Ledig stilling ved Havforskingsinstituttet

3-årig postdoktor – konseptuell og statistisk modellering av økosystem Barentshavet

Søknadsfrist 24.05.2019

Om stillingen

Ved Havforskningsinstituttet har vi behov for en 3-årig postdoktor i forskningsgruppe Økosystemprosesser, med arbeidssted Tromsø. Forskningsgruppen Økosystemprosesser fokuserer på overvåkning av, og forskning på, økosystemstruktur og -dynamikk. Dette gjør vi ved hjelp av empiriske og numeriske metoder, helhetlige økosystemvurderinger, og risiko- og sårbarhetsvurderinger av klimaendringer, og annen menneskelig påvirkning på marine økosystem, for å gi råd til økosystemsystembasert forvaltning.

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


Den 1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Arbeidsoppgaver

Denne stillingen er en del av prosjektet Barents-RISK, der vi skal vurdere risiko av samlet påvirkning på økosystem Barentshavet. Sentrale arbeidsoppgaver er å utarbeide konseptuelle og statistiske modeller for menneskelig påvirkning på økosystemet. De konseptuelle modellene skal utvikles med forskere og med interessenter fra næring, forvaltning og miljøorganisasjoner. Statistiske modeller for kvantitativ risikovurdering skal utvikles basert på de konseptuelle modellene. Arbeidet omfatter derfor både forberedelser og gjennomføring av workshops med interessenter, samt utvikling av konseptuelle og statistiske modeller for å vurdere klimaeffekter og annen menneskelig påvirkning. Flere statistiske metoder er relevante, inkludert Structural Equation Modelling (SEM), Dynamic Factor Analysis (DFA) og Akaike Causality (AC) brukt med Multivariate Autoregressive Modeller (MARs), eller Linear inverse modelling.

Kvalifikasjoner

Kandidaten må ha PhD og må dokumentere en solid kompetanse innen anvendt statistikk, tidsserie-analyser, samt programmering i R eller andre relevante programmeringsspråk, og erfaring med publisering i fagfellevurderte internasjonale tidsskrifter. Kandidaten må beherske et nordisk språk, samt engelsk flytende, både skriftlig og muntlig. Tidligere erfaring med, og kompetanse innen følgende tema anses som en fordel: trofiske interaksjoner og samfunnsøkologi, klima-fisk-fiskeri interaksjoner, Barentshavets sosio-økologiske system, møter og kommunikasjon med interessenter, og konseptuelle modeller.

Vi tilbyr:

  • Et godt og kreativt arbeidsmiljø.
  • Arbeid i et nasjonalt institutt med mye internasjonal kontakt.
  • Fleksibel arbeidstid, gode pensjonsordninger og velferdstilbud.

Stilling som 1352 postdoktor lønnes etter statens lønnsregulativ. Fra bruttolønnen trekkes et 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Ytterligere informasjon

Om du har spørsmål, ta kontakt med:

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester og vitnemål.

Søknadsfrist: 24. mai 2019

Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er også en IA-virksomhet, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere i spesielle tilfeller kan bli offentliggjort, selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS