LEDIG STILLING VED HØGSKOLEN I INNLANDET

Stipendiat i produksjonsdesign ved Den norske filmskolen

Søknadsfrist: 25.01.2023

Høgskolen i Innlandet

Den norske filmskolen (Dnf) ligger til Høgskolen i Innlandet (HINN), og har studiesteder på Lillehammer og i Oslo.

Dnf tilbyr kunstfaglig utdanning på høyeste nivå innen film og beslektede audiovisuelle kunstformer. Dnf tilbyr bachelor (8 linjer), master (5 spesialiseringer) og ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid. Vi har som mål at vår utdanning skal tilføre norsk og skandinavisk bransje dyktige filmkunstnere og kompetente yrkesutøvere, samt ha en dynamisk og ledende posisjon innen internasjonal filmutdanning og bidra til den fremtidige utviklingen av vårt fagfelt.


Siden 1997 har Den norske filmskolen utdannet kreative og innovative filmskapere til spillefilm og tv-drama i Norge og Skandinavia. Utdanningen har bidratt til å løfte norsk film og har en betydelig internasjonal anseelse. Den Norske Filmskolen har tradisjonelt hatt en nær tilknytning til det profesjonelle, utøvende filmfeltet. Dette vil fortsatt gjelde for ph.d-programmet. Stipendiaten vil ha tilgang på faglig støtte og veiledning både fra skolens interne lærekrefter og toneangivende aktører fra film og TV-bransjen eksternt.


Det kunstneriske og profesjonelle feltet som Den norske filmskolen arbeider med, er i hurtig utvikling og endring. Nye teknologier åpner for nye arbeidsprosesser og formater rettet mot nye plattformer. Parallelt med dette pågår undersøkelser og utvikling av nye uttrykksmuligheter med hensyn til hvordan historier kan fortelles. Bransjene er også i hurtig endring med hensyn til format og distribusjon. Det er stort behov for kunstnere som gjennom egen undersøkende praksis kan gå i dialog med nye kunstneriske uttrykk, format og teknologier. Slike undersøkelser står sentralt i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Den norske filmskolen.

Er du nysgjerrig på å utforske kunstneriske uttrykksmuligheter i arbeid med produksjonsdesign?

Om stillingen

Ved Den norske filmskolen, Høgskolen i Innlandet (HINN), er det ledig en stilling som ph.d.-stipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid innen produksjonsdesign.

Stillingen er for en åremålsperiode på fire år, der 25 % av tiden er pliktarbeid knyttet til kunstnerisk utviklingsarbeid, undervisning og formidling. Endelig plan for det kunstneriske ph.d.-prosjektet skal være godkjent og avtalefestet senest innen tre måneder etter tiltredelse.

Kandidaten har residensplikt ved Høgskolen i Innlandet, og arbeidssted for stillingen er ved Den norske filmskolen på Lillehammer. Annen arbeidsplass kan avtales for kortere eller lengte tid i forbindelse med prosjektarbeid, internasjonal utveksling, o.l. Pliktarbeidet kan også innebære undervisning ved TV-skolen på Lillehammer, ved Spillskolen på Hamar og ved Den norske filmskolen i Oslo.

Om det kunstneriske doktorgradsprosjektet

Stipendiatstillingen i produksjonsdesign skal knyttes til det visuelle fagområdet på skolen som omfatter både bachelor-, master- og ph.d nivå. Stipendiaten skal bidra til det kunstneriske utviklingsarbeidet på skolen gjennom egne kunstneriske prosesser, undersøkelser, arbeider og refleksjon. Kunstutøvelsen skal stå i sentrum for doktorgradsarbeidet. Samtidig skal kunstutøvelsen følges av en eksplisitt refleksjon som ved presentasjon av prosjektet gjør det mulig for andre å ta del i den arbeidsmåten og innsikten som det kunstneriske utviklingsarbeidet genererer.

Gjennom kunstnerisk utviklingsarbeid tilrettelegges for tverrfaglig utveksling og utvikling, med henblikk på erfaringer, arbeidsmåter, digitale verktøy, tradisjoner, estetikk og eksperimentelle uttrykksformer. Kunstnerisk utvikling og eksperimentering i forhold til innovasjon, ny teknologi og nye fortellermåter skal settes i kunstnerisk kontekst i alle faser av produksjonsprosessen, fra pre-visualisering til post-produksjon.

I dagens medielandskap møter produksjonsdesignere en ny virkelighet når det gjelder å skape film, TV-serier og eksperimentelle produksjoner. Mange prosjekter vil ha en produksjonell hybrid-karakter. Det kan være produksjoner hvor computerskapte bilder (CGI), animasjoner og alminnelige live-action-opptak blandes og smelter sammen. Mange filmproduksjoner tar nå i bruk delvis virtuell produksjon og utnyttelse av computerspill-teknologi til real-time rendering av filmscener. I filmsammenheng åpner teknologien for at scener kan previsualiseres og lyssettes i tredimensjonale interaktive modeller. Den norske filmskolen har behov for en stipendiat som kan sette fokus på dette potensialet og bidra til en kunstnerisk forankret forskning. Stipendiaten forventes å bidra til viderutvikling av kunstneriske metoder, konseptuelle grep og nye fortellerstrategier innenfor det visulle fagområdet.

Stipendiatstillingen er knyttet til det visuelle fagmiljøet på skolen, og stipendiaten forventes å undervise på linjen for produksjonsdesign på bachelor og visuell design på master.

Stipendiaten inngår i et forskningsfelleskap mellom alle miljøene ved Høgskolen i Innlandet som arbeider med audiovisuelle uttrykk; ved Den norske filmskolen så vel som på Spillskolen og TV-skolen ved Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi. Det er også ønskelig at stipendiaten finner innfallsvinkler som involverer bachelor studenter og/eller mastergrads studenter i sin forskning.

Kvalifikasjoner

Det stilles krav om at stipendiaten kvalifiserer for opptak i høgskolens ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer.

For opptak til doktorgradsutdanning må søkeren normalt ha en femårig mastergrad i aktuelt fagområde. For opptak til kunstnerisk ph.d. skal mastergraden være kunstnerisk og praksisbasert. Høgskolen kan etter særskilt vurdering godkjenne annen likeverdig utdanning som grunnlag for opptak, det gjelder også tilsvarende kunstnerisk kompetanse (realkompetanse).

Dersom du har utdannelse fra utlandet kan du selv kontakte NOKUT for godkjenning av utdanningen, alternativt vil en tilsvarende vurdering bli gjort i forbindelse med søknadsprosessen.

Det er en fordel med erfaring fra produksjonsdesign, kunstnerisk arbeid med visuelle formater og tilstrekkelig kunstnerisk og teknisk kompetanse til å være selvdreven i egne kunstneriske undersøkelser

Videre legges det vekt på at søker:

  • har faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre doktorgradsutdanningen innen ansettelsesperioden
  • kan arbeide selvstendig og i et fellesskap
  • er strukturert og har stor arbeidskapasitet
  • viser evne til refleksjon og formidling
  • pedagogisk erfaring er ønskelig

Språk:

  • Søkere må ha gode skriftlige og muntlige kunnskaper i et skandinavisk språk.
  • God fremstillingsevne på engelsk, muntlig og skriftlig, er et krav. Søkere fra ikke-engelskspråklige land må dokumentere engelsk kompetanse gjennom en godkjent test (TOEFL, IELTS, Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) eller Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE).

Hvilken kandidat som er best kvalifisert vil være en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten. I tillegg vil følgende bli vektlagt: kvalitet på prosjektbeskrivelsen, dokumenterte selvstendige forsknings- og utviklingsarbeider eller praksis relevant for prosjektet.

Hvordan søke

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev med en kort oversikt over søkerens forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.
  • Prosjektskisse som faglig redegjørelse for prosjektet (maks. 8 sider,) med følgende elementer:
    • presentasjon av tema og beskrivelse av prosjektets relevans
    • forskningsspørsmål
    • hvordan det aktuelle feltet tenkes undersøkt gjennom kunstnerisk utøvelse og refleksjon
    • plan for formidling av resultater og refleksjon
    • skisse til fremdriftsplan
    • skisse til finansieringsplan
    • redegjørelse for infrastrukturbehov for gjennomføring av det kunstneriske utviklingsprosjektet.
  • CV med oversikt over utdanning og erfaring (fylles ut i Jobbnorges søknadsskjema).
  • Karakterutskrifter og vitnemål (A certified English translation of all educational documents is required unless the documents are in Scandinavian language.)
  • Attester som dokumenterer relevant erfaring.
  • Dokumentasjon med utdrag fra inntil fem (5) kunstneriske arbeid eller utviklingsarbeid av relevans for søknaden.
  • Navn og kontaktopplysninger til to referanser.

Vedlegg lastes opp som separate filer. Det er søkerens ansvar å sørge for at alle vedlegg er lastet opp. Dokumenter innsendt etter søknadsfristens utløp, vil ikke bli tatt hensyn til i evalueringen.

Formkrav til prosjektskisse:

Prosjektbeskrivelsen skal være maksimalt 8 sider inkl. referanseliste. Sideformatet for prosjektbeskrivelsen skal være A4 med 2 cm marger, 11 pkt. skrift (Arial, Calibri og Times New Roman) og enkel linjeavstand. For referanseliste og eventuell figurtekst kan skriftstørrelse 9 benyttes.

Prosjektbeskrivelsen kan skrives på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Kvaliteten på prosjektbeskrivelsen er et viktig grunnlag for om søkere blir innkalt til intervju.

Formkrav til dokumentasjon av kunstnerisk arbeid og utviklingsarbeid:

Dokumentasjon kan gi informasjon om og vise utdrag fra inntil fem (5) kunstneriske arbeid eller utviklingsarbeid av relevans for søknaden. Dokumentasjonsmaterialet bør gjennom utdrag dokumentere kunstnerisk bredde og kvalitet, med særlig vekt på eksempler som relaterer til området for det foreslåtte doktorgradsprosjektet. Samlet varighet bør ikke overstige 120 min. Dokumentasjonsmaterialet må samles i én PDF-fil som vedlegg til søknaden, evt, med lenke til hvor audiovisuelt materiale kan oppleves på nett, f.eks. YouTube og Vimeo. Det er søkers ansvar at lenker forblir tilgjengelig i perioden mens søknaden evalueres. Husk å oppgi passord hvis nettbasert dokumentasjon er passord-beskyttet.

Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen, må disse komprimeres før opplasting.

Mer informasjon og informasjonsmøte

Det avholdes et informasjonsmøte for interesserte søkere til stillinger som skal lyses ut innenfor phd-programmet i kinosalen på Kunstnernes Hus i Oslo mandag 12. desember kl. 1900.

I dette møtet gis informasjon om ph.d.-programmet, søknadsprosessen og informasjon om de enkelte stillingene som lyses ut innenfor programmet i 2023. Mer informasjon om informasjonsmøtet finner du her. Opptak fra møtet gjøres tilgjengelig på denne nettsiden i etterkant. Møtet gjennomføres på norsk.

For mer informasjon om stillingen kontakt:

  • Professor og ph.d.-leder Trond Lossius: trond.lossius@inn.no, T: +47 95 92 26 13
  • Ph.d.-koordinator Linda Tangen Børge: linda.tangen.bjorge@inn.no, T: 61 28 85 78
  • Professor i produksjonsdesign Siri Langdalen, siri.langdalen@inn.no, T: +47 916 42 206

Vi tilbyr

  • en spennende og utfordrende jobb ved en høgskole i utvikling.
  • lønn i stillingskode 1017 stipendiat etter Statens lønnsregulativ.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.

For mer informasjon om HINN som arbeidsgiver, se her.

Mangfold og positiv særbehandling

HINN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS