Stilling:

IT-ingeniør

Søknadsfrist: 6. januar 2019

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vil du jobbe med utvikling og drift av Linux-baserte systemer?

Vi søker en person med inngående kjennskap til Linux som ønsker å bidra til gode løsninger for oppsett og drift av hovedsakelig Linux-baserte systemer. Du liker å lage script for å få unngå rutinemessig arbeid og oppnå reproduserbare oppsett. Du liker å forstå hvordan systemer virker og foretar gjerne en grundig etterforskning for å forstå og identifisere eventuelle problemer. Du snakker gjerne med forskere for å forstå hvilke utfordringer de har i sitt arbeid, for så å kunne designe gode løsninger i samarbeid med dem. Du liker å holde deg oppdatert og dermed bidra til at FFI ligger i forskningsfronten. Arbeidsoppgavene inkluderer blant annet utvikling, oppsett og drift av Linux- og grafikkortbasert klynge (GPU-cluster), tilsvarende oppgaver for labnettverk med koplinger mot andre nettverk, samt tilrettelegging for programvareutvikling på dedikerte nettverk.

Nødvendige kvalifikasjoner

  • Inngående kjennskap til Linux
  • Kjennskap til gode prosedyrer for IT-sikkerhet
  • Innsikt i sentrale arkitekturer og protokoller for datakommunikasjon
  • Forståelse av samspillet mellom maskinvare og programvare, blant annet for å kunne vurdere og identifisere flaskehalser i prosessering
  • Utdanning på bachelor- eller mastergradsnivå innen informatikk, men manglende formell utdannelse kan kompenseres med relevant erfaring
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper
  • God skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og på engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Kjennskap til virtualiseringsløsninger og kontainerløsninger som Docker og Kubernetes
  • Gode kunnskaper om Python, Bash og andre relevante scriptspråk
  • Kjennskap til programvarebibliotek og løsninger relatert til kunstig intelligens (AI), nevrale nett og stordata
  • Erfaring med drift av komplekse programvareinstallasjoner på distribuerte systemer
  • Gode kunnskaper om nettverk og integrering av Linux-løsninger inn i et Microsoft-dominert nettverk.

Vi ønsker et variert og mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn. Nyutdannede oppfordres til å søke.

De som søker denne stillingen må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig for stillingen.

Les hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert.

Vi kan tilby et utfordrende og tverrfaglig miljø med gode utviklingsmuligheter. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud.

Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut i fra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Forsker Eilif Solberg, tlf. 63 80 72 18 / 917 08 670, eller
  • Forskningsleder Ingebjørg Kåsen, tlf. 63 80 79 66 / 986 49 249

Send søknad merket ref.nr. 2018/02472, vedlagt bekreftede kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevant for stillingen, fra www.ffi.no innen 6. januar 2019.

Referansenr: 2018/02472

Send søknad

Powered by Labrador CMS