestaurering og
  • malerikonservering og bygningsundersøkelser

Konservator på arkeologiske materiale vil inngå i et team med flere konservatorer. Innenfor fagområdet utføres avdelingens lovpålagte forvaltningsoppgaver vis a vis de arkeologiske samlingene, nye funn fra pågående utgrav­inger, og løsfunn / metalldetek­tor­­funn, samt at vi utfører naturvitenskapelige undersøkelser og analyser. Eksempler på undersøkelser og analyser er røntgenundersøkelser, metallografisk analyse og mikroskopiundersøkelser, i tillegg til ulike former for dokumentasjon av gjenstander og materialer for tilstandsvurdering og materialbestemmelse. Arbeidet kan omfatte både forebyggende og aktiv konservering.

Hovedoppgaver

  • Være hovedansvarlig for konserveringen av nye arkeologiske funn fra museets pågående utgravinger. Dette er en lovpålagt og eksternfinansiert oppgave museet har som forvaltningsmuseum, og gjennomføres i tråd med undersøkelsens prosjektbeskrivelse og budsjett. Feltkonservering og opptak av preparat inngår også, ved behov. Konkret inngår dokumentasjon, undersøkelse, rensing og stabilisering, som i alle konserveringsprosesser, og både av organisk og uorganisk materiale. Alle gjenstander registreres i MUSIT, universitetsmuseenes felles database.
  • Bidra til konservering av løsfunn levert inn fra private, så som metalldetektorfunn etc, samt rapportering.
  • Bidra til bevaring av museets samlede gjenstandsmateriale i utstillingene og magasiner, til kildesikring og magasinrevisjon, og eventuelt ved utlån og under transport.
  • Ivareta generelle driftsoppgaver vedrørende laboratorier og verksted, klimakontroll i magasiner og utstillinger, HMS-arbeid m.m.

Kvalifikasjoner

Den som ansettes må ha:

  • godkjent konserveringsutdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende master. Særlig relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet
  • erfaring fra tilsvarende arbeid
  • god kjennskap til museumsdatabaser, MUSIT og / eller Primus og generelt god datakunnskap
  • god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på et nordisk språk (norsk, dansk eller svensk) og engelsk

Videre vil det bli lagt vekt på at den som ansettes:

  • har gode samarbeidsevner og evne til å arbeide selvstendig
  • har velutviklet tverrfaglig forståelse og god kommunikasjon
  • er proaktiv, resultatorientert og tar ansvar for gjennomføring av gode arbeidsprosesser
  • har erfaring fra arkeologisk feltarbeid og/eller feltkonservering
  • har erfaring fra og ambisjoner om publisering på og/eller formidling av emner innenfor konserveringsfaget
  • har førerkort for personbil

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsrelevant organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 90.301, kode 1087 overingeniør, kr 488.000 - 584.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Avdelingsleder Inger Marie Egenberg, tlf: 51832689, e-post: inger.m.egenberg@uis.no eller til
  • Konservator Cora Oschmann, tlf: 51832680, e-post: cora.oschmann@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Janne Veronica Endresen, tlf:51833701, e-post: janne.v.endresen@uis.no

Søknad

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring.

Relevante vitnemål, attester og eventuelt annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til lastes opp som vedlegg til søknaden. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting. Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp.

Avdelingen har få menn i overingeniør stillinger og oppfordrer derfor spesielt menn til å søke.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS