Stilling:

Rådgiver - elektronisk krigføring

Søknadsfrist: 20. desember 2018

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

FFI har kontinuerlig aktivitet innen forskning på elektronisk krigføring (EK). På dette området jobber vi med langsiktig konsept- og systemutvikling, og med direkte støtte til operative avdelinger i alle forsvarsgrenene. EK er et område med økende viktighet og hurtig utvikling, og det er behov for å omsette forskningsresultater til operative kapabiliteter raskt.

Vi søker en medarbeider med interesse for EK, som ønsker å bidra til rask operasjonalisering av forskningsresultater. Vår nye medarbeider vil inngå i en gruppe bestående av forskere og ingeniører. Hovedansvar vil være å påvirke innrettingen på forskningen slik at den er relevant for Luftforsvarets behov, og å bidra til at resultatene er strukturert slik at Luftforsvaret kan gjøre nytte av dem så raskt som mulig. Medarbeideren vil være forskningsgruppens primærkontakt mot operative avdelinger i Luftforsvaret. Det er nødvendig med oppdatert kompetanse innen følgende områder:

  • Radar
  • Elektronisk krigføring mot radar
  • Våpensystemer som anvender radar
  • Kampflyoperasjoner

Arbeidet vil bestå i analyser og studier av problemstillinger relatert til EK i Luftforsvaret, og av planlegging, gjennomføring og analyse av feltforsøk med operativt og eksperimentelt EK-utstyr i samarbeid med Forsvaret. Medarbeideren vil også inngå i en gruppe som utvikler nye systemer og dermed være med på å påvirke innrettingen av denne utviklingen.

Nødvendige kvalifikasjoner er flyoperativ erfaring fra Luftforsvaret, i tillegg til relevant teknisk utdanning på bachelornivå eller høyere.

Stillingen krever stor evne til selvstendig arbeid og vilje til videre faglig utvikling, spesielt på det tekniske området. Jevnlig kontakt med operative kampfly- og EK-miljøer nasjonalt og hos samarbeidspartnere må påregnes. Et nært samarbeid med kampflymiljøene på FFI inngår også.

Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi ønsker et variert og mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn. De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig for stillingen, noe som innebærer at søkeren må ha kun norsk statsborgerskap.

Les hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert.

Vi kan tilby et utfordrende og tverrfaglig miljø med gode utviklingsmuligheter. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut i fra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Tor-Odd Høydal, tlf. 63 80 72 56 eller
  • Stein Kristoffersen, tlf. 63 80 72 48

Send søknad merket ref. nr. 2018/02367, vedlagt bekreftede kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante til stillingen, fra www.ffi.no innen 20. desember 2018.

Referansenr: 2018/02367

Send søknad

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS