Ledig stilling ved Høgskulen på Vestlandet

Instituttleder for nyopprettet institutt for data-, real- og elektrofag

Søknadsfrist: 22.04.2019

Ledig åremålsstilling innen data-, real- og elektrofag

Instituttleder for nyopprettet institutt for data-, real- og elektrofag (ikke endelig navngitt)

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.


Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi og samfunnsvitskap, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.


HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.


Fakultet for ingeniør- og naturvitskap (FIN) har 5 institutt med totalt om lag 275 årsverk og 3300 studenter. Fakultetet blir ledet av en dekan som har det overordnede ansvaret for den faglige og administrative virksomheten ved fakultetet og som rapporterer til rektor.


Fakultetet har et bredt utdanningstilbud både på bachelor og masternivå innen ingeniør- og naturfag, i tillegg til PhD-utdanning innen datateknologi. Mohnsenteret for innovasjon og regional utvikling forsker på innovasjon og tilbyr masterutdanning innen innovasjon og entreprenørskap. Dykkarutdanningen tilbyr ettårig fagskoleutdanning.


Hoveddelen av fakultetets virksomhet er i Haugesund, Bergen, Sogndal og Førde, men vi tilbyr også desentralisert utdanning i Florø, Kristiansund og på Stord.


Fakultetets virksomhet er internasjonalt forankret og skjer i tett samarbeid med regionale bedrifter, klynger, helseforetak og offentlig sektor, inkludert andre institusjoner i universitets- og høgskolesektoren. Dette gjelder både forsking, utvikling, innovasjon og ikke minst utdanning med studentprosjekt på alle nivå.

Dette nye instituttet vil ha om lag 1100 studenter og noe over 100 tilsatte i Bergen, Førde og Haugesund. Instituttet vil ha ansvar for ingeniørutdanning i datafag, bachelorutdanninger i informasjonsteknologi i Bergen og Førde, bachelorutdanninger i automasjonsteknikk, elkraftteknikk, elektronikk og kommunikasjonsteknologi. Instituttet har også masterprogram i energiteknologi og kommunikasjonsteknologi med Universitetet i Bergen, og mastergrad i programvareutvikling i Bergen.

Videre har instituttet ansvar for undervisning i matematikk, fysikk og statistikk på ingeniørutdanningene ved FIN, samt forkurs til ingeniørutdanningene. Tilsette ved instituttet veileder ph.d. -kandidater og underviser kurs i ph.d.- programmet i datateknologi ved FIN, en tverrfaglig forskerutdanning innen programvareutvikling, sensornettverk og beregningsorientert ingeniørvitenskap.

Forskningsaktivitetene ved instituttet omfatter et bredt spekter av tema innen datateknologi og beregningsorientert ingeniørvitenskap, og instituttet har et stort nettverk av samarbeidspartnere både innen industri og akademia knytt til undervisnings- og forskningsaktivitetene.

Instituttet har laboratorier med en topp moderne instrumentpark, en bred forskningsaktivitet og et nært samarbeid med mange bedrifter og forskningsinstitusjoner i regionen.

Høgskulen på Vestlandet søker nå etter instituttleder på åremål for perioden 1.8.2019 - 31.7.2023 for det nyopprettede instituttet for data, realfag og elektrofag (ikke endelig navngitt) ved Fakultet for ingeniør- og naturvitskap. Instituttlederen kan ha arbeidsted Haugesund, Bergen eller Førde.

Instituttet skal ledes av en instituttleder som har det overordnede ansvaret for instituttet og de ansatte ved instituttet, og som rapporterer til dekan. Det vil bli tilsett assisterende instituttledere på deltid ved instituttet, som rapporterer til instituttleder. Ansvars- og arbeidsområdet er ikke endelig bestemt. Sammenslåingen skjer 1.8.2019.

Instituttleder skal, som faglig ansvarlig, legge til rette for at instituttet sine primærfunksjoner - utdanning, forsking og utvikling, innovasjon og formidling - holder høy kvalitet. Som ansvarlig for effektiv utnytting av instituttet sine ressurser, skal instituttleder se til at dette skjer i samsvar med Høgskulens mål, departementet sine rammer, tildelt budsjett og styret sine strategiske føringer.

Instituttleder har òg ansvar for at forvaltningsoppgaver blir ivaretatt med god kvalitet og at oppgaveløsingen er i samsvar med god forvaltningspraksis.

Det må påregnes en del reisevirksomhet mellom de tre nærregionene.

Ansvars- og arbeidsområde:

  • Ansvar for faglig kvalitet i utdanning og forsking innenfor instituttet sine fagområde
  • Lede arbeidet med å tilpasse instituttet sine fagområde til samfunnets behov og utvikle utdanningstilbud på bachelor- og masternivå, og bidra i arbeidet med utdanningstilbud på ph.d. - nivå
  • Ansvarlig for at instituttet sine økonomiske rammer blir holdt, og sikre god og formålstjenlig bruk av instituttet sine ressurser
  • Bidra til at HVL rekrutterer best mulig kvalifiserte studenter og ansatte
  • Stimulere instituttet sitt personale til kompetanseutvikling og til å utvikle og drive FoU-virksomhet av høy kvalitet
  • Personal- og HMS-ansvar for instituttet sine ansatte
  • Ha en aktiv holdning til digital utvikling i kommunikasjon med tilsette og som element i utdanning og forsking
  • Stimulere til at de ansatte aktivt formidler instituttets kunnskapsutvikling
  • Ansvar for at instituttet er en attraktiv arbeidsplass
  • Legge til rette for, og fremme samarbeid, på tvers av enhetene i institusjonen
  • Arbeide for internasjonalisering og innovasjon i utdanning og forsking
  • Arbeide for godt læringsmiljø for studentene på sitt institutt
  • Videreutvikle relasjonene til relevante samarbeidspartnere innenfor instituttet sine fagområde og tverrfaglige satsingsområde

Instituttleder har ansvar innenfor sitt område og rapporterer til dekan ved fakultetet. Videre inngår instituttleder i fakultetet si ledergruppe og har medansvar for utvikling av fakultetet i samsvar med høgskulen sin strategi, målsettinger og verdigrunnlag.

Kvalifikasjoner:

Formell utdanning og kompetanse:

  • Høyeregrads utdanning, helst førstekompetanse, med relevans for funksjonsområdene for stillingen. Vitenskapelig kompetanse blir vektlagt.
  • Dokumentert kompetanse og erfaring innenfor instituttet sitt fagområde er ønskelig.
  • Ledererfaring og dokumenterte resultat fra faglig lederstilling blir vektlagt.

Generelle kompetansekrav:

  • God forståelse for høgskulen sitt samfunnsoppdrag og for verdien av kontinuerlig arbeid med likestilling og mangfold i utdanningene og i rekrutteringa av studenter og tilsette
  • God pedagogisk kompetanse, m.a. god forståing for kunnskapsformidling og læreprosesser
  • Erfaring fra, og kunnskap om universitets- og høgskulesektoren
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne i norsk og engelsk

Personlige egenskaper:

  • Gode lederegenskaper og en motiverende og inkluderende lederstil med vekt på samarbeid og medbestemmelse
  • Evne til strategisk helhetlig perspektiv
  • Gode evner til kommunikasjon, samhandling og til å bygge tillit og relasjoner internt og eksternt
  • Gjennomføringsevne og resultatorientering
  • Løsnings - og utviklingsorientering
  • Stor arbeidskapasitet
  • Må kunne handtere komplekse utfordringer
  • Erfaring med endringsarbeid er ei forutsetning
  • Stort engasjement for å nå høgskulen sine ambisjoner

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknatens utløp. dsfrisDet er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 15 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen som Instituttleder er lønnet etter Statens lønsregulativ, i stillingskode 1475.

Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Høgskulen på Vestlandet er under omstilling, og det kan bli gjort endringer i stillingen sitt ansvarsområde og plass i organisasjonen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn og personer med nedsatt funksjonsevne. Høgskulen på Vestlandet er en IA bedrift.

Kontaktperson ved Høgskulen på Vestlandet:

  • Professor Geir Anton Johansen Dekan Fakultet for ingeniør og naturvitskap -Tel: +47 55 58 72 38, Mobil: +47 911 43 615, Epost: gaj@hvl.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS