Stilling:

Doktorgradsstipendiat innen maskinlæring og marine big data

Søknadsfrist 12.08.2018

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er det største marine forskningsinstituttet i Europa med vel tusen ansatte og en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy.

Vårt hovedkontor ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.1. januar 2018 ble HI fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen:

Ved Havforskningsinstituttet er det ledig en stilling som doktorgradsstipendiat (stillingskode 1017) med arbeidssted Bergen. Stillingen er et samarbeid med Universitetet i Bergen, og er knyttet til et prosjekt som utvikler nye metoder for analyse av "big data" ved hjelp av moderne teknikker fra maskinlæring og kunstig intelligens. Stillingen har en varighet på tre år.

Havforskningsinstituttet er en sentral aktør for forskning og forvaltning av våre marine ressurser. Vi har lang erfaring med innsamling av data fra det marine miljøet, og ligger i forkant når det gjelder å ta i bruk avansert sensorteknologi. Stadig økende datavolum og kompleksitet (f.eks. fra bredbåndssonar, kamerautstyr og avansert laboratorieutstyr) gjør at analysen nå er blitt en flaskehals.

I dette prosjektet skal vi utvikle metoder for automatisering av dataanalysen. En effektiv utnyttelse av den økende datastrømmen vil være essensiell for å øke vår forståelse av det marine miljø, og for å utvikle kunnskap om hvordan økosystemene kan forvaltes bærekraftig i møte med påvirkning fra klimaendringer, fiskeri og havbruk, og offshore industri.

Ønsket kompetanse:

Det er et krav at kandidaten har avlagt mastergrad eller tilsvarende utdannelse innen et relevant fagområde, f.eks. informatikk, matematikk eller statistikk.

Kandidaten bør videre ha:

  • erfaring innen programmering
  • kunnskap og erfaring innen maskinlæring, særlig metoder og rammeverk for /deep learning/ (som f.eks. caffe, theano, torch, eller tensorflow)
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk, og fortrinnsvis også på norsk
  • Det er også en fordel med:
  • kjennskap til marinbiologi
  • erfaring med tungregning, GPGPU, og clustre
  • evne til arbeide selvstendig og i samarbeid med andre

Administrativt:

For mer informasjon kontakt Ketil Malde (epost: ketil.malde@imr.no, tlf. 98691834)

Havforskningsinstituttet er en IA-virksomhet som er opptatt av mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester og vitnemål, og fullstendig publikasjonsliste.

Web: www.hi.no

Søk på stilllingen

Powered by Labrador CMS