Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

Seniorrådgiver - forskningsstrategi

Søknadsfrist: 22.10.2019

Forsvarets forskningsinstitutt søker kunnskapsrik og motivert medarbeider til en stilling som seniorrådgiver (SKO 1364). Stillingen er tilknyttet enhet for Strategi- og planutvikling (S&P) og skal styrke den strategiske innretningen av instituttets virksomhet.

Hos oss får du være med å utvikle instituttets strategiske innretning, planlegge virksomheten og bidra i dialogen med oppdragsgivere. Du vil også delta i å utforme handlingsplaner og sørge for at disse implementeres i virksomheten.

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

FFI står foran mange spennende muligheter som krever viktige strategiske veivalg. S&P gir støtte til instituttledelsen i form av strategiske analyser og vurdering av alternativer. I tillegg til å bidra til utvikling av instituttet, får du god kjennskap til instituttet og forsvarssektoren. Stillingen innebærer gode utviklingsmuligheter videre for rett kandidat.

Arbeidsoppgaver

- Bidra i utvikling av virksomhetsstyring

- Utvikle strategier og handlingsplaner for forsknings- og støttevirksomheten

- Støtte avdelingene i utviklingen av forskningsfaglig virksomhet

- Iverksette instituttstrategiske beslutninger og initiativer

- Videreutvikle kontakten med oppdragsgivere

- Øvrige oppgaver etter behov og kvalifikasjoner

Kravene til deg

- Relevant utdanning på masternivå, for eksempel innen økonomi, administrasjon og ledelse

- Det er en fordel om du har strategisk ledelse i fagkretsen

- Minimum 2-4 års erfaring fra virksomhetsstyring og strategiarbeid i tilsvarende bedrift

- Gjerne erfaring fra forskningsbedrift og/eller forsvarssektoren

- Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

- Kunnskap om forsvarssektoren er en fordel

Ønskede personlige egenskaper

- Du er løsningsorientert og evner å se nye og bedre måter å drive virksomheten på

- Du har en strategisk tankegang, og reflekterer godt over kortsiktige og langsiktige konsekvensene av endringer

- Du har svært gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, og er komfortabel med å holde presentasjoner for ledergrupper og andre forsamlinger

- Du har evne og interesse for å bygge relasjoner internt og eksternt, og bruker dem aktivt for å nå dine og virksomhetens mål

- Personlige egenskaper vil bli vektlagt

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav.

Her kan du lese mer om hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Forskningssjef Strategi- og plan Jon Skjervold, tlf. 63 80 72 05 / 951 82 103

Søknad merket ref.nr 2019/01953, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående skole og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, sendes elektronisk innen 22. oktober 2019.

Referansenr: 2019/01953

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS