Stilling:

Stipendiatstilling (AquaMyc)

Søknadsfrist 20.08.2018

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er det største marine forskningsinstituttet i Europa med vel tusen ansatte og en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy.

Vårt hovedkontor ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.1. januar 2018 ble HI fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen

Ved Havforskningsinstituttet er en 3-årig stipendiatstilling ledig tilknyttet prosjektet «Tolerance of Atlantic salmon to novel feed mycotoxins- Implications on fish performance and nutrient interactions (AquaMyc)» finansiert av Norges Forskningsråd. Sammensetningen av fiskefôr er i endring og man leter stadig etter «nye» fôrråvarer som skal erstatte fiskemel, som f.eks. plantebaserte råvarer. Dette medfører også nye utfordringer i forhold til uønskede stoffer. Soppgifter (mykotoksiner) er et globalt problem innen matvareproduksjon.

Det forventes at et fremtidig våtere og varmere klima vil kunne øke forekomsten av mykotoksiner i fôrråvarer. Prosjektet har som mål å undersøke laksens toleranse for mykotoksiner og mulige implikasjoner på fiskens velferd.

Arbeidsoppgaver:

Stipendiaten sine oppgaver vil være å studere hvordan mykotoksiner påvirker laks ved hjelp av primære cellekulturer (in vitro) i tillegg til fôringsforsøk (in vivo). Molekylære metoder som for eksempel genekspresjon, proteinanalyser og metabolittanalyser vil inngå i studiene og vil være sentrale for arbeidet til stipendiaten.

Stipendiaten må påregne å måtte delta under planlegging og gjennomføring av både in vitro og in vivo forsøk, samt prøvetaking av fisk. Stipendiaten vil også måtte ta et kurs i forsøksdyrlære. Arbeidssted vil være i Bergen.

Kvalifikasjonskrav:

  • Du må ha oppnådd mastergrad eller tilsvarende i biologi, molekylærbiologi, biokjemi, toksikologi eller annet relevant fagområde, eller ha levert masteroppgave til vurdering innen søknadsfristen er ute.
  • Utdanningen må kunne godkjennes som likestilt med akkreditert norsk høyere utdanning i henhold til NOKUTs kriterier.
  • Du må oppfylle kravene universitetet i Bergen har for deres PhD-program (http://www.uib.no/phd)
  • Du må beherske engelsk muntlig og skriftlig.
  • Du bør ha god kjennskap til molekylære og biokjemiske teknikker.
  • Det er en fordel med praktisk erfaring med in vitro cellearbeid og dyreforsøk.
  • Bakgrunn og kjennskap til toksikologi og fiskehelse vil være en fordel.
  • Du må kunne arbeide selvstendig, men også ha gode samarbeidsevner.
  • Du må ha evne til å arbeide resultatorientert, nøyaktig og strukturert.
  • Norsk språkkunnskap er en fordel men ikke et krav.
  • Godkjent kurs i forsøksdyrelære vil være ønskelig.

Vi kan tilby:

  • Interessante og utfordrende oppgaver i et godt arbeidsmiljø
  • Gode muligheter for faglig utvikling
  • Ordnede arbeidsforhold
  • Fleksitidsordning og god pensjonsordning

Generell informasjon:

Dersom vitnemål, karakterutskrifter og annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk må attesterte oversettelser vedlegges.

Stilling som 1017 stipendiat lønnes etter Statens Lønnsregulativ. Fra bruttolønnen trekkes et 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med Dr. Kai Kristoffer Lie, e-post: kli@hi.no, tlf. 952 19 873, eller se vår web-side www.hi.no.

Havforskningsinstituttet er en IA-virksomhet som er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen. Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester og vitnemål, samt eventuell publikasjonsliste.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS