LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

Seniorrådgiver / jurist på vår avdeling for innovasjon og industriutvikling

Søknadsfrist: 26.01.2021

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vi søker deg med erfaring fra industriutvikling i forsvarssektoren

Vi søker deg som har lang erfaring og kunnskap om FoU og innovasjon, materiell- og industriutvikling i forsvarssektoren, og som ønsker å bidra i den videre utviklingen av den nasjonale teknologi og industribasen innenfor et samfunnskritisk område.

Avdeling for innovasjon og industriutvikling ved FFI driver kunnskapsutvikling for å gi forskningsbaserte råd til Forsvarsdepartementet i arbeidet med videre utvikling av norsk forsvarsindustriell politikk. Arbeidet innebærer å samarbeide med sentrale beslutningstakere i sektoren, operative brukermiljøer i Forsvaret, og å ha god kontakt med ulike industriaktører. Oppgavene spenner fra rådgivning og beslutningsstøtte i utvikling av strategier og virkemidler, til gjennomføring og operasjonalisering av tiltak.

Videre er hurtig sivil teknologiutvikling ett av flere utviklingstrekk som Forsvaret må være i stand til å utnytte til sin fordel i utviklingen av nye løsninger og anskaffelsen av materiell. Her bygger FFI en ny kapasitet til å gjennomføre hurtige innovasjonsløp gjennom etableringen av innovasjonssenteret ICE worx. Ved å etablere permanente arenaer for innovasjon og eksperimentering der Forsvaret, forskning og industri møtes for felles problemforståelse og problemløsning, bidrar vi til å øke innovasjonsevnen i Forsvaret.

Denne stillingen vil jobbe på tvers av de forskjellige oppgavene og understøtte FFI/I2 med juridisk rådgivning knyttet til industrisamarbeid og problemstillinger knyttet til offentlige anskaffelser i forsvarssektoren. Dette inkluderer også generell juridisk rådgivning og forhandlingsbistand i forbindelse med FFI/I2 sine samarbeidsaktiviteter.

Videre skal vedkommende være en sentral ressurs innen forsvarsindustrielt samarbeid og utvikling, FFI/I2 sitt arbeid innen Governance og Compliance, samt strategisk arbeid med relevant regelverk og virkemiddelapparat innen forsvarssektoren.

Sentrale arbeidsoppgaver:

  • Rådgivning om muligheter og utfordringer ved internasjonalt materiell- og industrisamarbeid
  • Støtte FFI/I2 og FD i operasjonaliseringen av den forsvarsindustrielle strategien
  • Rådgivning knyttet til effektiv anvendelse av virkemidler for langsiktig utvikling av nasjonal teknologi- og industribase av betydning for nasjonale sikkerhetsinteresser og beredskap
  • Støtte etablering av industrisamarbeidsavtaler med nasjonale og internasjonale aktører
  • Bistå med anskaffelsesrettslige vurderinger og kontraktsforhandlinger for FFI/I2 og inn mot forsvarssektoren for øvrig
  • Bistå med generell juridisk rådgivning til FFI/I2, spesielt innen personvern og eksportkontroll
  • Bidra til oppbyggingen av velfungerende prosesser innen Compliance- og Governance området, herunder utvikling av policy, retningslinjer og maler

Du har følgende erfaring og bakgrunn:

  • Lang erfaring med kontrakts-, anskaffelses-, og EU-rett relevant for forsvarssektoren
  • God strategisk- og forretningsmessig forståelse
  • Omfattende erfaring med utvikling og implementering av systemer for forsvarlig forvaltning, helst fra forsvarsindustri og/eller forsvarssektoren, herunder spørsmål knyttet til eksportkontroll og IP
  • Erfaring med forhandlinger, nasjonalt og internasjonalt
  • Bred erfaring med internasjonalt materiellsamarbeid fra enten sivil og/eller militær sektor
  • Inngående kunnskap og erfaring fra digitalisering og transformasjonsarbeid, spesielt innen Governance, Risk Management og Compliance
  • Langvarig erfaring fra arbeid i teknologimiljøer fra sivil og/eller militær sektor
    • God evne til å omsette juridiske problemstillinger til praktiske løsninger
    • Bred erfaring med komplekse prosjektanskaffelser, spesielt innen IKT i forsvarssektoren
    • Inngående kunnskap til håndtering av usikkerhet i komplekse kontrakter, både før og etter inngåelse av slike kontrakter
    • God kunnskap om Prinsix-metodikken og beslutningsprosesser, spesielt håndtering av tidligfase av materiellprosjekter
    • God erfaring med folkerettslige problemstillinger, både i forhold til den militærteknologiske utvikling samt samarbeidet mellom sivil og militær sektor

Du må ha juridisk embetseksamen eller master i rettsvitenskap, og gjerne annen tilleggsutdannelse innen økonomi/ledelse eller tilsvarende. Til denne stillingen søker vi en selvstendig medarbeider med strategiske og analytiske evner. Stillingen er utadrettet og krever samarbeid med et bredt spekter av aktører nasjonalt og internasjonalt. Derfor må du ha evne til å skape gode samarbeidsrelasjoner, være løsningsorientert, og ha gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner, både på norsk og engelsk.

God og inngående kjennskap til forsvarssektoren og forsvarsindustrien, FoU og regelverksutvikling vil bli tillagt vekt. Personlig egnethet blir vektlagt.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.Lønnsinnplasseringen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte:

  • Hanne Marit Bjørk tlf. 63 80 72 06 eller 90 71 59 70

Send elektronisk søknad merket ref. 2021/00055, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 26. januar 2021.

Referansenr: 2021/00055

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS