Stilling:

Rådgiver / seniorrådgiver ved Institutt for idrett, kosthald og naturfag, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet

Søknadsfrist 2. desember 2018

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.


Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi og samfunnsvitskap, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.


HVL skal være tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har ambisjoner om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig en midlertidig stilling i 100% som rådgiver/ seniorrrådgiver for perioden 1.1.2019 til og med 31.12.2019 ved Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett, Institutt for idrett, kosthald og naturfag, campus Bergen.

Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett har fire institutt med tilsette i Bergen, Sogndal og på Stord. Fakultetet er en av de største lærarutdanningsinstitusjonene i landet med rundt 6200 studenter og 550 tilsette, og tilbyr barnehagelærarutdanning, grunnskulelærarutdanning for 1.-7. og 5.-10. trinn, praktisk-pedagogisk utdanning, bachelorutdanninger, masterutdanninger og Ph.d.-program. Fakultetet har et omfattende etter- og videreutdanningstilbud. Forskingsaktiviteten ved fakultetet blir organisert i forskingsprogram og forskergrupper.

Institutt for idrett, kosthold og naturfag har ca 100 tilsatte i Sogndal, Bergen og på Stord. Fagområdene i instituttet omfatter idrett, kroppsøving, folkehelse, friluftsliv, naturfag og mat og helse. Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet er en del av instituttet. Instituttet har ansvar for flere utdanninger på bachelornivå innen idrett, kroppsøving, friluftsliv og folkehelsearbeid. I tillegg kommer masterutdanninger i idrettsvitenskap og fysisk aktivitet og kosthold i et skulemiljø. Instituttet gir også undervisning på sine fagområder på alle nivå i barnehagelærerutdanningen og ved grunnskolelærerutdanningene og bidrar i fakultetets Ph.D.-program Danning og didaktiske praksisar. Tilsatte på instituttet er involvert i forskning og utviklingsarbeid som er relevant for aktiviteten ved fakultetet og deltar i faglige nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Instituttet er også en viktig aktør regionalt og nasjonalt for å bidra til videreutdanning og kompetanseutvikling i skole, barnehage, idrett, friluftsliv, helse- og treningssenterbransje mm.

Stillingen er knyttet til HVL og instituttets nasjonale oppdrag innen mat, helse og fysisk aktivitet (Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet som nå er en del av Institutt for idrett, kosthald og naturfag). Vi søker etter en medarbeider med kompetanse innen fysisk aktivitet/kroppsøving/idrett, og med gode evner til målgrupperettet og webbasert formidlingsarbeid.

Hovedmålet med det nasjonale oppdraget er å styrke barnehagens og skolens rolle som helsefremmende og inkluderende arena gjennom å bidra til å gi økt kompetanse og inspirasjon for arbeidet med mat og måltid og fysisk aktivitet og for fagene kroppsøving og mat og helse. Som en del av det nasjonale oppdraget gjennomføres ulike kompetanseutviklingstiltak i barnehager og skoler, samt utvikling og formidling av veilednings- og støttemateriell til målgruppene. Formidlingen er i hovedsak nettbasert og skjer via flere nettsider (mhfa.no, aktivitetskassen.no, svømmedyktig.no). Aktuelle målgrupper er lærerutdanningene, skole- og barnehageeiere, ledere og ansatte i barnehager og skoler, relevante helsepersonellutdanninger, samt ledere og personell i helsestasjons- og skolehelsetjenesten, PP-tjenesten og tannhelsetjenesten.

Ansvars- og arbeidsoppgaver:

Stillingen skal bidra til kvalitets- og kompetanseutvikling i målgruppene gjennom målrettet formidling på web og praksisnær aktivitet innenfor senterets fagområder. Arbeidsområde for stillingen vil primært være innenfor fagområdet kroppsøving og fysisk aktivitet, og stillingen vil ha et særlig ansvar for drifting av nettsidene svømmedyktig.no, aktivitetskassen.no og mhfa.no. Utvikling av støtte- og veiledningsmateriell og formidling av forskning og erfaringsbasert kunnskap vil også være sentralt for stillingen. Noe reising må påregnes.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som har:

  • relevant utdanning på minst masternivå innen fysisk aktivitet/kroppsøving/idrett
  • erfaring fra utviklings- og formidlingsarbeid relevant for senterets fagområder
  • erfaring med kommunikasjonsarbeid og nett-formidling
  • kompetanse innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi
  • svært god muntlig og skriftlig fremstillingsevne

Personlige egenskaper:

  • faglig engasjert
  • strukturert og fleksibel
  • evne til å ta initiativ
  • jobbe selvstendig og i team
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter
  • kreativ og løsningsorientert

Aktuelle kandidater til stillingen vil bli innkalt til intervju

Vi tilbyr:

Stillingen som er lønnet etter Statens lønnsregulativ, i stillingskode 1364 seniorrrådgiver/1434 rådgiver. Fra lønnen vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Vi tilbyr ellers:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving – og utvikling
  • Fleksitid i henhold til Særavtale om fleksibel arbeidstid i staten
  • Muligheter for trening i arbeidstida

Hvordan søke på stillingen?Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 15 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Generell informasjon:Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentlighetsloven kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.Høgskulen på Vestlandet er under omstilling, og det kan bli gjort endringer i stillingen sitt ansvarsområde og plass i organisasjonen.Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn og personer med nedsatt funksjonsevne. Høgskulen på Vestlandet er en IA bedrift.

Hjemmeside

Kontaktperson ved Høgskulen på Vestlandet er:

  • Assi.instituttleder, Ingrid Leversen, Tlf. 55 58 75 33 / 408 518 95

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS