Stilling:

Driftsingeniør IT - Linux og infrastruktur

Søknadsfrist: 11. februar 2019

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med nesten tusen ansatte. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning.


1. januar 2018 ble HI fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.


Hovedkontoret vårt ligger på Nordnes i Bergen, men vi har også en avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen. I tillegg har vi et eget rederi som har ansvar for forskningsfartøyene.


Disse skipene er våre viktigste redskaper for innsamling av marine data. Instituttet har også flere laboratorier som analyserer prøvene fra overvåknings- og forskningsprogrammene.

Forskning og råd fra HI skal være med på å legge grunnlaget for at samfunnet også i fremtiden skal kunne utnytte de store verdiene i havet på en bærekraftig måte. Vi er en nøytral kunnskapsleverandør som skal gjøre resultatene av forskningen vår kjent både nasjonalt og internasjonalt.


HI er underlagt Nærings- og fiskeridepartementet, og rundt halvparten av virksomheten vår er finansiert av departementet. Resten blir finansiert av eksterne forskningsmidler.

Om stillingen

Ved Havforskningsinstituttets IT-seksjon i Bergen er det en ledig stilling som driftsingeniør innen drift av Linuxsystemer. IT-seksjonen er delt inn i fem faggrupper med omlag 30 medarbeidere i alt. Havforskningsinstituttet har en moderne infrastruktur med egen datahall. Stillingen inngår i faggruppen for IT-infrastruktur som ivaretar drift og utvikling av instituttets datasenter, nettverk, sikkerhet og servere både på land og fartøy.

Som driftsingeniør vil man hovedsakelig jobbe med Linuxservere og løsninger på disse, samt back-up-systemene vi benytter. Kjennskap til Microsoft Windows vil være en fordel. Stillingen vil kunne gi en variert og innholdsrik arbeidsdag innenfor driftsmiljøet, inkludert noe saksbehandling, samtidig som man vil kunne være med å påvirke valg av teknologier, løsninger og arbeidsmetoder.

Stillingen innebærer gode muligheter for personlig og faglig utvikling. Deltakelse i vaktordning vil være mulig.

Sentrale arbeidsoppgaver

  • Drift av linux-servere (RedHat og CentOS)
  • Support av linux-klientmaskiner (Ubuntu)
  • Drift av sikkerhetskopi- og dataarkivsystemer (TSM, Veeam, Networker)
  • Overvåking av infrastruktur (Zabbix, Graylog)
  • Drift av epost (Exim, Exchange)
  • Drift av SAN (Compellent, EMC) og teip-robot (IBM)
  • Drift av sakshåndteringssystem (OTRS)
  • Sikkerhetsarbeid og sårbarhetstesting
  • Drift av VMware

Kvalifikasjoner

  • Relevant høyere utdanning innen IT, samt relevant arbeidserfaring. Lang erfaring fra tilsvarende arbeidsoppgaver kan kompensere for manglende formell utdanning.
  • Lang og solid erfaring med Linux og et sterkt ønske om å jobbe med rådgiving og implementering av løsninger basert på Linux og åpen kildekode.
  • Kompetanse innenfor det som er nevnt i sentrale arbeidsoppgaver
  • Sertifiseringer og annen formalisert kompetanse vil vektlegges
  • Erfaring fra gjennomføring av prosjekter er ønskelig
  • Må kunne kommunisere flytene på norsk både muntlig og skriftlig samt ha gode engelskkunnskaper så vel muntlig som skriftlig

Personlige egenskaper

Hos oss jobber vi både selvstendig og i lag, og vi er avhengig av at du har gode kommunikasjonsferdigheter og er serviceinnstilt.

Vi har mange interessante arbeidsoppgaver som betinger at du jobber både strukturert og analytisk, også i hektiske situasjoner. Du bør evne å raskt sette deg inn i problemstillinger og se løsninger.

Du bør evne å se sammenhenger i en stor organisasjon for å utvikle og forbedre tekniske løsninger og arbeidsprosesser.

Personlig egnethet vil bli vektlagt

Vi tilbyr

Vi tilbyr et godt arbeidsmiljø, fleksibel arbeidstid, gode pensjonsordninger og velferdstilbud. Stillingen lønnes etter kvalifikasjoner med utgangspunkt i Statens lønnsregulativ som 1087 overingeniør. Fra bruttolønnen trekkes 2 % til Statens Pensjonskasse.

Ytterligere informasjon

Havforskningsinstituttet er en IA-virksomhet og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

For nærmere opplysninger om stillingen, ta kontakt med.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester og vitnemål.

Søknadsfrist: 11. februar 2019

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS