Stilling:

Stipendiat i landskapsarkitekturens faghistorie

Søknadsfrist: 28.03.2019

Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås. Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Fakultet for landskap and samfunn (LANDSAM)

LANDSAM har 1300 studenter og 180 ansatte. Fakultetet består av instituttene by- og regionplanlegging, eiendom og juss, folkehelse, internasjonale miljø- og utviklingsstudier og landskapsarkitektur.


Fakultet tilbyr to ph.d program:

  • Planlegging og samfunnsutvikling
  • Internasjonale miljø og utviklingsstudier

Institutt for landskapsarkitektur har 45 ansatte, 8 doktorgradskandidater og 300 studenter. Studiet i landskapsarkitektur var det første i Europa, og feirer 100 års jubileum i 2019. Det er Norges største akademiske institusjon for utdanning og forskning innen landskapsarkitektur.


Instituttet er organisert i fem faggrupper: Design og prosjektering, Forvaltning av uterom og grønn estetikk, Teori og historie, Landskapsplanlegging og 3D-visualisering og er vert for Senter for landskapsdemokrati og Landskapslaboratoriet ved universitetet.

Om stillingen

Ved Institutt for landskapsarkitektur ved Fakultet for landskap og samfunn ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet lyses det ut en treårig stilling som stipendiat innen fagområdet landskapsarkitekturens faghistorie. Stillingen er knyttet til faggruppe Teori og historie.

Stipendiatstillingen har forskerutdanning som hovedmål. Det er forventet at den som blir tilsett blir tatt opp på PhD program i «Planlegging og samfunnsutvikling».

Ph.d.-studiet består av obligatoriske og valgfrie emnar med muntlige og skriftlige eksamener og en stor forskingskomponent. Søkeren rådes til å besøke nettsiden for mer detaljerte opplysninger om PhD-forskrifter ved NMBU og informasjon om PhD-programmet.

Arbeidsoppgaver

Stillingen er knyttet til fagsamlingen Historisk arkiv for norsk landskapsarkitektur. Arkivet forvalter en unik forskningsinfrastruktur som inneholder ca 100 års dokumentasjon av norsk hagekunst og landskapsarkitektur med en hovedvekt på materiale fra ca. 1920 til 1970. Arkivet består av en rekke ulike delsamlinger.

Kandidatens arbeidsoppgaver er knyttet til forskning med utgangspunkt i dette arkivet. Kandidatens skal selv foreslå rammer, omfang og mål for forskningsprosjektet i form av en prosjektbeskrivelse. Det er for eksempel mulig:

  • Å identifisere ulike trender i norsk landskapsarkitektur og ulike epokers formspråk
  • Å utvikle arkivets rolle og betydning for undervisning, forskning og praksis gjennom for eksempel økt kjennskap og bruk.

Stipendiaten vil inngå i et internasjonalt forskningsnettverk innen landskapsarkitektur.

Kvalifikasjonskrav og personlige egenskaper

Kandidaten må ha en relevant utdanning tilsvarende en femårig Masterutdanning med 120 studiepoeng. Søkeren må ha en dokumentert sterk faglig bakgrunn fra tidligere studier. Vi ser etter en kandidat med mastergrad i landskapsarkitektur eller arkitektur. Søkere med mastergrad i humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag (som historie eller kunsthistorie) kan også søke dersom de har relevant arbeidspraksis eller forskererfaring innen landskapsarkitektur -eller arkitekturhistorie.

Søkere må beherske et skandinavisk språk både skriftlig og muntlig, siden arbeidet krever analyse av norske historiske dokumenter (planer, brev, prosjektstudier etc.). Søkere må også beherske engelsk skriftlig og muntlig siden kandidaten skal arbeide i et internasjonalt fagmiljø og publisere internasjonalt.

Det er en fordel men ikke noe krav om arbeidserfaring fra praksis eller akademia.

Du må være engasjert, motivert og nysgjerrig med evne til å oppnå resultater. Stillingen krever evne til å arbeide i tverrfaglige team, gode samarbeidsevner, samt evne til å arbeide metodisk og selvstendig.

Det er en forutsetning at du er tilstede på arbeidsplassen på Campus Ås i stipendperioden.

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1017 Stipendiat kr 449 400 pr år (lønnstrinn 51). Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende retningslinjer for tilsetting som stipendiat ved universiteter og høgskoler. Stipendiatstillingen er en åremålsstilling. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan alternativ lønnsplassering vurderes

Ønskelig tiltredelse i stillingen er 1. september 2019.

Nærmere opplysninger ved:

Informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknaden skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • en kort prosjektbeskrivelse på inntil 1000 ord med forslag til sentrale forskningsspørsmål og forventede resultater
  • CV
  • eventuelt oversikt over vitenskapelige og faglige publikasjoner
  • opptil fem faglige arbeider (for eksempel masteroppgave, artikler mv.)
  • relevante vitnemål og karakterutskrift
  • navn og kontaktdetaljer til to referanser.

Søknaden vil bli evaluert ut ifra prosjektbeskrivelsen, relevant arbeidserfaring, og kandidatens akademiske kompetanse. Aktuelle søkere vil bli invitert til intervju som en del av vurderingen.

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. CV skal fylles ut elektronisk i Jobb Norge.

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søknadsfrist: 28.03.2019

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS