Stilling:

Avdelingsingeniør / overingeniør (Forskningsgruppe Plankton)

Søknadsfrist 06.01.2019

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Har du lyst jobbe som ingeniør innen dyreplanktontaksonomi?

Om stillingen

Havforskningsinstituttet i Bergen har nå ledig en fast 100 % stilling som avdelingsingeniør/overingeniør, tilknyttet Forskningsgruppe Plankton.

Om Forskningsgruppe Plankton

Forskningsgruppe Plankton arbeider med overvåking, forskning og rådgivning i miljøundersøkelser av planteplankton, dyreplankton, fiskeegg og fiskelarver i våre marine økosystemer. Forskningsgruppen har ansvaret for å overvåke og kartlegge vekst, biologisk mangfold og suksesjon av plankton i fjordene, i kystnære fravann og ute på det åpne havet. Gruppen er rådgiver for statlige marine ressursforvaltningsorganer, hjelper til i natur og miljøspørsmål, og bidrar også med generell forskningsformidling.

Sentrale arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgaver vil omfatte innsamling og analyser av dyreplankton (taksonomi, biomasse, og annet), og er knyttet til havovervåkningen ved Havforskningsinstituttet i Bergen. Stillingen omfatter arbeid med klassifisering og identifisering av plankton i felt, og laboratoriearbeid med mikroskop/lupe. Flere tokt av 2-4 ukers varighet og annen reisevirksomhet i inn og utland, må påregnes.

Kvalifikasjoner

Kandidaten må ha gode kunnskaper i dyreplanktontaksonomi, med spesialisering i identifisering av fiskeegg og fiskelarver, og generell erfaring fra planktonanalyser i laboratorium. Kandidaten må også ha erfaring fra lengre tokt med forskningsfartøy, der opparbeiding av dyreplankton skjer om bord, og kjennskap til ulike innsamlingsteknikker for plankton.

Vi ønsker en person med relevant utdanning fra universitet eller høyskole (marinbiologi/evertebrat systematikk), fortrinnsvis bachelorgrad eller høyere. Lengre tids arbeidserfaring og spesialisering innenfor det aktuelle fagområdet kan kompensere for utdanningskravet.

Søkeren må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, samt evne til å arbeide selvstendig og målrettet i et tverrfaglig miljø. Norskkunnskap er ikke et krav ved ansettelse, men obligatorisk norskopplæring vil bli gjort tilgjengelig for internasjonale kandidater. På sikt må kandidaten kunne benytte norsk og engelsk som arbeidsspråk, både skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr

  • arbeid i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
  • et spennende og solid fagmiljø
  • lokaler sentralt i Bergen
  • fleksitidsordning, med sommer- og vintertid
  • offentlig tjenestepensjonsordning i Statens Pensjonsordning
  • bedriftshytter
  • bedriftsidrettslag

Ytterligere informasjon

Stillingen lønnes i stillingskode 1085 avdelingsingeniør/1087 overingeniør, avhengig av kandidatens kvalifikasjoner, i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten. Fra lønnen trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via Jobb Norge. CV, relevante attester, vitnemål må legges ved i søknaden.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Havforskningsinstituttet har fokus på mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemmelse, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Ønsker du flere opplysninger om stillingen kan du kontakte:

  • Kjell Gundersen på telefon 404 28 173, eller e-post kjell.gundersen@hi.no

Besøk gjerne våre nettsider på www.hi.no .

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS