LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Postdoktor ved Institutt for velferd og deltaking

Søknadsfrist: 08.01.2023

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 900 ansatte og 17 500 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi og samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.

HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 400 ansatte og omkring 4900 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse".

I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap ansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG), som er et samarbeid på tvers av fakultetene.


Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.

Ved Institutt for velferd og deltaking er vi 90 ansatte og 1000 studenter fordelt på studiestedene Bergen og Sogndal. Vi tilbyr bachelorutdanninger i sosialt arbeid, vernepleie og barnevern, og tverrfaglige masterutdanninger i Samfunnsarbeid, Psykisk helse og rusarbeid og Familieterapi og relasjonelt arbeid, i tillegg til andre etter- og videreutdanninger. Forskningen ved instituttet er flerfaglig og retter seg mot hele det helse - og sosialvitenskaplige feltet. Både forskning og undervisning ved instituttet har sosial deltaking som kjerneverdi. Det gjelder deltaking gjennom involvering av tjenestemottakere, samt deltaking i sivilsamfunnet, arbeidslivet og i egen individuell prosess.

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig en treårig åremålsstilling i 100 % som postdoktor ved Fakultet for helse-og sosialvitskap, Institutt for velferd og deltaking

Fakultet for helse- og sosialvitskap, Institutt for velferd og deltaking har ledig en treårig åremålsstilling som postdoktor knyttet til forskningsprosjektet Precarity in health and care services: The case of substance use and abuse in old age (PreCAREty).

Prosjektet er faglig forankret i forskningsgruppen Samfunnsarbeid, og den som tilsettes vil knyttes til denne gruppen. Postdoktorstillingen har som hovedmål å kvalifisere for videre arbeid i vitenskapelige stillinger, og det er årlig 25 % pliktarbeid inkludert i stillingen.

Stillingen har arbeidssted campus Bergen, og det er forventet tilstedeværelse på campus.

Tiltredelse etter avtale.

Om prosjektet

I prosjektet rettes søkelys mot en aldrende befolkning og bruk av rusmidler. Prosjektet tar utgangspunkt i nasjonale og internasjonale utviklingstrekk knyttet til økning i bruk av legale rusmidler blant eldre, en økning i levealder innen såkalte etablerte rusmiljøer, samt økt diversitet blant eldre. Basert på disse utviklingstrekkene forventes det økende behov for endring og tilpasning av design, organisering og utøvelse av helse- og velferdstjenester. I prosjektet undersøkes hvordan tjenester oppfatter og tilnærmer seg rus (inkludert lovlige og ulovlige former) i en aldrende befolkning. Vi tar utgangspunkt i at rus i en aldrende befolkning er et tema som har blitt viet lite oppmerksomhet, i politikkutforming, i media og i forskning, delvis på grunn av et assosiert stigma. Følgelig kan rus blant eldre bli både usynliggjort og være underrapportert.

Prosjektet vil undersøke tematikken gjennom følgende arbeidspakker (WPs):

WP1: Policies, norms and regulation on and of substance use and misuse: a comparative policy analysis

WP2: Home help services and a “new generation”

WP3: Ageing and illegal substance abuse –institutions and norms

Stillingens primære arbeidsoppgaver vil være knyttet til forskning innen prosjektets overordnede tematikk, særlig rettet mot komparative litteratur- og policyanalyser. Det forventes videre at postdoktoren bidrar i formidling av funn og vil kunne bli gitt enkelte prosjektadministrative oppgaver.

Ansvars- og arbeidsområde:

  • Bidra spesielt til arbeidspakke 1 (WP1) i prosjektet WP1: Policies, norms and regulation on and of substance use and misuse: a comparative policy analysis. Dette er en sammenlignende studie av politikkutforming i Norge, Canada og Australia basert på diskurs/litteraturanalyser av forskning, retningslinjer, lovverk og offentlige meldinger.
  • Bidra generelt til det overordnede prosjektet.
  • Delta på fellessamlinger og viktige fellesaktiviteter i prosjektet.
  • Bidra i søknadsarbeid om eksterne forskningsmidler

Kvalifikasjoner:

  • Avlagt relevant ph.d.-grad innenfor et samfunnsvitenskapelig, helsevitenskapelig eller humanistisk fagområde, eller ha levert avhandlingen til vurdering og fått fastsatt disputasdato
  • Det skal ikke være mer enn 5 år siden disputasdato
  • Erfaring med kvalitative forskningsmetoder
  • Vitenskapelige publikasjoner utover oppnådd grad
  • Beherske norsk eller annet skandinavisk språk
  • Gode språkkunnskaper i engelsk muntlig og skriftlig

Ønskede kvalifikasjoner

  • Erfaring med prosjektsamarbeid
  • Relevant erfaring fra komparativ velferds- og/eller helsetjenesteforskning
  • Faglig interesse for prosjektets overordnede tematikk
  • Metodologisk åpenhet og evne til flerfaglig samarbeid
  • Erfaring med å gjennomføre litteraturanalyser

Personlige egenskaper

  • Nysgjerrighet og åpenhet
  • Evne til å arbeide selvstendig og i forskerteam
  • Evne og interesse til å sette seg inn i nye problemstillinger og perspektiver
  • Interesse for å jobbe i et flerfaglig prosjekt

Tilleggskrav til søknaden

Søkeren skal legge fram en prosjektskisse (maks. 5 sider) basert på PreCAREty. Prosjektskissen skal inkludere problemstilling, metode, teoretiske perspektiver, fremdriftsplan og referanseliste. Prosjektskissen tillegges stor vekt i vurderingen. Søkere kan ta kontakt med prosjektleder Gudmund Ågotnes gudmund.agotnes@hvl.no for informasjon om hovedprosjektet og prosjektbeskrivelsen kan tilsendes på forespørsel.

Ved bedømmelse av søknader blir hovedvekten lagt på innleverte vitenskapelige arbeider og prosjektskissen, samt gjennomførbarhet av forslag til publikasjoner.

Prosjektskissen og søknaden skal skrives på engelsk.

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder de vitenskapelige arbeidene (inntil 5 stk.), fullstendig publikasjonsliste, attester og vitnemål samt dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse.

Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 25 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen som postdoktor er lønnet etter Statens lønnsregulativ, i stillingskode 1352 - postdoktor

Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller med hull i CV-en.

Kontaktpersoner ved Høgskulen på Vestlandet:

1) Instituttleder Svanaug Fjær Tlf 55 58 57 53, e-post svanaug.fjer@hvl.no

2) Førsteamanuensis Gudmund Ågotnes Tlf 55 558 56 22, e-post gudmund.agotnes@hvl.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS