Stilling:

Forskningstekniker innen datainnsamling fra fiskeri

Søknadsfrist 10.08.2018

Om stillingen:

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er det største marine forskningsinstituttet i Europa med vel tusen ansatte og en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy.

Vårt hovedkontor ligger i Bergen, ogvi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.1. januar 2018 ble HI fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Ved Havforskningsinstituttet har vi ledig fast stilling som forskningstekniker som skal delta i prøvetaking og datainnsamling fra fiskeri. Arbeidet inngår som en del av Havforskningsinstituttets overvåkning, forskning og rådgivning på viktige fiskebestander i våre farvann. Denne stillingen vil ha hovedfokus på kommersielt fiskeri, men annet feltarbeid på kysten og til havs kan også forventes. Stillingene er plassert i forskningsgruppe Fiskeridynamikk, med arbeidssted Bergen.

Arbeidsoppgaver vil være:

  • Felt-/toktarbeid og annen reisevirksomhet særlig knyttet til oppdrag på sjøen om bord på kommersielle fiskefartøy og Havforskningsinstituttets egne fartøy.
  • Kontakt og dialog med fiskere, inkludert opplæring i instituttets rutiner for prøvetaking og datainnsamling.
  • Tilretteleggelse av innsamlet materiale, kvalitetssikring og punching av data.
  • Alderslesing, hovedsakelig torskefisk, og enkle dataanalyser.

Kvalifikasjoner:

  • Relevant erfaring fra kommersielt fiske i Norge og/eller fagrelevant utdanning innenfor biologiske eller tekniske fag. Praktisk anlagt og løsningsorientert, evne til å utføre nye oppgaver som for eksempel vedlikeholdsarbeid av instituttets elektroniske instrumenter for prøvetaking.
  • God kjennskap til og erfaring med håndtering av data gjennom verktøy som Excel og databaser, og i bruk av Word.
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, evne til å arbeide selvstendig, effektivt og målrettet er viktig. Arbeidsspråket er norsk, men evne til å kommunisere på engelsk vil være en fordel.
  • Gode kunnskaper om ulike fiskearter i norske farvann.
  • Det vil være en betingelse at man tilfredsstiller kravene i en helseerklæring fra en sjømannslege.

Vi vil legge vekt på erfaring fra og kjennskap til kommersielle fiskerier, og arbeid til sjøs under ulike forhold.

Vi tilbyr:

  • Et godt, kreativt og utfordrende arbeidsmiljø
  • Arbeid i et nasjonalt institutt med mye internasjonal kontakt
  • Fleksibel arbeidstid, gode pensjonsordninger og velferdstilbud

Stillingskoden er 1085 avdelingsingeniør eller 1087 overingeniør avhengig av kvalifikasjoner og erfaring og lønnes etter statens lønnsregulativ.

Ytterligere informasjon:

Stillingskoden er 1085 avdelingsingeniør eller 1087 overingeniør avhengig av kvalifikasjoner og erfaring og lønnes etter statens lønnsregulativ.

For mer informasjon, kontakt:

Havforskningsinstituttet er en IA-virksomhet som er opptatt av mangfold og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, vitnemål og relevante attester.

Søk på stillingen

Søknadsfrist:

Web: www.hi.no

Kontakt: Jon Helge Vølstad (Forskningsgruppeleder)

Telefon: 469 29 039

E-post: jonhelge@hi.no

Kontakt 2: Tom Williams

Telefon: 924 00 116

E-post: tom.williams@hi.no

Powered by Labrador CMS