LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT

Forskningsjournalist

Søknadsfrist: 03.02.2022

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har over 770 ansatte, hvor rundt 600 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Kommunikasjonsenheten ved FFI har ansvar for både ekstern og intern kommunikasjon og er aktivt med i instituttets rekrutterings- og omdømmearbeid. Vi leverer mange ulike tjenester til instituttets over 600 forskere og 130 administrativt ansatte. Nå har vi behov for å ansette en forskningsjournalist med redaktørerfaring som skal bidra til å styrke formidlingsarbeidet vårt.

Vi ser nå etter en erfaren forskningsjournalist som kan levere artikler og tekster av ulik art til blant annet ffi.no, intranett og trykte publikasjoner. Du må også kunne gi kommunikasjonsfaglige råd internt i organisasjonen og være redaktør av vår rapportserie Viten som er laget i et tidsskriftformat. Du må kunne jobbe godt i team med både andre i Kommunikasjonsenheten og med forskere innen en rekke ulike fagfelt.

Nødvendige faglige kvalifikasjoner:

• Utdanning på masternivå innen journalistikk eller tilstøtende fagområder. Lang relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning.

• Minimum fem års erfaring fra journalistisk arbeid.

• Erfaring med å formidle forskning.

• Redaktørerfaring.

• Gode skriveferdigheter på norsk; bokmål og nynorsk.

I tillegg er det fint om du har:

• erfaring med kommunikasjonsrådgiving

• kjennskap til forsvarssektoren

• interesse for forsvars- og sikkerhetspolitikk og for teknologiutvikling

• god muntlig formidlingsevne og gode skriveferdigheter på engelsk

Som person trives du med å yte service og du er både løsningsorientert og leveringsdyktig. Du jobber godt under press og liker å ha mange baller i luften. Du tar villig på deg skriveoppgaver enten det er lengre artikler for offentlig publisering eller kortere nyheter for intranett. Du har gode samarbeidsegenskaper, og evner å tilegner deg ny kompetanse med et ønske om å utvikle deg og lære nye ting.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi tilbyr utfordrende og allsidige oppgaver i et tverrfaglig miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. Lønnen ved FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det blir trukket to prosent til innskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å kontakte leder Redaksjon og visuell kommunikasjon Grethe Skaugvoll, tlf. 957 646 17.

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra videregående skole og høyere utdanning, samt attester fra relevant arbeidserfaring, innen 3. februar 2022. Ref.nr. er 2022/00229.

Referansenr: 2022/00229

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS