Stilling:

Økonom - leder av eksternfinansiert virksomhet

Søknadsfrist 27. januar 2019

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet har over 14 000 studenter, 1000 ansatte og har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad.


Høgskolen i Innlandet skal bygge sterke og solide fag- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utvikle en ny og bedre institusjon med høy faglig og pedagogisk kvalitet, og som tar sikte mot å oppnå universitetsakkreditering innen 2020.


Vår visjon er «Sterkere sammen».

Det er ledig en 100% stilling som økonom - leder for eksternfinansiert virksomhet ved Fakultetet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi fra og med 1 april 2019.

Den som ansettes vil få det daglige ansvaret for oppfølgingen av fakultetets eksternfinansierte virksomhet i tett samarbeid med Høgskolens controller. Fakultetets økonomi består delvis av bevilgning fra Kunnskapsdepartementet og eksterne midler. Eksterne midler består hovedsakelig av midler til forsknings eller utviklingsprosjekter. Fakultetet har en stor prosjektportefølje med mange ulike finansiører med ulike rapporteringsregler og rutiner. Dette er f.eks. Norges forskningsråd, Interreg, EU og andre statlige og private aktører. En stor del av stillingen består derfor av å følge opp fakultetets eksternt finansierte prosjekter.

Leder av eksternfinansiert virksomhet må kunne tilegne seg kunnskap om fakultetets totale ressursbruk både økonomisk og personalmessig, samt forstå fakultetets strategier. Den som ansettes må kunne samarbeide godt med dekan og instituttledere rundt ressursbruk for at fakultetet skal kunne nå sine mål. Det er derfor viktig at den som ansettes raskt får en forståelse for fakultetets virksomhet. Til daglig skal vedkommende utøve lederstøtte og kunne være rådgivende for beslutningstagere som fakultetsledelse, instituttledere og prosjektledere.

Fakultetet satser mye på internasjonalisering. Til daglig benyttes både norsk og engelsk som arbeidsspråk. Mange av prosjektbeskrivelsene er engelskspråklige og finansiørene kan være internasjonale.

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være:

  • Utarbeide prosjektbudsjett i samarbeid med prosjektledere i søknadsprosessen
  • Ha en kontinuerlig og tett dialog med prosjektledere og instituttledere
  • Følge opp prosjekter i forhold til rapporteringer
  • Ha oversikt over tidsbudsjettet til prosjektmedarbeiderne og andre ansatte
  • Bidra i fakultetets budsjett- og planprosesser ut ifra den eksternfinansierte virksomheten

Leder av eksternfinansiert virksomhet rapporterer til dekan.

Kvalifikasjoner

Det stilles krav om minst 3 års økonomiutdanning på universitets- og høgskolenivå, og ønskelig med master innenfor økonomi (siviløkonom) eller tilsvarende.

Det er ønskelig med erfaring fra økonomistyring og budsjettering, samt erfaring fra andre relevante arbeidsoppgaver. Det er videre ønskelig med erfaring fra økonomistyring/ økonomirapportering i større offentlige eller private virksomheter. Siden deler av prosjektporteføljen består av internasjonale prosjekter så ønsker vi oss søkere som behersker engelsk språk muntlig og skriftlig godt.

Vi benytter UBW (Agresso) som økonomisystem, og Excel som daglig arbeidsverktøy. Vi stiller krav til gode Excel-kunnskaper. Kjennskap til UBW (Agresso) er en fordel.

Vi ønsker oss en medarbeider med god økonomiforståelse, og med analytiske evner som kan støtte ledergruppen gjennom å tenke helhetlig virksomhetsstyring for fakultetet. For å bli en god støttespiller er det derfor også viktig med tilstrekkelig grad av virksomhetsforståelse. Stillingen passer derfor for deg som, i tillegg til god økonomiforståelse, har interesse for og evne til å sette deg inn i høgskolens og sektorens strategier, logikk og utfordringer.

Leder av eksternfinansiert virksomhet må trives med å ha stort spenn i arbeidsoppgaver og må kunne snakke og samarbeide godt med mange kollegaer. I tillegg må den som ansettes ha god gjennomføringsevne, og kunne arbeide selvstendig, nøyaktig og målbevisst. I rollen som rådgiver og støttespiller for ansatte og ledere kreves det at man er initiativrik og proaktiv, har en høy grad av serviceinnstilling samt meget gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli tillagt avgjørende betydning.

Høgskolen tilbyr

  • En spennende og utfordrende jobb ved en høgskole i utvikling, engasjerte kollegaer og et godt arbeidsmiljø
  • Stillingen lønnes og innplasseres i stillingskode 1434, rådgiver i Statens lønnsregulativ, etter kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse, som bl.a. gir gode pensjons og forsikringsordninger. Ved særskilte forhold kan stillingskode 1364 seniorrådgiver vurderes
  • Mulighet for utvikling
  • Gode velferdsordninger
  • Tilsetting skjer på åremål for fire år med mulighet for forlenging i inntil til sammen 12 år.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i samfunnet og utnytte potensialet i befolkningens samlede kompetanser. HINN oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen. Arbeidsforholdene tilrettelegges om nødvendig for personer med redusert funksjonsevne.

Anmodning om unntak fra offentlighet må begrunnes tydelig og angis via elektronisk søknadsskjema. Søkere vil bli kontaktet dersom høgskolen ikke kan følge anmodningen (jf. off.loven § 25).

Nærmere opplysninger om stillingen

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Om søknaden

Søknaden legges inn elektronisk via høgskolens hjemmeside: http://www.hihm.no/Hovedsiden/Om-Hoegskolen/Ledige-stillinger

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS