Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

Seniorrådgiver (strategisk posisjonering)

Søknadsfrist: 28.03.2019

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vi søker deg som vil jobbe med strategisk posisjonering

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) søker en erfaren seniorrådgiver til vår nyopprettede enhet for strategisk posisjonering. Du vil få en sentral rolle som rådgiver og operativ støtte til FFIs administrerende direktør, og direkte innflytelse på instituttets strategiske posisjonering overfor viktige målgrupper i inn- og utland. Stillingen samarbeider tett med, og rapporterer til, direktør for samfunnskontakt. Noe reising må påregnes.

Eksempler på arbeidsoppgaver

 • Rådgi FFIs administrerende direktør og instituttledergruppa om FFIs deltakelse, tilstedeværelse og synlighet på ulike arrangementer og arenaer
 • Bidra til å ivareta og styrke prioriterte relasjoner med samarbeidspartnere både i og utenfor forsvarssektoren
 • Bidra til utvikling og gjennomføring av instituttets strategi for strategisk posisjonering, inkludert økt synlighet overfor definerte målgrupper
 • Planlegge og gjennomføre strategiske initiativer i samarbeid med kommunikasjonsenheten og instituttet for øvrig.
 • Planlegge og gjennomføre høynivåbesøk til instituttet
 • Skrive og/eller kvalitetssikre taler, kronikker og presentasjoner for administrerende direktør
 • Generell praktisk støtte til administrerende direktør i hans daglige arbeid og i forbindelse med styremøter

Nødvendige kvalifikasjoner

 • Mastergrad i strategisk kommunikasjon, statsvitenskap, juss eller annen relevant utdanning. Erfaring kan kompensere for lavere utdanning.
 • Minimum tre års erfaring med strategisk rådgivning og oppfølging av toppledere i offentlig eller privat sektor, gjerne fra kommunikasjonsarbeid.
 • Et analytisk hode og en god penn - på norsk og engelsk.
 • Du er god til å ta inn informasjon, prioritere gjøremål, koordinere oppgaver og få ting gjort i en stor organisasjon i en travel hverdag.
 • God forståelse for politikk, offentlig forvaltning, samfunnsliv og kommunikasjon.

Kjennskap til forsvarssektoren er en fordel, men intet krav.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn, bakgrunn eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner inn i denne type stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. Her kan du lese mer om hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert.

Vi kan tilby et utfordrende og tverrfaglig miljø med gode utviklingsmuligheter. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

 • Direktør for samfunnskontakt, Eskil Sivertsen på mobil 926 89 277

Søknad merket ref. nr. 2019/00504, vedlagt bekreftede kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante til stillingen, sendes elektronisk fra www.ffi.no innen 28. mars 2019.

Send søknad

Kontaktpersoner:

 • Eskil Sivertsen, mob: 926 89 277

Hjemmeside: www.ffi.no