Stilling:

IT-senioringeniør

Søknadsfrist 19.11.2018

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er det største marine forskningsinstituttet i Europa med vel tusen ansatte og en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Vårt hovedkontor ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


1. januar 2018 ble HI fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen:

Vi på Havforskningsinstituttet ser nå etter en dyktig senioringeniør til vår IT-seksjon. Som senioringeniør vil du ha et faglig ansvar for forvaltning av instituttets Microsoft server- og systemportefølje. Vi ser etter deg som vil være pådriver for effektive og virksomhetstjenlige løsninger, som samspiller med øvrig systemportefølje. Stillingen gir en variert og innholdsrik arbeidsdag. Du vil få stor påvirkningskraft på valg av teknologier, løsninger og arbeidsmetoder.

IT-seksjonen består i dag av cirka 30 personer fordelt på fem faggrupper. Stillingen inngår i faggruppen Systemforvaltning, som ivaretar drift, forvaltning og videre utvikling av instituttets Microsoft server- og systemportefølje. Arbeidssted Bergen.

Sentrale arbeidsoppgaver:

  • Forvaltning og drift av sentrale IT-systemer med fokus på Microsofts serverportefølje, og deltakelse i 3. linje support på disse løsningene
  • Videreutvikle fremtidsrettede løsninger som sikrer stabilitet, tilgjengelighet og ytelse på IT-tjenestene
  • Utarbeide løsningsbeskrivelser, behovsspesifikasjoner, dokumentasjon og rutiner
  • Delta i prosjekter og gi råd om valg av arkitektur og teknologi

Kvalifikasjoner:

  • Relevant høyere utdanning innen IT, samt relevant arbeidserfaring. Lang erfaring fra tilsvarende stilling kan kompensere for manglende formell utdanning. Særdeles relevant utdanning kan i noen grad kompensere for arbeidserfaring
  • God kompetanse på flere av Microsofts løsninger som:
  1. Microsoft SQL server
  2. SharePoint
  3. Skype for Business
  4. System Center
  5. Exchange
  • Erfaring fra gjennomføring av prosjekter er ønskelig
  • Det er ønskelig med praktisk kjennskap til virksomhetsarkitektur (TOGAF eller lignende)
  • Sertifiseringer og annen formalisert kompetanse vil vektlegges
  • Du må mestre norsk som arbeidsspråk og ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper:

Hos oss jobber vi både selvstendig og i lag, og vi er avhengig av at du har gode samarbeidsevner. Du bør evne å raskt sette deg inn i problemstillinger og være løsningsorientert.

For å utvikle og forbedre tekniske løsninger på best mulig måte, er det viktig at du ser sammenhenger i en større organisasjon og tenker helhetlig.

Vi har mange interessante arbeidsoppgaver som krever at du kan jobbe både strukturert og analytisk, også i hektiske perioder.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • arbeid i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
  • et spennende og solid fagmiljø
  • lokaler sentralt i Bergen
  • fleksitidsordning, med sommer- og vintertid
  • offentlig tjenestepensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • bedriftshytter
  • bedriftsidrettslag
  • trening i arbeidstiden

Ytterligere informasjon:

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester og vitnemål.

Stillingen lønnes i kode 1181 senioringeniør, i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Havforskningsinstituttet har fokus på mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Ønsker du flere opplysninger om stillingen kan du kontakte:

Torgeir Bjørkhaug, gruppeleder:

Telefon: 473 15 473

E-post: Torgeir.Bjorkhaug@hi.no

Torbjørn Meland, seksjonssjef IT:

Telefon: 928 78 083

E-post: Torbjoern.Meland@hi.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS