Stilling:

2 stillingar innan systemutvikling – over- / senioringeniør – datahandtering

Søknadsfrist: 05.04.2019

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


Den 1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillinga

Ved faggruppe Norsk Marint Datasenter (NMD) er det ledig to faste stillingar som systemutviklar med arbeidsstad p.t. Bergen. NMD arkiverer og legg til rette forskingsdata med hovudfokus på Havforskingsinstituttet sine data (hydrografi-, plankton-, egg/larve/yngel-data, akustikkdata og næringssalter). Forskingsdata skal gjerast tilgjengelege i digitale media.

Arbeidsoppgåver vil vera systemutvikling retta mot prosessering, visualisering, forvalting og publisering av ulike marine forskingsdata. Noko felt- og toktarbeid og anna reiseverksemd knytt til stillinga kan påreknast.

Kvalifikasjonar

Søkjarar bør ha universitets-/høgskuleutdanning på mastergradnivå innan realfag. Lengre arbeidserfaring innanfor det aktuelle fagområdet kan kompensere for utdanningskravet.

Søkjarar bør ha kompetanse innan databehandling/informatikk og relevant erfaring. Kompetanse innan desse systema og plattformene er å føretrekkja:

  • Systemutvikling med bruk av Java/Javascript/Angular og bruk av REST-arkitektur
  • Relasjonsdatabasesystem PostgreSQL med PostGIS
  • Byggesystemet Maven
  • Scriptspråket Phyton
  • Linux-baserte serverar
  • Agile teknikkar organisert med SCRUM-metodikken

Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, evne til å arbeide sjølvstendig og målretta og kunne ta ansvar som prosjektleiar vert vektlagt.

Vi tilbyr

  • 2 interessante og utfordrande stillingar i eit godt arbeidsmiljø med mykje internasjonal kontakt
  • Fleksibel arbeidstid og gode pensjons- og velferdsordningar

Ytterlegare informasjon

Stillinga blir løna etter Statens lønnsregulativ som 1087 overingeniør/1181 senioringeniør etter kvalifikasjonar og erfaring.

Dersom du ønskjer meir informasjon kan du kontakte faggruppeleiar Helge Sagen, tlf. 95 21 50 46, e-post: Helge.Sagen@hi.no.

Havforskingsinstituttet er ei IA-verksemd som er opptatt av mangfald og vi oppmodar alle kvalifiserte kandidatar til å søkje stillinga. Vi gjer merksam på at opplysingar om søkjar kan offentleggjerast sjølv om søkjar har bede om å ikkje bli oppført på søkjarlista. Søkjar vil bli orientert om dette på førehand.

Send søknaden med CV, relevante attestar og vitnemål elektronisk via link på denne sida.

Søknadsfrist 5. april

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS