Ledig stilling ved Høgskolen i Innlandet

Stipendiat - 2 stillinger - Barn og unges deltakelse og kompetanseutvikling

Søknadsfrist: 15.05.2020

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet har over 14 000 studenter, 1000 ansatte og har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad.


Høgskolen i Innlandet skal bygge sterke og solide fag- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utvikle en ny og bedre institusjon med høy faglig og pedagogisk kvalitet, og som tar sikte mot å oppnå universitetsakkreditering innen 2020.


Vår visjon er «Sterkere sammen».

Om stillingene

De 2 stipendiatstillingene er knyttet til ph.d.-programmet «Barn og unges deltakelse og kompetanseutvikling (BUK)» ved Fakultet for helse og sosialvitenskap. Programmet er tverrfaglig og rekrutterer studenter fra ulike disipliner innenfor samfunnsfag, helse- og sosialfag og humaniora. Stipendatstillingene har fullført doktorgrad som hovedmål.Det er et vilkår for tilsetting som stipendiat at stipendiatens prosjektskisse og faglige bakgrunn kvalifiserer til opptak i doktorgradsprogrammet BUK. Søknad om opptak og endelig plan for forskerutdanningen skal foreligge innen tre måneder etter tiltredelse. Høgskolen tilbyr veiledning for å etablere avtalen.

Stillingene er 3-årig, 100 %. Stillingene kan etter avtale bli omgjort til 4 år med 25 % pliktarbeid dersom stipendiaten har relevante undervisningsfag.

Arbeidssted vil være Elverum eller Lillehammer etter nærmere avtale med fakultetet.

Kontakt

  • Professor og BUK-leder Mari RysstE-post: mari.rysst@inn.noTel: +47 61 28 80 65

Om prosjektet

Tematisk kan søkernes prosjekter være av teoretisk eller empirisk karakter men med et tydelig barn- og/eller unge perspektiv. Prosjektene kan ha basis i ett av de følgende fagområder: samfunnsfag, helse- og sosialvitenskaplige fag eller idrettsfag. Rammene kan være ulike sosiale, kulturelle og institusjonelle kontekster som familien, barnehagen, skolen, idrett, fritidsaktiviteter, barnevernet eller helseinstitusjoner. Det er en fordel med prosjekter som favner internasjonalt, for eksempel i et komparativt perspektiv med utenlandsopphold.

Det vil legges stor vekt på at prosjektbeskrivelsen allerede i søknaden har høy faglig kvalitet, selv om stipendiaten som blir ansatt vil utarbeide fullstendig prosjektbeskrivelse som grunnlag for opptak på ph.d.-programmet i samarbeid med en midlertidig veileder.

Prosjektbeskrivelse og eventuelt andre vedlegg til søknaden legges inn som elektroniske vedlegg eller lenker.

Kvalifikasjoner

  • Minimum master eller hovedfagsnivå innen for eksempel helsefag og sosialfaglig arbeid, folkehelse, sosiologi, idrettssosiologi, sosialantropologi eller psykologi. Relevant tematikk innen andre fag kan også komme i betraktning
  • Det er normalt en betingelse for tilsetting som stipendiat ved HINN at søker har hovedfag/mastergrad (§3-master i det norske systemet) eller tilsvarende utdanning. Det er normalt en betingelse at gjennomsnittskarakteren skal være B eller bedre. Avvik fra dette skal være faglig begrunnet
  • God fremstillingsevne på norsk og engelsk, muntlig og skriftlig, er et krav.Søkere fra ikke-engelskspråklige land må dokumentere engelskkompetanse gjennom en godkjent test (TOEFL, IELTS, Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) eller Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE)
  • Generelt god IT-kompetanse

Personlig kompetanse

  • Selvstendighet
  • Samarbeidsevne
  • Initiativ
  • Gjennomføringsevne
  • Motivasjon og engasjement

Vi ønsker oss medarbeidere som er tilstede og bidrar til samarbeid og faglig fellesskap i fakultetet og i ph.d.-programmet.

Vurderingen av hvilken kandidat som er best kvalifisert vil være en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet, i tillegg til motivasjon og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten.

Hvordan søke

Søknad og alle vedlegg sendes elektronisk via "Søk stillingen" i vårt rekrutteringssystem, Jobbnorge.

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • Prosjektskisse, (8-9 sider, 12 pkt, 1.5 linjeavstand, inkludert referanseliste) der forskningens relevante faglige tilnærminger og problemstillinger knyttet til prosjektet blir skissert.Les mer om søknad og kriterier for prosjektbeskrivelsen.
  • CV med oversikt over utdanning og erfaring. Fylles ut i Jobbnorges søknadsskjema.
  • Relevante attester og vitnemål
  • Annet arbeid som vurderes som relevant for søknaden

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Anmodning om unntak fra offentlig søkerliste må begrunnes tydelig og angis via elektronisk søknadsskjema. Søkere vil bli kontaktet dersom høgskolen ikke kan følge anmodningen (jf. off.loven § 25).

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål ved HINN å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Arbeidsforholdene tilrettelegges om nødvendig for personer med redusert funksjonsevne. Dersom søkere tilkjennegir at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV, kan denne opplysningen bli brukt til registreringsformål i forbindelse med måltallet.

Vi tilbyr

  • Lønn i stillingskode 1017 Stipendiat etter Statens lønnsregulativ, startlønn ltr. 54, for tiden NOK 479 600. For særlig kvalifiserte kandidater kan det avtales innplassering og lønn i stillingskode 1078 stipendiat.
  • Godt arbeidsmijlø, mulighet for utvikling og gode velferdsordninger

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS