Stilling:

Professor i sykepleie

Søknadsfrist 9. desember 2018

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.


Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi og samfunnsvitskap, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr ulike årsstudium og bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger.


HVL skal være tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har ambisjoner om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Ved Høgskolen på Vestlandet (HVL) er det ledig fast stilling som professor innen sykepleiefag. Stillingen er knyttet til Fakultet for helse- og sosialvitskap, Institutt for helse- og omsorgsvitskap, Campus Bergen.

Fakultet for helse- og sosialvitskap har om lag 370 ansatte og om lag 4500 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. I tillegg er fire forskningssenter knyttet til fakultetet innen fagområdene samhandling, helseforskning, kunnskapsbasert praksis og omsorgsforskning. Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, mellom annet gjennom øvinger i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forsknings- og utviklingsarbeid.

Ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap er vi om lag 210 ansatte og omkring 2400 studenter fordelt på studiestedene Førde, Bergen, Haugesund og Stord. Vi tilbyr bachelorutdanning i sykepleie og masterstudium i klinisk sykepleie med syv ulike fordypningsområder. I tillegg har vi masterstudium i jordmorfag, masterstudium i samhandling innen helse- og sosialtjenester, masterstudium i helse- og omsorgsvitenskap, samt en rekke videreutdanninger. Forskningen vår er rettet mot å styrke kunnskapsgrunnlaget innen klinisk sykepleie, kvalitet og innovasjon i helse- og omsorgstjenester, folkehelse og livsstil samt utdanningskvalitet.

Ansvars- og arbeidsoppgaver:

Arbeidsoppgavene er knyttet til å styrke forskningen i sykepleie og videreutvikle masterstudiet i klinisk sykepleie, som så langt har syv spesialiseringsretninger: diabetessykepleie, kardiologisk sykepleie, helsesøster, anestesisykepleie, barnesykepleie, intensivsykepleie og operasjonssykepleie.

  • Ta initiativ til og styrke forskning og fagutvikling innen master i sykepleie
  • Være pådriver for å fremme tverrfaglig samarbeid og student- og brukerinvolvering i forskning
  • Ta initiativ til å søke eksterne forskningsmidler både nasjonalt og internasjonalt
  • Bidra til utvikling av høgskolens doktorgradsprogram og videre oppbygging av høgskolens samlede forskningssatsing
  • Undervisning, veiledning og evaluering på bachelor, master og ph.d. nivå og bidra til helhetlige løp
  • Vitenskapelig publisering og formidling av egen forskning og være pådriver for en bred formidling av forskningsresultater

Kvalifikasjoner:

  • Vitenskapelige kvalifikasjoner som professor og fagkrets og forskningsfelt med relevans for masterstudiet i klinisk sykepleie
  • Forskningsmetodisk og faglig bredde
  • Erfaring med undervisning og veiledning på alle nivå
  • Erfaring med- og interesse for nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid og betydelig internasjonal publisering
  • Bør kunne vise til erfaring med innhenting og ledelse av eksternt finansierte forskingsprosjekter
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller skandinavisk språk, samt på engelsk
  • God IKT-kompetanse

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Erfaring med praktisk/klinisk virksomhet
  • Interesse for / erfaring med e-læring
  • Personlige egenskaper:
  • Evne til samarbeid, miljøbygging og til å skape godt arbeidsmiljø
  • Gode formidlingsevner
  • Evne til nytenkning
  • Administrative evner

Søkerne må kunne dokumentere praktisk-pedagogisk kompetanse. Dersom den som blir ansatt ikke kan dokumentere dette på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning, må han/hun delta på kurs i høgskolepedagogikk innen 2 år fra ansettelsesdato.

Den som tilsettes må beherske et skandinavisk språk. Søkere som ikke behersker et skandinavisk språk ved ansettelsestidspunktet må forplikte seg til å beherske norsk innen 2 år.

Aktuelle kandidater til stillingen vil bli innkalt til intervju og kan bli bedt om å holde prøveforelesning.

Slik søker du

Søkerne til stillingen vil bil vurdert av et sakkyndig utvalg.

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden. Som vedlegg til søknaden må søkerne også laste opp de vitenskapelige arbeider (inntil 15 stk.) de ønsker å ha med i vurderingen, fullstendig publikasjonsliste, attester og vitnemål. Søkere bør nevne de arbeider eller deler av arbeider som skal særlig vektlegges ved vurderingen. Søknaden må også inneholde oversikt over vedlegg som dokumenterer søkerens pedagogiske kvalifikasjoner. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søkeren laste opp attesterte oversettelser.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert med den informasjonen som foreligger i Jobbnorge når søknadsfristen går ut. Det er søkers ansvar å sørge for at all informasjon er lagt inn innen fristen. Det er svært viktig at hvert av de vitenskapelige arbeidene som skal vurderes, i sin helhet blir lastet opp som vedlegg til søknaden. Det er også mulig å bare legge ved en lenke til særlig store dokument/publikasjoner. Dette finner du mer om under "Vedlegg" i søknadsprosessen. Søknadene sendes elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Lønnsvilkår

Stillingen blir lønnet i stillingskode 1013 Professor. Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til pensjonskassen.

Generell informasjon

Den som blir tilsatt må rette seg etter de lover, forskrifter, instrukser og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen. Høgskulen på Vestlandet er under omstilling, og ansvars- og arbeidsområde kan bli endret.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og personer med nedsatt funksjonsevne. Høgskulen på Vestlandet er en IA bedrift.

Opplysninger om søker kan bli gjort offentlig selv om søker ber om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom dette ikke blir tatt til følge, vil søker bli varslet om dette.

Kontaktperson:

  • Fagseksjonsleder Johannes Haltbakk tlf: +47 55 58 56 29
  • Instituttleder Georg Førland, tlf: +47 52 70 26 36

Hjemmeside

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS