Stilling:

Professor i bærekraftige bygg

Søknadsfrist 28. oktober 2018

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.


Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi og samfunnsvitskap, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årstudium.


HVL skal være tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har ambisjoner om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Fakultet for ingeniør- og naturvitskap

Fakultet for ingeniør- og naturvitskap har om lag 270 ansatte og om lag 3200 studenter. Fakultetet har et bredt utdanningstilbud både på bachelor og masternivå innen ingeniør- og naturfag, samt PhD-utdanning innen datateknologi. Mohnsenteret for innovasjon og regional utvikling forsker på innovasjon og tilbyr masterutdanning innen innovasjon og entreprenørskap. Dykkerutdanning tilbyr ettårig fagskoleutdanning.

Hoveddelen av fakultetets virksomhet er i Haugesund, Bergen, Sogndal og Førde, men vi tilbyr også desentralisert utdanning i Florø, Kristiansund og på Stord. Fakultetets virksomhet er internasjonalt forankret og skjer i tett samarbeid med regionale bedrifter, klynger, helseforetak og offentlig sektor, inkludert andre institusjoner i universitets- og høgskolesektoren. Dette gjelder både forsking, utvikling, innovasjon og ikke minst utdanning med studentprosjekt på alle nivå.

Institutt for byggfag

Instituttet har 30 heltidsansatte i 100% stilling; 2 professorer, 7 førsteamanuenser, 17 høgskolelektorer, 1 stipendiat, 3 ingeniører. Instituttet har også to 20 % stillinger. Instituttet har et bachelorprogram for byggingeniører i Bergen, et bachelorprogram for Bygg og anleggsingeniører i Førde og et bachelorprogram i Landmåling og eiendomsdesign i Bergen. Instituttet har også et masterprogram i Areal og Eiedom og vi leverer også kurs til andre masterprogram ved HVL. På instituttet har man ca. 600 studenter. Vi har laboratorier med moderne instrumentpark, en bred forskningsaktivitet og et nært samarbeid med næringslivet.

Professoratet skal blant annet bidra til at det kan utvikles en masterutdanning og styrke forskning innen bærekraftige bygninger.

Ansvars- og arbeidsoppgaver:

Den som ansettes får et ansvar for å styrke forsking innenfor bærekraftige bygninger. I tillegg vil vedkommende få en sentral rolle i utvikling av masterutdanning. Stillingsinnehaveren skal også undervise og veilede på bachelor, master og Phd nivå.

Kvalifikasjonskrav til stillingen

For tilsetting i stilling som professor kreves teknisk doktorgrad innen ett eller fleire av fagområdene bygningsfysikk, installasjoner, inneklima, materialbruk og bygningers livssyklus.

Det kreves dokumentert vitenskapelige kvalifikasjoner innen fagområdet. Den vitenskapelige produksjonen skal vise forståelse av eget fag, bred og god innsikt i fagområdet og bred innsikt i tilgrensede områder. Den vitenskapelige produksjon frå siste 5 år skal tillegges særskilt vekt.

Pedagogiske kvalifikasjoner, utviklingsarbeid og utdanningsledelse vektlegges også. Søkeren skal ha fullført kurs i universitets- og høgskolepedagogikk i henhold til de krav som gjelder for vitenskapelig stilling ved HVL.

Søkeren bør dokumentere gode evner til og erfaring med veiledning av studenter. Videre ser vi etter en søker med erfaring med formidling av vitenskapelige problemstillinger og resultater til fora utenfor akademia. Relevant kompetanse til formidling til brukere innenfor offentlig forvaltning og næringsliv.

For tilsetting som professor må sakkyndig komite i tillegg vurdere søkerne som professorkompetent etter nasjonale standarder.

Undervisningspråket er norsk. Søkere som ikke behersker norsk eller et annet skandinavisk språk må forplikte seg til å gjennomføre kurs i norskopplæring innen 2 år frå tilsettingsdato.

Dersom det ikkje melder seg kvalifiserte søkere som professor kan midlertidig tilsetting i kvalifiseringsstilling i inntil 3 år vurderes, jf Universitets og høyskoleloven § 6-5. I kvalifiseringsstilling er det krav om dokumentert førsteamanuensis kompetanse, med betydelig kombinasjon av praktisk teknisk erfaring og erfaring innen bygningsfysikk. Det er videre krav at søker legger frem beskrivelse hvordan en skal gjennomføre kvalifiseringsløpet innen 3 år.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Bransjeerfaring
  • Bredt bransjenettverk
  • Erfaring med å skaffe prosjekter med ekstern finansiering

Personlige egenskaper:

  • Gode samarbeidsevner
  • Fleksibilitet
  • Evne til å ta initiativ
  • Engasjert og like kontakt med studenter

Sakkyndig vurdering:

Søkere til vitenskapelige stillinger blir vurdert av en sakkyndig komité. Bedømmelsen skjer på bakgrunn av dokumentert kompetanse, inntil 15 vitenskapelige arbeider. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget/råd ved Høgskulen på Vestlandet.

Vi tilbyr:

Stillingen som professor er lønnet etter Statens lønnsregulativ, i stillingskode Professor 1013. Fra lønnen vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Vi tilbyr ellers:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving – og utvikling
  • Muligheter for trening i arbeidstida

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder de vitenskapelige arbeidene (inntil15 stk.), fullstendig publikasjonsliste, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 15 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.Høgskulen på Vestlandet er under omstilling, og det kan bli gjort endringer i stillingen sitt ansvarsområde og plass i organisasjonen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn og personer med nedsatt funksjonsevne. Høgskulen på Vestlandet er en IA bedrift.

Hjemmeside

Kontaktperson ved Høgskulen på Vestlandet er:

  • Instituttleder Institutt for byggfag Arve Leiknes +47 55 58 76 53

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS