Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

Vi søker økonomer som vil jobbe med analyse og utvikling for Forsvaret

Søknadsfrist: 26.05.2019

Vil du jobbe med spennende problemstillinger innen forsvarsøkonomi?

Interesserer du deg for forsvars- og sikkerhetspolitikk? Ønsker du å jobbe med viktige og synlige problemstillinger for Norge, tett på beslutningstakere? Har du lyst på en jobb hvor du får bruk for utdannelsen din samtidig som du får anledning til å utvikle deg videre som fagperson? Da er Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) stedet for deg!

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vi søker deg som vil bidra til å løse komplekse problemstillinger innenfor temaer som hvordan samfunnets ressurser bør brukes i Forsvaret, framtidig kostnadsnivå i Forsvaret, effektivitet i offentlig sektor og arbeidsmarkedsøkonomi.

Arbeidsoppgavene vil avhenge av det konkrete forskningsprosjektet du blir tilknyttet, men følgende oppgaver er aktuelle:

  • gjennomføre studier av ressursutnyttelsen i Forsvaret
  • forstå Forsvarets kostnadsutvikling og identifisere viktige kostnadsdrivere
  • identifisere kostnadseffektiviserende tiltak
  • analysere problemstillinger knyttet til arbeids- og adferdsøkonomi

Vi søker nyutdannede, eller kandidater med inntil 3-5 års arbeidserfaring. Du må ha relevant utdanning på master- eller doktorgradsnivå, med gode resultater. Det er ikke et krav at du har doktorgrad, men det kan det bli aktuelt å ta en doktorgrad som en del av jobben på FFI. Vi er ute etter selvstendige medarbeidere med gode analytiske evner som brenner for faget sitt. Som forsker er også evne til faglig nytenkning viktig. Du må også ha god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Økonomene på FFI arbeider prosjektbasert og i et tverrfaglig miljø sammen med sikkerhets-politiske forskere, operasjonsanalytikere og offiserer. Det er nødvendig med gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper. Vi har utstrakt og god kontakt med andre fagmiljøer på instituttet, andre forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt, Forsvarsdepartementet og Forsvaret.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig for stillingen.

Les mer om hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert.

Vi kan tilby et ungt, ambisiøst og spennende miljø, med gode muligheter for kompetanse­utvikling. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. FFI er plassert på Kjeller, hvor det finnes gode og raske offentlige transportmidler til Oslo.

Lønnsplasseringen på FFI avhenger av relevant utdanning og praksis. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Sverre Nyhus Kvalvik tlf. 63 80 77 90 / 482 23 008 eller
  • Forskningsleder Cecilie Sendstad tlf. 63 80 70 08 / 996 38 108

Send søknad merket med referansenr 2019/01060. vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, elektronisk innen 26. mai 2019.

Referansenr: 2019/01060

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no